Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha trollkodással kormányozni lehetne egy országot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Klasszikus jóreggelt kívánok mindenkinek Forradalomisztánban! Ha van valami, ami örök, ami soha nem múlik el, ameddig mimagyarok nyakán az Orbánok és a megveszekedett orbánisták üldögélnek, akkor az ez. A csata, a harc, a háború. Mert addig van orbánizmus, ameddig háború is van. Nem bonyolult. Nem is bonyolítják túl. Kiválóan működik.  Namármost a háborúhoz (esetenként: utcai harc, dzsungelharc, javasolnám a bozót(os)harc visszamenőleges bevezetését is a köz tudatába) harcostársak is kellenek, bár ennek a lassan 10 éves háborúnak az tesz kifejezetten jót, ha ellenség van. A harcostársak is jól jönnek természetesen, de az a biztos, ha rengeteg az ellenség.

Most éppen az van, hogy az egyik drága harcostársa a felcsúti Rambónak a nagy háborúzásban, lábon lőtte magát. Megesik ez a legnagyobb szélhámosokkal is. Matteo Salvini addig spekulált és taktikázott a totális hatalom átvételének csalóka ábrándját meg a rózsafüzért morzsolgatva a mellső végtagjaiban, ameddig kigolyózta magát az olasz kormányból. (Ha a Migránstévéből tájékozódnak, akkor nem ő borította a bilit, hanem hátba szúrták a derék fasisztát.) Vagyis a belügyminiszterség után most az ellenzéki politizálás dicsősége vár rá. Persze nem féltem én az ő minden hájjal megkent, szélsőjobbaldali populista nagy arcát, láttunk mi már vér- és bosszúszomjas, frusztrált politikusokat ellenzékben törni-zúzni, majd a nagy alkalmat kihasználva bebetonozódni a hatalomba. Addig is ameddig Salvinire jobb napok következnek (mondjuk múlt héten még a komplett fideszes sajtó kifordult szemekkel vágyálmodta a fölényes jobboldali győzelmet Olaszországban), Orbán levelével vigasztalódhat, aki bukása alkalmából gratulált neki hálálkodott neki egy nyálasat – nagyrabecsülését és köszönetét fejezte ki – mindazért, amit egész Európáért, benne Magyarországért tett.

Biztosítom Önt arról, hogy mi, magyarok soha nem fogjuk elfelejteni, hogy Ön volt az első olyan nyugat-európai vezető, aki meg akarta akadályozni az illegális migránsok Európába özönlését a Földközi-tengeren keresztül. Függetlenül az olasz belpolitikai folyamatok jövőbeni alakulásától és attól, hogy más-más európai pártcsaládhoz tartozunk, mi harcostársként tekintünk Önre az európai keresztény örökség megőrzése és a migráció megállítása érdekében folytatott küzdelmek során.

Akkor ezt rakjuk szépen a helyére: egyrészt kötve hiszem, hogy egész Európa hálás lenne az embernek. Ezzel szemben nem mimagyaroknak, hanem kizárólag a Fidesz-kormánynak és az ő rajongótáborának van oka hálálkodni. Sokan másoknak – magyaroknak és nem magyaroknak – inkább szégyenkeznivalójuk lehet azért, amiért ez a két romlott, hatalommániás, ordas eszmékkel nyomuló putyinista, a nagyfene kereszténység ragacsa mögé bújva igyekszik felszántani és szétverni az Európai Uniót, midőn pofátlanul uszítanak a menekültek ellen. Nyugi van, tudjuk, vágjuk, hogy ez a nyílt levél elsősorban a rajongótábornak szólt, és csak másodsorban a Salvini nevű harcostársnak. Mert nehogy már a háborús paranoia, a forradalmi szükségállapot hangulata alábbhagyjon; mert a migránsozás diszkrét báját is már legfeljebb a gonosz Brüsszel által ki nem fizetett határkerítéssel lehet megőrizni; mert a gyurcsányozásnak/gyurcsánynézásnak is megvannak a határai, és különben is folyamatos parát okoz az elvtársakban, hogy az ál világmegváltó baromságaik, és az ál nemzeti propagandájuk mögül kilóg néhány igencsak ordas nagy lóláb.

