Július 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Kormányzás helyett: az állampárt kiterjeszti a választási törvényt a külföldről pénzelt álcivilekre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,725,271 forint, még hiányzik 1,274,729 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha már reggel szóba hoztam ezt a kérdést, illetve ha már Kocsis Nembuzeráns Máté, fideszes frakcióvezetőt ma is riasztották a pártközpontból, hogy a fideszes közrádióban újra rágja szájba a korábban már belengetett szuverenitásvédelmi törvénycsomaggal kapcsolatos tudnivalókat a híveknek, nem utolsó sorban mert én egyáltalán nem vagyok oly reménytelenül optimista, mint az amerikai nagykövet, aki abban bízik, hogy nem kerül olyan tartalmú törvényjavaslat a parlament elé, ami Kocsis csütörtöki kihelyezett szájhabzása nyomán sejthető, lenne nekem egy-két észrevételem ehhez a törvényerőre emelni szándékozott szuverenitási vergődéshez.

Ami hivatalosan arról szól – erről lamentált Kocsis a Kossuth rádióban -, hogy Magyarország függetlenségét minden eszközzel meg kell óvni a külföldi befolyásszerzési kísérletektől. Valójában viszont azt jelenti, hogy hiába uralkodnak kétharmaddal és rendeletekkel, és senki másnak nincs lehetősége beleszólni a döntéshozatalba, olyannyira túltolták az országrontás fostalicskáját, hogy újabb és újabb sztorikat kell kitalálniuk, amelyeknek örve alatt a kritikus nyilvánosság, a Fidesszel nem szimpatizáló társadalom véleménynyilvánítási jogát, önérdekérvényesítési lehetőségeit tovább tudják szűkíteni, egyenesen eltörölni. Szó nincs itt az ország szuverenitásáról, itt a putyini modellt követő orbánizmus korrupt, illiberális, félázsiai, diktatórikus hatalomgyakorláshoz való jogának szuverenitását védik.

Nem, nem láttuk még a törvény szövegét, de sejtéseink vannak arról, hogy miután a Fidesz politikai ellenségeinek (értsd: ellenzéki pártok és polgárok) lejáratására szakosodott közpénzek milliárdjaiból működő álcivil propagandagépezet gazdái döntik el, hogy ki a civil és ki az álcivil, tökmindegy, hogy mi a valóság. Bárkire rá lehet húzni a külföldről pénzelt ügynök bélyeget. Ami ebben igazán súlyos, hogy ezek a szemüveges Kocsis Máték, akiknek az élete függ attól, hogy a gazdájukat ne lehessen eltávolítani a hatalomból, annak a pártnak a szekerét tolják, amely Magyarország rovására magyar KÖZpénzek százmilliárdjait osztogatja szét külföldön, a határon túl. Olyan cégeknek, civil szervezeteknek, médiaorgánumoknak, amelyek Erdélytől Kárpátaljáig, a Vajdaságtól Szlovénián át az Egyesült Államokig terjesztik az orbánizmus igéjét és kavarják a szart egy másik független, szuverén országban.

Csak azt akarom mondani, hogy nem lennék Kocsis helyében, amikor valamelyik hozzá hasonló, hatalomra kerülő vagy már hatalmon lévő román, szlovák, szerb, ukrán szélsőséges politikus és annak pártja átveszi ezt a büdös kottát. Akkor majd jön a sivalkodás, csak éppen semmi alapja nem lesz. Amúgy az alább olvasható hőzöngésnek egyetlen igazán fontos tanulsága van: lehetett volna az elmúlt tizenhárom évben tisztességesen kormányozni, és akkor nem kellene ilyen ordenáré, izzadságszagú, aljas manipulációkon agyalni, mert anélkül is meglenne a tetves kétharmad.

Magyarország függetlenségét minden eszközzel meg kell óvni, a külföldi befolyásszerzési kísérleteket pedig meg kell akadályozni.

Az Országgyűlés őszi ülésszakán az ország függetlenségét megóvó törvénycsomagot kívánnak benyújtani. Ennek célja, hogy azokat – a sok esetben álcivil – szervezeteket, amelyeket külföldről pénzelnek, valamint azokat a pártokat és személyeket, akik Karácsony Gergely környékén is felbukkantak, számon kérhesse a jövőben a törvény.

2022-ben amerikai és más forrásokból származó dollárokból és eurókból kampányolt a hazai baloldal. 1990 óta abban konszenzus volt a pártok között, hogy külföldi befolyásszerző csoportok pénzéből, nyomásuknak eleget téve belpolitikai, közhatalmi pozíciókra nem vontak be forrást. De tavaly nyilvánvalóvá vált, hogy ez megváltozott és „a sokakban felháborodást keltő eset” után ezt meg kell fékezni.

Tulajdonképpen a választási törvény kiterjesztéséről van szó, miután a nem pártként induló szervezetek szerint rájuk nem vonatkoznak a pártok gazdálkodását érintő jogszabályok, ami „nyilván a hatályos jogszabályi környezet kijátszása”. A jövőben azokra az álcivil szervezetekre, amelyek választáson indulnak, ugyanazok a szabályok vonatkoznának elszámolás, működés, elfogadható finanszírozás terén, mint a pártokra.

A törvény akár a politikai korrupcióellenes törvény nevet is kaphatná, hiszen külföldi, ismeretlen forrásból magyar baloldali politikusokat azért pénzelnek, hogy itthon hatalomhoz jussanak és a külföldi gazdasági csoportok gazdasági előnyökhöz jussanak az ország rovására.

Brüsszel nem fogja jól fogadni a törvényjavaslatot, mert folyamatosan politikai alapon támadják Magyarországot. „A brüsszeli liberális-baloldali elit” ugyanis nehezen viseli, hogy hazánknak nemzeti kormánya van és minden kérdésben, amit ők ott fontosnak tartanak – a migráció, a háború vagy a genderőrület ügye – mást képvisel. „A lelkesedésük nem lesz nagy ettől a törvénytől, mi viszont sérelmezzük, hogy miközben a Magyarországnak járó pénzeket nem adják meg, addig a baloldali szervezeteknek, médiafelületeknek öntik a pénzt”: ez nem fair és nem az európai működési szabályoknak megfelelő.

Jó brüsszeli vezetés mellett a keleti határainknál nem lenne háború, délen migránserőszak, a nyugati határok felől pedig gazdasági támadás. Változást kell elérni Brüsszelben, Magyarország függetlenségét és biztonságát meg kell őrizni a több irányból jövő támadásoktól, a jövő évi EP-választások kapcsán ezekről is beszélni kell. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.