Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hátradőlve röhögnek tíz éve

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok a hét legutálatosabb napján! Már megint hétfő. Keresgéltem, hátha találok valami igazán ütős Coelho-bölcsességet, amivel megtolhatom ezt a sokkoló, mindighétfő tényállást, de nincs az a Coelho-okosság, ami brutálisabb lenne egy közönséges hétfő reggelnél, ezért nem is erőltetem. Pedig. Coelho is mondott örökérvényű evidenciákat – hogy az Edgar kolléga által tegnap este itthagyott fonalat felvegyem, pláne hogy rálicitáljak – például a megrögzött hazudozókról. Akik jellemzően olyan emberek, akik népszerűségre és elismerésre vágynak. Aztán amikor szembesítik őket az el nem hajlított valósággal, mindig megtalálják a módját, hogy kitérjenek előle, és rákenjék másokra az általuk főállásban hangoztatott/elkövetett disznóságokat.

Meg kell hagyni, nem tolta túl a nőnapot Viktor Orbán Viktor doktorúr azzal az asztalra lecsapott vázányi tulipánnal, a már megint valaki mástól kölcsönzött, de legalább rosszul is idézett bölcsességgel. Az is igaz – ne legyek álszent, mert nem áll jól -, hogy felőlem bármit csinálhatna, képtelen lennék leborulni nagysága előtt. Egyszerűen azért, mert már annyiszor átvert, becsapott, hazudott, hogy nem megy.

Szóval tényleg nem bonyolította túl a nőnapi propagandát, gondolta, ez is jó lesz ide, falura, ahol ki emlékszik már, hogy ő nőügyekkel nem foglalkozik. A rajongói könnyes szemmel köszönik, hogy gondolt rájuk, nekik tökéletesen megteszi jogok helyett a virág, hiszen nem az ő különböző testrészeiket zúzza szilánkosra életvitelszerűen életük párja. És ha igen, akkor is fontosabb, hogy ide erőszakoló migráns be nem teheti a lábát. Úgyhogy két koronavírsusos pánikroham között a lényeg elsikkad. Azért hátha nem. Hogy tudniillik ugyanitt, falun egyetlen év alatt 2019-ben 58 nőt öltek meg, 1464-et bántalmaztak, több mint 200 lányt megerőszakoltak, további több tucat áldozatot szexuálisan kényszerítettek, és legalább 35 lányt „eladtak”.

Gondolom, hamarosan Karácsony Gergelyt is szétszedi a propaganda, amiért a nőnap alkalmából rendezett, a társadalom figyelmét a nők elleni erőszakra ráirányítani hivatott eseményen védett lakásokat ígért az erőszakos cselekmények áldozatainak. Pedig ez egy árnyalattal konkrétabb és megfoghatóbb vállalás, mint Varga Judit igazságügyi minszter levele, amelyben támogatásáról biztosította a nőjogi civil szervezeteket. A dekázó miniszterasszonynak hivatali teendői miatt nem állt módjában személyesen részt venni a jótékonysági koncerttel egybekötött, Legyen nőnap! nevű rendezvényen, úgyhogy érezze magát mindenki megtisztelve, hogy ennek ellenére megerőltette magát és levelet írt. Ebben azt fejtegette, hogy a családon és a párkapcsolaton belüli erőszak elleni fellépés komplex kérdés, összehangolt fellépést igénylő kihívás, amely nem sikerülhet a civil szervezetek nélkül. Közös munkára hívta a női érdekvédő szervezeteket, hangsúlyozta, hogy a NaNE és a Patent Egyesület értékes javaslatait már meg is vitatták a minisztériumban.

„Bízzanak bennünk, legyenek a szövetségeseink, szükségünk van az önök tapasztalatára”.

Ezzel az álságos, cinikus üzenettel is úgy vagyok, mint Varga főnökének tetszőleges megmozdulásával. Miután állítólag nem arra kell figyelni, amit mondanak, hanem amit tesznek, én viszont igyekszem mindkettőre figyelni, nem vagyok hajlandó bedőlni ennek a  jól hangzó dumának, és remélem, mások sem dőlnek be neki. Ott, ahol civil szervezet az, amelyikről a hatalom azt mondja, hogy civil, a többiek mind Soros által külföldről pénzelt, idegen érdekeket szolgáló álcivil felforgatók; ahol összehangolt propaganda lejáratási kísérletek zajlanak ezen szervezetek ellen; ahol a kormánybarát nem civil szervezeteken kívül senki mással nem hajlandó szóba állni a kormány; ahol a kormánypárt EP-képviselői tavaly novemberben nem támogatták a nők elleni erőszak felszámolásáról szóló EP-döntést; ahol a levélíró futballista első körben politikai hisztinek nevezte az Isztambuli Egyezmény ratifikálását, majd több ízben világossá tette, hogy szó sem lehet a ratifikálásáról (támogatja a migrációt és veszélyt jelent a heteroszexuális, keresztény kultúránkra), de a fideszes Alapjogokért Központ már egyenesen gender-egyezményként hivatkozik a dokumentumra, ott szerintem Varga hagyja a dagadt ruhát másra.

