Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kedves gyerekek! Ez a gyermeknapi Kormányinfó Plusz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A nálam nagyságrendekkel okosabb és bölcsebb kollégák szerint az elmúlt héten legalább nyolcszor mondtam el, hogy ez mindent alulmúl, amit az elmúlt tíz évben műveltek. Akkor ez azt is jelenti, hogy most tartunk a kilencediknél, és ez még mindig csak pont annyi, ahányszor tizenegy év alatt az alkotmányozó fideszes többség nekirongyolt az alaptörvénnyé züllesztett alkotmánynak.

Mégis komolyan gondolom, hogy annál aligha lehet már lejjebb menni – azzal együtt se, hogy a fideszes vallás önmagában is predesztinálja az abban érintetteket egy rakás olyan dologra, amire tisztességes mezei polgár soha nem vetemedne -, hogy gyermeknap alkalmából az ország krémje választási kampányvideót tesz közzé Rendhagyó Kormányinfó Plusz – gyermeknapi kiadás jeligére. Amelyben véletlenül sem a gyerekek a főszereplők, hanem Orbán Hagyjákbékénagyarekeinket Viktor miniszterelnök és az ő udvartartása.

Szerintem nem tudott olyat mutatni a politikai pedofília eszközéhez előszeretettel nyúló politikai elit az elmúlt tíz évben (de, tudott, amikor 2017 decemberében Csepregen egy polgármesteri útavatáshoz óvodásokat térdeltettek le az aszfaltra), ami aláment volna ennek az súlyosan életszerűtlen, hiteltelen, hajánál fogva rángatott, megalázó performansznak. Aminek a lényegét Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő imígyen vezette fel:

Kedves gyerekek! Ez a gyermeknapi Kormányinfó Plusz, ahol ti kérdezhettetek, most pedig jönnek rá mindjárt a válaszok. Köszönöm a sok kérdést, és tudom, hogy az elmúlt időszak nem csak a felnőtteknek, nem csak a szüleiteknek volt nehéz, hiszen nem tudtatok olyan megszokott módon önfeledten együtt játszani, együtt lenni iskolában, óvodában, ahogy megszokhattátok. Remélem, hogy ezek a válaszok csalnak egy kis mosolyt az arcotokra, és meglepetésvendégekkel is készültem, ami a válaszolókat jelenti, fogadjátok szeretettel a válaszokat.

És tényleg. Jöttek is szépen a Főnök után a MEGLEPETÉSVENDÉGEK – nem sorrendben: Novák, Nagy István, Varga Judit és Mihály, Szijjártó, Gulyás, Palkovics -, és összesen 8 percben mindannyian megválaszoltak egy-egy óvodás vagy kisiskolás gyereket minden bizonnyal közelről érdeklő kérdést. Mert annyira evidens, hogy egy 5-7-10 éves gyerek a miniszterelnök bácsi, valamint a miniszter nénik és bácsik bokros tevékenységének megfigyelésével kel és fekszik, hogy muszáj volt azzal kedveskedni nekik, hogy akkor most ünnepileg kielégítik a kíváncsiságát. De főleg a könnybe lábadt szemű nagyikákét, akik most Erzsébet-utalvány helyett ezt az életszagú, aranyos kis filmecskét kapják ajándékba az onokák szívből jövő örömén keresztül. És ráadásul pénzbe se kerül.

Tudom, hogy Ceaușescu elvtársat beleértve egy rakás rosszarcú diktátor is nagyon szerette a gyerekeket, akikkel mindent el lehet adni. Sőt, azt is tudom, hogy semmi nem írja felül azt a nemzeti érdeket, hogy az egykor pirosbetűs igazgatói figyelmeztetésben részesült kis Viktorka (és lám, mégis milyen sikeres ember lett belőle) zsinórban negyedszer is kormányra kerüljön. Ez viszont tényleg valami penetránsan vérlázító. Ahogy a gépi (gyerek)hangon beolvasott, kizárólag pozitívan megválaszolható, az egyébként is emberarcú kormány legemberibb arcának megvilágítására alkalmas propagandakérdésekre támaszkodva önmagukat fényezik 8 percen keresztül.

Aki még nem látta, az majd saját felelősségére feltétlenül tekintse meg. Még csak annyit, hogy bár Semjént erőteljesen hiányolom a díszes társaságból (nem!), szerintem messze kiemelkedik a sorból a családügyi női principíum, akitől a 11 éves Nóri azt kérdezte: Milyen érzés az, amikor csúfolnak benneteket, politikusokat? Novák Katalin:

Nekünk sem nagyon más az, amikor csúfolnak minket, mint nektek, gyerekeknek, Nóri! Szerintem mindenkinek picit rosszul esik az, amikor csúfolják. De igazából, ha jobban belegondolsz, akkor tudod azt, hogy aki csúfolódik, az alapvetően csak fél valamitől, és ezért inkább őket kell sajnálni, akik másokon köszörülik a nyelvüket. Úgyhogy akik bennünket csúfolnak, azoknak van valami félnivalójuk. 

Megdönthetetlen érvelés. Bár azért valahol elég gáz, ha valaki 43 éves korára a vigyorgásig jut el, meg odáig, hogy aki mondja másra, az mondja magára. Ebből legkésőbb hat éves korára kinő az ember. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.