Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy aztán legyen mit lehányni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kicsit nem figyeltem oda, és máris itt a péntek nevű hétfő. Mindig így járok, balladai homály jelleggel elsuhan az idő. Üdvözlöm a tisztelt olvasókat! Kiemelten azokat, akik nem csupán tudnak olvasni, de értik is azt, amit olvasnak. Nem vagyok büdösbunkó, úgyhogy természetesen azoknak is jó napot kívánok, akik nem értik, amit olvasnak, mégis ragaszkodnak ahhoz, hogy hangosan és érthetően gorombáskodjanak, és minősítsék azokat, akiknek az írásait képtelenek értelmezni. Mi ezen változatlanul nem tudunk segíteni, nem áll módunkban a szellemi muníció hiányzó elemeit pótolni, de bízunk benne, hogy előbb-utóbb célba érnek a szavak és kigyúl a fény az alagút végén. Ha nem, akkor nem.

Addig is nem szükséges itt naponta agyvérzést kapni az idegtől, hogy milyen ostoba, földhülye, primitív, liberálfasiszta férgek vagyunk. Tudom javasolni a KESMA nevezetű NER-karámba terelt, megbízható pártpropagandát szállító orgánumokat, úgyis drámain zuhan az olvasottságuk. Már csak azért is, mert nem kellene szégyent hozni arra a meggyőzdésre, hogy ha valamit erővel megszáll a Fidesz, akkor ott automatikusan javul a minőség, emelkedik az érdeklődés, és virágba borul minden izzadságos vergődés. Nem fog, de azért hinni lehet benne. Állítólag a hit mindenen segít, ezt a pénzben és hatalomban hívők szokták óbégatni reggeltől estig. Speciel a hülyeségen szerintem nem.

Azt nem szeretném letagadni, hogy Szijjártó Péter külügyminiszternek feltétlenül kigyúlt valami a valaminek a végén. Fénynek nem nevezném, de valami vörös színű izének igen, ami a megélhetési hisztitől villámló bociszemei előtt megjelent, midőn a brazil külügyminiszterrel tartott tegnapi sajtótájékoztatón (nincsenek ők elszigetelődve, a világ legsötétebb populistái és szélsőséges elvetemültjei nem győzik egymás kezébe adni a budapesti kilincset) arra reagáltatták, hogy Joseph Daul, az EPP elnöke egy nappal korábban szóvá tette: ha változatlanul becsmérlik az Európai Uniót, akkor repülnek. Igaz, nem most, hanem a pártszövetség novemberi kongresszusa előtt. Én Szijjártó helyében a térdemet csapkodtam volna a röhögéstől, hogy micsoda teszetosza balfácánok gyülekezete ez a tisztelt Európai Néppárt. Ehhez képest – ahogy az ATV nem kicsit hatásvadász cikkének címe jelenti (először azt hittem, a nyolcaskára tévedtem): Szijjártó kegyetlenül kiosztotta a Néppárt elnökét. Imígyen:

Joseph Daul nyilatkozata értékes álláspont, csak nincs relevanciája. Tehát az, hogy Joseph Daul erről a kérdésről hogy gondolkozik, annak nincsen következménye a Fidesz EPP-tagságára. Nem Jospeh Daul dönt arról, hogy mi melyik pártcsoport tagjai leszünk, hanem mi. Azt majd mi eldöntjük, hogy meddig kívánunk az EPP tagjai lenni, meglátjuk, hogy egyáltalán lesz-e ilyen döntési helyzet. Mi egyelőre abban a vitában kívánunk részt venni, hogy az EPP melyik irányba nyisson. Szerintünk az lenne a helyes, hogyha jobbra nyitna. Jól láthatóan Joseph Daul szerint meg az a helyes, hogyha balra nyit. Ez egy vita közöttünk. Nyilván ez a vita ilyen valóságtól elrugaszkodott és túlságosan ambiciózus nyilatkozatokat indukál egyesekben.

Szerintem ezt el kéne engedni, ezért sem valószínű, hogy elengedik. A vita általában arról ismerszik meg, hogy van egy közös alapja. Az nem vitaalap, hogy jogállamisági, európai uniós szolidaritási, foltokban korrupciós aggályokra az  a válasz, hogy migráció, migráció, Soros, migránssimogatók, azérbáncsák, de nem haggyuk. Hogy mindenki bevándorláspárti, aki nem mi vagyunk, vagy nem a mi kezeinket csókdossa. Az sem vitaalap, hogy ide ne jöjjenek feketék, muszlimok, fasztudja kik, mert a keresztény-kulturális gyökérzetünk nem bírja és különben is mind terrorista, és különben is az a normális, hogy a farok csóválja a kutyát. Majd mi eldöntjük, azok kussoljanak. Ez a fajta hisztéria legutoljára az óvodában volt menő, még akkor is, ha a kétharmados erőkormányázás most újra szalonképessé próbálja fazonírozni.

