Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Kinek a pénzéből?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Idén több mint 5 milliárd, az elkövetkező években 10,3 milliárd forint jut az Országos Onkológiai Intézet fejlesztésére – mondta Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője vasárnap, amikor átadták az intézmény 1,7 milliárd forintból beszerzett, kiemelkedő pontosságú és eredményességű sugárterápiás eszközét. (MTI)

Ez friss hír és végre valami jó. Az Onkológiai Intézet honlapján ugyan nem találom, de nyilván majd felkerül. A kérdés csak annyi, hogy van-e ok a melldöngetésre. Pontosabban: milyen forrásból történt a beruházás? Az ugyan nem szerepel a közleményben, hogy az idei 5 milliárdos fejlesztési forráshoz képest tavaly mennyi jutott az Országos Onkológiai Intézetnek, ez a közlemény azonban ott van a honlapjukon.

onko

Remélhetőleg nem az történik, hogy 100 százalékban uniós forrásokból megvalósuló fejlesztésekkel veri a kormány a mellét, teljes egészében uniós forrásból vásárolt berendezéseket adnak át az urak, miközben ugyanezek az urak teljes erőből pocskondiázzák az Európai Uniót.

Mert az nem annyira lenne szép dolog. Sőt, ronda dolog lenne. És hazug is.

A berendezés átadásáról valamiért még nem került fel fotó az MTI-re, úgyhogy Balog Zoltán egy régebben készült fotóját tettük be illusztrációnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.