Június 12,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Közelebb kerültünk, vagy még jobban eltávolodtunk egymástól?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint köztudott, ma tartják a nemzeti összetartozás napját. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára például befáradt a migránstévébe (M1) és – mint oly sokan mások Orbánnal bezárólag – erről a jeles napról emlékezett meg. Kifejtette, hogy a trianoni békszerződés óta eltelt közel 100 év megmutatta, hogy az ország és a magyarság is meg akar maradni. Van olyan ország vagy nép, amely ne akarna megmaradni? Csak kérdem, mivel ilyenről még nem nagyon hallottam. A világ egyetlen országa vagy nemzete sem mondta még egy súlyos, területveszteséggel járó büntetés után, hogy ennyi volt, kész, inkább feladjuk a dolgot, vigyétek a hazánkat.

A megemlékezés mellett persze nem feledkezett meg arról, hogy fényezze az Orbán-kormányt, amely véleménye szerint 2010 óta megmutatta a határon túli magyarságnak, hogy radikális változást hozni a nemzetpolitikában. Az mondjuk tény, hogy több milliárd forint közpénz érkezett a határon túlra, az azonban már egy másik kérdés, hogy ez közelebb hozta-e, vagy még távolabb sodorta a magyarokat egymástól. Mindenesetre a választások körüli mizéria – ukránok buszoztatása, gyanús levélszavazatok és még sorolhatnánk – nem segít a helyzeten, az egészen bizonyos.

A trianoni békeszerződés óta eltelt mintegy 100 év bizonyította, hogy az ország és a magyarság is meg akart maradni – mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden, a nemzeti összetartozás napján az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár emlékeztetett, 99 évvel ezelőtt írták alá a Nagy-Trianon palotában az országra erőltetett békeszerződést. Magyarországot ezzel tönkre akarták tenni katonailag, gazdaságilag, társadalmilag, szociálisan és politikailag – tette hozzá.

Az elmúlt 100 évre egy jó válasz az összetartozás napja és konkrétan az idei ünnepség, amikor a Kossuth téren mintegy 7000 gyermek énekli el közösen a Kézfogás című dalt. De az egész világon megemlékezéseket tartanak a magyarok ezen a napon – mondta.

Az államtitkár szerint az ünnep alkalmat teremt arra, hogy az elmúlt évtizedekben a magyarsággal történt sikereket is bemutassák. Ezekből „merítkezve” el lehet mondani, hogy bár a 20. század a magyarság szempontjából egy vesztes évszázad volt, de a 21. egy egyre inkább erősödő magyarságról fog szólni – tette hozzá.

Az államtitkár a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában reményét fejezte ki, hogy a határon túli magyarság is mind jobban érzi, a 2010-es kormányváltás radikális változást hozott a nemzetpolitikában – például a kettős állampolgárság miatt. A törvény 2010-es megszületése óta több mint 1 millió 50 ezer magyar kaphatott állampolgárságot – fűzte hozzá. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.