Úgy értettem egyébiránt, hogy Orbán Viktor is aláírta tegnap a Nagyszebeni nyilatkozatot, ezzel pedig sok minden más mellett a jogállamiság meg a demokrácia meg az európai értékek meg a szolidaritás, meg az erősebb európai integráció mellett is hitet tett. De minek? Hogy aztán legyen mit lehányni? Merthogy közben a Facebook-rajongóit meg egy ócska videóval szórakoztatta, amiben semmi más nem hangzott el, mint amit 4 éve teli tüdőből fúj: migráció, migráció, migráció. Vagyis azt állította, hogy az EU-csúcson azt az álláspontot képviselte, hogy a bevándorlást meg kell állítani. Szavakba önthetetlen, mennyire tragikus, hogy egy szaros, nem migrációs célpont kis ország – ahol olyan nemzetstratégiai ágazatok rohadnak, mint az egészségügy vagy az oktatás, ahol a szolid kis hibrid diktatúra épül-szépül, ahol a regnáló dinasztia arra használja a politikai pozícióit, hogy szemérmetlenül zsírosodjon – a miniszterelnök évek óta teli pofával migránsozik és gyakorlatilag semmi másról nincs mondanivalója. Ahol annyira magabiztos a demokratikus kétharmadában, hogy az EP-kampánya legnagyobb teljesítménye a 7 pontos übergagyi, hazugságokat és csúsztatásokat nyomató programja mellett, hogy futószalagon gyártja a politikai pedofíliát kimerítő dagályos videókat. Aztán ha valamelyik hatósági csicska embere a szemfényvesztés kedvéért méltatlankodik, akkor majd legfeljebb kifizeti a bírságot. A megtakarításaiból fussa.

Nem véletlen, hogy a magyar egyetemisták fele külföldre menne, neki ez nem téma, ő védi a határokat, minden más le van szarva. Ez önmagában rendkívül rossz hír viszont, árnyalja a képet, hogy az egyetemisták, főiskolások körében a Momentum (és a Kétfarkú) lekörözte az állampártot. Ez pedig elsősorban azért fontos, mert azt mutatja,

nem sikerült teljesen átformálni ezt a réteget. Nagyon erősen nyugatos beállítódásúak, és egy hajszállal liberálisabbak és baloldalibbak is lettek. Úgy tűnik, mintha elkezdték volna a mai magyar rendszerrel szemben megfogalmazni magukat.

Ha valaha megrohad ez Mészáros-Tiborcz-féle oligarchia, akkor ezeknek a fiataloknak vastagon részük lesz benne. Mert ez így nem mehet a végtelenségig, akkor sem, ha egy örökkévalóság óta tűnik úgy, hogy most már mindig ez lesz. Az megvolt, hogy a mérhetetlenül tehetséges disznószerelő, aki az informatikához is ért (naná!), úgy nyerte el a 4,4 milliárdos interaktív tábla tendert, hogy közben volt egy cég, amelyik feleannyiért végezte volna el azt, amit ő a duplájáért. De sajnos a Klebelsberg Központ döntött: nem tudták megfelelően alátámasztani, miért ilyen olcsó az ajánlatuk, úgyhogy így jártak. Nem baj, mert az egyelőre tök láthatatlan tevékenységet végző Magyarságkutató Intézetnek juott 410 millió forint, végül is Kásler nem mindennapi rögeszméinek csiklandozására semmi nem túl drága. Remélem, a börtönbüntetése letöltése helyett Budapesten tenyésző köztörvényes Nikola Gruevszki könyvét is az Emmi fogja kiadni. Közpénzen. Szerintem úgy lenne igazán kerek ez a történet. Nem elég, hogy a küszöbre szarnak, de be is kopognak vécépapírért.

És azt látták, hogy miután ívesen leszarták a kilakoltatott családokat, az állami propaganda teregetésének lázas igyekezete közepette egyszer sem találták hírértékűnek a nyomorúságukat, és miután Orbán is elhajtotta a vérbe a kilakoltatás előtt álló 9 gyerekes családanyát, a mocsársalakmédia rácuppant a témára, ez a kedvencem: a kormány hét év alatt 36 ezer családot mentett meg a kilakoltatástól, közülük most 20 ezren visszakapják a lakásukat. A másik kedvencem: miután az Országos Bírói Tanácsnak elege lett Handó Tünde kartársnő húzásaiból és visszaéléseiből, és a leváltását kezdeményezték a fideszes országgyűlésnél, a lakájmédia erre is megtalálta az ellenszert. Ez már több a soknál: az ellenzéki bírók beszálltak az uniós kampányba.

Szóval így, sok lesz a takarítanivaló, ha egyszer eljutunk odáig. Azon már röhögni is alig lehet, hogy az Orbán által fényesre nyalogatott és államberendezkedésileg felszopott Kazahsztánban közösségi oldalakat és hírportálokat tettek elérhetetlenné tegnap. Csak hogy majd ne lepődjünk meg, amikor elkezdik importálni a jól bevált recepteket. A slusszpoén, és tényleg itt sem vagyok: Korrupcióval vádolta Rogán Antalt, az ügyészség újra nyomoz Portik ellen. Pontosan így működik ez az ország. Meg ígyAz óvónők megalázták és rendszeresen kiabáltak a gyerekkel az óvodában, mégis a szülők ellen indult eljárás. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.