Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt az idő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Napsugarasat vagy amilyen jut. Hétfőn nagy nap lesz az életünkben. Ha sikerül Orbán terve, bevezetik az országban a rendeleti kormányzást. Határozatlan időre. Azt ugye mindenki tudja, hogy a migráció miatti elmeállapot évek óta tart és minden alkalommal meghosszabbítják? Mióta is? Öt éve?

Ha rendeleti kormányzás lép életbe – mégpedig időkorlát nélkül -, annak hatálya alatt nincsen választás. Sem önkormányzati, sem parlamenti. Nincs sajtószabadság. Nincs szólásszabadság. Akire azt mondja a hatalom gyakorlója, hogy rémhírt terjeszt, azt rövid úton vihetik a börtönbe. Azt pedig a hatalom gyakorlója fogja eldönteni, hogy mi minősül rémhírnek és mi nem.

Varga Judit, aki igazságügyi miniszternek tartja magát, teljes erőből azért pedálozik, azt hirdeti és azért küzd – a lakájmédiával szoros összefogásban -, hogy kerüljön bevezetésre a következő:

Javasoljuk a Büntető Törvénykönyv álhírek terjesztésére vonatkozó részének szigorítását!

Az új rendelkezés szerint aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Jól hangzik? Ó, hogyne! Jogos is, amennyiben bizonyítottan álhírről van szó. De azt ki dönti majd el, hogy amennyiben arról ír a sajtó, hogy egy – vagy ötven – kórházban nincs az egészségügyi dolgozóknak védőfelszerelése (és tényleg nincs, nem az újságíró találta ki, az orvosok, nővérek is igazolják) akkor az álhírnek minősíthető és alkalmas a rémületkeltésre vagy sem? És azt ki a faszom fogja eldönteni, hogy mi akadályozza a védekezés eredményességét? Azt honnan lehet tudni, mi lett volna az eredményes és azt mi akadályozta? Met ezek a dolgok utólag igazolódnak be vagy utólag sem. Ez nem értelmezhető jogi fogalom. Ilyet politikus, főleg igazságügyi miniszter soha az életben nem ejt ki a száján. A hívek, a rajongók egészen pontosan értik, mi készül itt.

Bizony, ők arra készülnek, abban bíznak és arra várnak, hogy a Fidesz végre el tudja taposni a médiát. Ne maradjon más, csak a pártmédia. És nem csak a független sajtót, az ellenzéki pártokat is örökre el kell hallgattatni. Végre, végre ők győznek. Megvalósulhat az álmuk, Orbán Viktor szava szentírás lesz, kritizálni többé nem lehet, semmit nem lehet, csak bólogatni és kussolni. A diktatúra feltétlen hívei a statáriumot is bevezetnék és nem hiszem, hogy túlságosan vonakodnának alkalmazni a Szent Cél érdekében.

A kormány elméletben a járvány elleni védekezés hatékonysága érdekében akarja bevezetni a rendeleti kormányzást. Ez az indok a kulcsfontosságú cégekhez kivezényelt katonákra, a Varga Judit által reklámozott, bármilyen aljas cél elérésére alkalmas törvénymódosításra is. A hívek – és a lakájmédia csahosai – az ellenzék eltaposásának vágyott eszméjét látják végre megvalósulni.

Nem támadta meg idegen hadsereg Magyarországot. Járvány van, csúf, veszélyes, de nem olyasmi, ami indokolná a pánikot, indokolná a fideszesekben egyre erősebben felbuzgó lincshangulatot, nem olyasmi, ami a totális diktatúra korlátozás – ide értve az időbeni korlátozást is – nélküli bevezetését, a bíróságok működésének akadályozását vagy a szólás- és sajtószabadság korlátozást indokolná.

Ahhoz, hogy a kormány egy hasonló egészségügyi veszélyhelyzetben gyorsan tudjon reagálni, szüksége van vagy szüksége lehet olyan jogkörökre, melyek normál helyzetben nem indokoltak. A rendeleti kormányzás lényege: a parlament akadályoztatása (például a képviselők hirtelen, nagy tömegben fellépő megbetegedése vagy egy nagyon gyorsan meghozandó döntés szükségessége, amikor nincs idő a parlament összehívására) esetén a kormány rendeletek útján hozhasson intézkedéseket. A jelenlegi kormány kizárólag Orbán embereiből áll, ahogy az Alkotmánybíróság többsége is. És most nem arról fog szavazni hétfőn a parlament, hogy egy meghatározott időre – 2 hétre, egy hónapra – bevezetik a rendeleti kormányzást, hanem azt akarják átnyomni a parlamenten, hogy meghatározatlan – tehát korlátlan – időre. Azt majd a kormány – és persze a kormányfő – mondja meg, mikor állítja vissza a parlamenti demokráciának titulált állapotot. Tehát Orbán mondja meg, mikor mond le a totális teljhatalomról.

Hétfőn még négyötöd kell a tervezet elfogadásához. Hétfőn még az ellenzéki pártok meg tudják akadályozni. De csak akkor, ha az ellenzéki képviselők bemennek szavazni. Ha hason csúszva is, de bemennek. Akkor is, ha betegek, ha nyaralnak, ha a gyerekre, unokára kell vigyázni. Ha élnek és képesek levegőt venni, akkor bemennek. Ha nem ezt teszik, akkor elárulnak mindent, amit eddig hirdettek. Akkor elárulnak mindenkit ebben az országban. Nem csak azokat, akik nem a Fideszre szavaztak, elárulják a fideszeseket is.

Mert a totális, korlátozás nélküli diktatúra senkinek nem lehet érdeke. Ilyen felhatalmazást soha, senkinek nem szabad adni. Nem Orbánnak, nem a Fidesznek nem szabad, senkinek a világon nem szabad. Sem jobboldalinak, sem baloldalinak, senkinek. Soha. Semmiféle indokkal. Ez nem bizalom kérdése – nem fog visszaélni vele -, hanem elemi életösztön. A szükséges biztosítékok nélküli felhatalmazás megadása – bármikor, bármelyik kormánynak – az ország elárulása.

Az ellenzéki pártok feladata most a demokrácia roncsainak a megőrzése. A rendeleti kormányzást csak szigorú korlátozásokkal szavazhatják meg, a határidő nélkül megadott felhatalmazás semmivel nem indokolható. Ennek megakadályozása minden ellenzéki politikus elsődleges feladata kell, hogy legyen. Ha ez nem sikerül, nincs többé keresnivalójuk sem a parlamentben, sem a politikában. De akkor nekünk sincs többé keresnivalónk sem az Európai Unióban, sem Európában.

Kellemes ébredezést.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.