Július 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Kásler nagyon büszke a magyar oktatásra, kár, hogy az a valóságban nem érdekli

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,329,960 forint, még hiányzik 670,040 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kásler Miklós szerint Magyarország büszke lehet az oktatási tradícióira és oktatási rendszerére. Ebben talán még egyet is lehet érteni az Emmi miniszterével, azonban az már kérdéses, ha olyannyira érdekli őt a magyar oktatási rendszer, vajon miért nem kíváncsi senki véleményére a kérdésben? Miért nem hallgatja meg azokat, akik kritikával élnének az üggyel kapcsolatban? Miért nem érdekli a szakértők és ott dolgozók véleménye? Ezt már csak azért is kérdem, mert eszembejutott a magyar kormány általános hozzáállása ehhez a kényes kérdéshez. Például a budaörsi köznevelési intézmények dolgozóinak nyílt levele, amelynek átvételére egyetlen szabad perce sem volt az Orbán nevű főnökének. Tíz nappal ezelőtt kaptuk azt az elektronikus levelet, amelyben a pedagógusok ezt írták:

A tiltások, fenyegetések és az általánosnak mondható fásultság ellenére eddig 9934 támogató aláírás érkezett az ország minden részéről. Miniszterelnök úrnak továbbra sincs sehol, semmikor 3 perce arra, hogy a levelet és a támogató aláírásokat átvegye.

Ettől függetlenül Kásler gond nélkül büszkélkedett a magyar oktatás minőségével és helyzetével. Szerinte az a pedagógusokon múlik, ezért vélhetően annak finanszírozása már nem is olyan fontos. De lássuk még mi érdekeset mondott a miniszter Budapesten:

Magyarország büszke lehet az oktatási tradícióira és oktatási rendszerére – mondta Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere a pedagógusnapi elismerések átadásán pénteken, Budapesten. 

Kásler Miklós kiemelte: a pedagógusokon múlik az oktatás minősége, ők tudják átadni a következő nemzedéknek mindazt ami „szép és értékes”, és ha nem is tudják pótolni a család nyújtotta biztonságot és szeretetet, de ki tudják egészíteni azt. 

A tárcavezető úgy fogalmazott: Magyarország büszke lehet az oktatási tradícióira, és oktatási rendszerére, Eötvösre, Trefortra, Klebelsberg Kunóra. Önök ezt a tradíciót képviselik – fordult a díjazottakhoz. Azt mondta, hogy miniszterként az ő feladata, hogy ezt a munkát ne csak a kormány, hanem a magyar családok nevében is megköszönje.

A politikus beszélt arról is, hogy az ember már évezredekkel korábban megpróbált tájékozódni a körülötte lévő, természeten túli világról, törekedett megfogni a láthatatlan világot. A művelődéstörténetben fordulót jelentett Krisztus születése, és a kereszténység az, amire az a kultúra is épül, aminek részei vagyunk, mi magyarok – mutatott rá. A magyar oktatás, a nevelés, a kultúra, és az a különös életfelfogás és szemlélet, ahogy mi magyarok tekintünk egymásra és az egész világra – emelte ki Kásler Miklós. Hozzátette: ebben a kultúrában rendkívüli alkotások, kutatási, tudományos eredmények születtek, és ezek a vívmányok kerültek át a mindennapok oktatásába. A pedagógusok átadják ezen ismereteket a következő generációknak, akik a remények szerint fenntartják a nemzetet „az idők végezetéig”. Ugyanakkor a miniszter arra is felhívta a figyelmet, nem mindegy milyen ismereteket közvetítenek a pedagógusok, hiszen vannak örök értékek, amelyekre támaszkodni lehet. 

Bódis József, oktatási államtitkár szintén gratulált a díjazottaknak, akik munkájukkal, életművükkel kiérdemelték az elismerést. Köszönet azért, amit tettek a tanulókért, a fiatalokért. Amit tesznek, az nemzetépítő, generációkon átívelő munka és hivatás – fűzte hozzá. 

Az ünnepségen a kiemelkedő pedagógusi munka elismeréseként Eötvös József-, Apáczai Csere János-, Németh László-, és Brunszvik Teréz-díjakat adtak át. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.