Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Havasi Bertalan: Orbán Viktor természetesen elítéli a bucsai tömegmészárlást

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miután Jaroslaw Kaczynski lengyel barátja szemészhez küldte őfényességét, amiért nem volt hajlandó egyértelműen elítélni a bucsai mészárlást, amit az EU-tagállamok jelentős része, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Kína, Izrael és vallási oldalról Ferenc pápa is egyhangúlag elítélt, a miniszterelnök a mindenesét és sajtófőnökét ugrasztotta, hogy közölje a nyilvánossággal: ő természetesen elítéli, már hogyne ítélné el.

Miközben Oroszország tagadja a mészárlásban való felelősségét, és miközben számos európai politikus népirtásnak, háborús bűnnek minősítette azt, ami Bucsán történt, Havasi magyarázkodik a főnöke helyett. Ami annak fényében egészen különös, hogy bár a bucsai mészárlásra egyre több a bizonyíték, magyarul azonban rendületlenül terjed, hogy színjáték volt. Ez azt jelenti, hogy a fideszes lapok és a közmédia egy, az orosz propagandaoldalakon terjedő rossz minőségű videó alapján állítják, hogy az ukránok hazudnak, és gátlástalanul közvetítik Putyin narratíváját ezzel kapcsolatban.

Egyrészt nem értem, hogy ha Orbán világosan fogalmazott, akkor a sajtófőnökének miért kell újrarágnia a szavait három nappal később. De ha már újrarágásra szorulnak azok a szavak, miért nem egyenesen a békeharcos hívja fel a lengyel kollégát, hogy megnyugtassa. Másrészt ami igazán figyelemre méltó, hogy sokan azzal nyugtatták magukat a választás előtt – beleértve Kaczynskit -, hogy ez a pávatáncos mellébeszélés, ez a Moszkva irányába megnyilvánuló óvatoskodás a választási kampány miatt van, várjuk meg a végét.

Hát tessék, vége a kampánynak, a közmédia gátlástalanul ontja Putyin dezinformációs propagandáját, az orosz gáz rubelben fizetése kapcsán megy az izmozás Brüsszellel (és a fél világgal), Havasi Bertalan meg a V4-ek hullája fölött mentegeti a főnökét, aki természetesen elítéli, amit mások már rég elítéltek.

Magyarország mindenben támogatja azt a nemzetközi vizsgálatot, melynek célja, hogy felderítse a vérengzés elkövetőit – ismertette a kormányfő álláspontját Havasi Bertalan.

A sajtófőnök emlékeztetett, Orbán Viktor szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján is világosan fogalmazott, ez egy háború, amit az oroszok indítottak, megtámadták Ukrajnát, és ez egy agresszió.

„Ez az Európai Uniónak a közös álláspontja, és Magyarország ennek az álláspontnak a részese. Az összes atrocitásról pedig azt gondolom, hogy mindegyiket ki kell vizsgálni, (…) akárhogyan is, a civileket mindenképpen meg kell védeni, a civilekkel szembeni bántalmazást a leghatározottabban el kell ítélni, és az ilyen eseteket pedig ki kell vizsgálni. Független és pártatlan vizsgálatot akarunk” – idézte fel Orbán Viktor szavait a sajtófőnök.

Jaroslaw Kaczynski, a vezető lengyel kormánypárt, a Jog is Igazságosság (PiS) elnöke pénteken egy interjúban kritizálta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, amiért szerinte nem volt hajlandó elítélni Oroszországot az ukrajnai Bucsában elkövetett gyilkosságok miatt. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.