Tudom, hogy a nagy migánsozás-megvédés-gyurcsányozás hevében nem tűnik fontosnak, de tegnap az eddigi történelmi mélypontot lazán lekörözve újabb történelmi mélypontra süllyedt a forint az euróval szemben, amikor is 331,8 forint volt egy euró. Mivel a propagandamédiában ez nem tűnt hírértékűnek, a különféle fórumokon habzó szájjal örömködő rajongóknak üzenném, hogy ez nem az az eset, amikor ünnepelni kell, hogy újabb rekord dőlt meg. Itt minél nagyobb az a szám, annál gyengébb a forint. Mint ahogy azt sem szükséges ünnepelni, hogy Matolcsy Rómeónak saját bevallás szerint nincs dolga ezzel, és nem kívánja kommentálni. Mondjuk a kussolás még mindig jobb, mint az, amit a 325 forintos euróval kapcsolatban Varga Mihály előadott: annyi szép és érdekes látnivaló van Magyarországon, hogy nem kell külföldre menni nyaralni, és akkor eurót sem kell váltani a híg forintért. Ha trollkodással kormányozni lehetne egy országot, akkor Magyarország már nem csak Ausztriát érte volna utol, hanem.

Csakhogy az ócska trollkodás, mint legfőbb politika jelen esetben a kormányzásra való képtelenséget hivatott elfedni. A Szijjártó Péter nevű troll például Helsinkiben, az uniós tagállami külügyminiszterek ülésén adta elő azt a jópofának szánt okosság, miszerint ebben az Európai Bizottságban az a legjobb, hogy hamarosan lecserélődik. A jelenlegi Európai Bizottság ugyanis fideszes értelmezés szerint hozzájárult a bevándorlási válság mélyüléséhez, megnyitotta Európai határait, meghívott több százezer, illetve millió illegális bevándorlót, aki egyértelműen biztonsági fenyegetést jelent. A valóság valamennyi szálának kibontásával egy közönséges troll azonban nem foglalkozik, pedig kellene. A számok ugyanis azt mutatják, hogy egyebek mellett a Törökországgal, illetve észak-afrikai országokkal kötött (sokszor emberi jogi aggályokat felvető) megállapodások hatására az EU területére érkező menedékkérők száma a felére esett vissza a 2015-ösnek, nagyjából a 2014-es szintre. Ennyit a világhírű magyar határkerítésről is.

Különben nem tudom, feltűnt-e a migránshisztériát Európára szabadító trollkormánynak, hogy lassan minden napra jut valami vérengzés, családi mészárlás, lövöldözés ebben a kerítéssel védett, a világ legbiztonságosabbjának számító elmegyógyintézetben országban? Nem kellene 10 év után azzal is foglalkozni, hogy mi az oka annak, hogy bár nem lettünk bevándorlóország és nem is leszünk, szép lassan kiirtjuk egymást? Vagy ez nem gáz? Csak ne a migránsok erőszakoljanak és gyilkoljanak? Azt értem, hogy a teljhatalommal nemkormányzás 10. évében újra Gyurcsányéktól kell megvédeni a magyarokat (a Fidesz közösségi oldalán minimum minden második poszt nettó gyurcsányozás, a sakálmédia futószalagon termeli a Gyurcsányék ki akarják szolgáltatni az országot Brüsszelnek kezdetű véreres hazugságokat), de közben a társadalomban rohadt nagy a feszültség, a frusztráció, az agresszió, ez nem zavarja az elvtársakat? Kellene szerintem, mert már most is késő.

Persze, hülyeségeket beszélek. Azt is ívesen leszarják, hogy orvosok mondanak fel az egészségügyi rendszert sújtó szakmai és tárgyi hiányosságok, belső feszültségek miatt, azért mert sürgős beavatkozásra szoruló betegeket egyszerűen nem műtenek meg. Lásd: Zalaegerszeg, ahol megint egy emberi életet követelt a világszínvonalú magyar egészségügy rothadó állapota. És miután a több évtizedes múlttal rendelkező, elismert orvosnak elege lesz, és leírja a keservét, akkor nem az van, hogy az intézmény önkritikát gyakorol, és valaki legalább úgy tesz, mintha vállalná a felelősséget egy sokadik elkerülhető halálesetért, hanem még a főigazgató elvtársasszony van megsértődve, amiért rossz színben tüntették fel az intézményben folyó szakmai és igazgatási munkát.

 A közvélemény tájékoztatására alkalmatlan egy közalkalmazott által a munkáltatójának a taglalt körülmények között írt levele. Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy tartsák tiszteletben a Zala Megyei Szent Rafael Kórház és munkatársai jó hírnevét és tanúsítsanak jogkövető magatartást, ellenkező esetben a jó hírnév és becsület csorbítására alkalmas állításokkal szemben a kórház vezetése megfontolja a jogi lépések megtételét.

Egyszerűen gyalázat, ami itt folyik, de még mindig működik. A felelősségvállalás helyett visítanak a jó hírnevük és a becsületük miatt. És működik. Nem baj, a Mészáros-família köszöni, jól van, és ez bőven elég. A férgese közben elhullik, megdöglik, vagy simán belefárad és már minden mindegy lesz neki. Itt tartunk 10 éve. Minden jót!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.