Ilyen tények és előzmények után körülbelül annyi ok van megbízni Varga Juditban, amennyire Rogán Bűnöző Antal a régivágású kereszténydemokrácia és a tisztességes, becsületes hazafi szimbóluma lehet. Nem szeretném a fenti kérdést a nyomorúságos politikai bulvármocsár szintjére lehúzva bagatellizálni, de kénytelen vagyok egy kis kitérőt tenni. Azok kedvéért, akik velem együtt aggódtak volna esetleg amiatt, hogy a 150 milliárdos propagandaminisztert olyannyira megviselte a válás, hogy szerzetesnek állt. Hát nem. A kétszer elvált, egyébként példás családapa és a nemzetért éjt nappallá téve, a köz milliárdjainak elégetését egy percig sem sajnálva küzdő államférfi sajótértesülések és azokat dokumentáló fotográfiák tanúsága szerint újfent szerelmes. Miközben volt felesége, a leginkább közpénzből sikeres üzletasszony, Rogán-Gaál Cecília a sportnak és a sokmilliós szerelmi karkötőinek él, Propaganda Antal egy nála 20 évvel fiatalabb modell oldalán keresi a boldogságot.

Amivel nekem a világon semmi bajom nincs, és magánügynek tartom. (Azt mondjuk nem annyira, hogy ameddig az új szerzeményt is kistafírozzuk nemzetileg, belerokkanunk. Pláne, hogy ott van még két saját lábra állítandó Orbán-lányka meg a Gazsi, és hát az onokák is cseperednek sebesen.) Tehát leszarom Rogán nőügyeit, ugyanazt tartom gusztustalannak, amit Borkai esetében is, bár rá nézve súlyosbító körülmény, hogy a felesége mellett luxuskurvázott. Rogán legalább a saját munkahelyét utasította, hogy adjon ki közleményt arról, hogy ő most akkor elválik, és mindenki tartsa tiszteletben. Szóval az a gyomrot forgató ezekben a polgári-nemzeti jobboldal zászlaja alatt masírozó alakokkal, hogy reggeltől-estig nyomasztják és frusztrálják a népet a toxikus (ál)kereszténységükkel, a család szentségével és úgy egyáltalán azzal a magának kizárólagosságot követelő életformával, amit mindenkire megpróbálnak ráerőszakolni. Miközben ők maguk nem is állhatnának távolabb tőle.

Különben az a tragikus, hogy ezt nem csak a magánéletükkel, hanem minden mással kapcsolatban is ugyanígy gondolják. A tízparancsolatot mi tartsuk be, mi ne lopjunk, mi ne csaljunk, mi ne hazudjunk, a törvényeket mi tartsuk tiszteletben, mi kapaszkodjunk a keresztény gyökereinkbe, mi rettegjünk, fossunk mindenkitől, akire rámutatnak, mi éljünk úgy, ahogy szerintük élni kell. Ők meg hátradőlve röhögnek tíz éve, hogy micsoda idióták vagyunk. Miközben már ott tartanak, hogy kormány egyik épületében egyházilag felszentelt kápolnát avatnak, és vicsorognak, amiért sokak szerint egy állítólag szekuláris országban ez nem annyira alapvetés, miközben tolják a tömjénfüstöt és ájtatoskodnak, de majdnem minden egyes napra jut egy hír az egyház és a fideszes állam sikeres érdekhazásságáról, azért például nem törik össze kezüket-lábukat – ahogy a nők elleni erőszakról is leginkább lamentálni szoktak konkrét, azonnali cselekvés helyett -, hogy valamit kezdjenek például az egyház berkeiben pusztító pedofíliával. Mert az kurvára nincs rendben, hogy az egyház saját vizsgálata szerint is kiskorú gyerekeket molesztáló pap(ok) mindenféle büntetés nélkül megúszhatják emberi életek derékba törését. A rengeteg, brutálisan drága pótcselekvésük és szeforgatásuk mellett súlyos társadalmi problémák sikkadnak el nap mint nap, hosszú évek óta így. De ezeket ne bolygassuk, mert akkor kezdődik a diplomás kommunistázás, balliberális elmebetegezés, hazaárulózás.

Jó, akkor Gurcsányról majd máskor lesz szó, a koronavírus meg itt jár köztünk, úgyhogy vigyázzanak magukra. Ez persze nem biztos, hogy elegendő lesz. A magyar gazdaság valószínűleg nem ússza meg, és Orbán sem véd meg a mellékhatásoktól, az alapélelmiszerek ára meg már most is brutálisan elszállt. Mindegy, ők kézben tartanak mindent, bízzanak bennük. Köszönöm a figyelmet, induljon a hét, később később lesz. Puszipacsi!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.