Június 12,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy most akkor mi van?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerint Közép-Európa attól csodálatos, hogy sok nemzet és kultúra él benne együtt és ennek megőrzése az alapvető feladatunk. Beszédét folytatva azonban ezzel szembemenve migránsozásba és brüsszelezésbe kezdett, ahol is az európai vezetők ezen nemzetek és kultúrák egybemosására és eltörlésére törekszenek. Hogy ezzel mégis mit akart mondani Soltész, azt nehéz lenne kitalálni, Közép-Európának ugyanis olyan országok is részei, mint Németország, vagy Svájc, ahol évtizedek óta menekültek és külföldiek milliói élnek békességben. Példának okáért Svájcban több tízezer Koszovóból és Boszniából menekült család van, akik nagy többsége muszlim vallású.

Ezt már csak azért is hozom fel, mivel vélhetően Soltész arra gondolt, hogy Közép-Európa attól csodálatos, hogy fehér keresztény nemzetek tucatjai élnek itt, noha ezt nem mondta ki. A lényeg vélhetően ismét csak az, hogy van jó menekült, emigráns és van rossz menekült és emigráns. Hogy ki melyik csoportba tartozik? Majd Orbán Viktor eldönti.

Budapest, 2019. április 25., csütörtök (MTI) – Közép-Európa attól csodálatos, hogy sok nemzet és kultúra él benne együtt, és sokszínűségének megőrzése alapvető feladatunk – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Croatica horvát kulturális, informatikai és kiadói központ új épületének átadásán.

Soltész Miklós kiemelte: Európában sokan törekszenek a nemzetek és kultúrák egybemosására, eltörlésére. Úgy fogalmazott: „hatalmas feladatunk” a nemzetiségként élő kis népcsoportok megtartása és megerősítése, és hogy „megértessük Brüsszellel és az európai vezetőkkel”, hogy e közösségek eltűnése „óriási veszteség lenne”.

Zdravka Buąić, a Horvát Köztársaság Külügyi és Európai Ügyek Minisztériumának politikai államtitkára arról beszélt: Magyarország és Horvátország kapcsolata példaként szolgálhat más európai országoknak a jó szomszédi viszonyra, és mindkét ország sokat tesz a kisebbségek védelmében.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.