Július 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ha kell, az állampárt saját magától is megvédi a magyar családokat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,725,271 forint, még hiányzik 1,274,729 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

(…) arra kérem Lantos Csaba energiaminisztert, hogy – a brüsszeli döntést felülírva – a már megvalósult családi beruházások esetén ne vonjanak el szerzett jogokat, és a kormány döntsön az éves szaldóelszámolás visszaállításáról legalább azon családok esetén, akiket ez korábbi szerződéseik alapján is megilletett!

A nap messze legundorítóbb NER-showműsora ez. Kevés kínosabb színjáték van annál, mint amikor a Fidesz felkéri a Fideszt, hogy lécci, lécci ne azt csinálja, amit nagy dérrel-dúrral, az elmúlt évtizedben jól bejáratott, ködös-homályos, tisztázatlan és átgondolatlan módszerekkel csinálni akart, mielőtt a Rogán-szonda kilengett volna. Kevés annál szánalmasabb mutatványa van az állampártnak, mint amikor úgy tesznek, mintha marha nagy demokrácia uralkodna az országot tizennégy éve kormányzó pártban, mintha a társadalom, az ország érdekeit szem előtt tartó parázs vitákban születnének meg a köz érdekét szolgáló döntések.

Pontosan láttuk, hogy ez a színjáték, az összevissza hazudozás hova vezetett például Svédország NATO-csatlakozásának még mindig magára várató parlamenti ratifikálása ügyében, amikor a Fidesz nevű parlamenti párt frakcióvezetője kénytelen volt nyilvánosan beszólni a Fidesz nevű kormánypárt külügyminiszterének, annyira túlhúzták a burleszkbe illő műsort. Remélem, Kocsis Máténak ezúttal nem fog kelleni majd nyilvánosan beszólogatnia Lantos Csaba energiaügyi miniszternek, azok után, hogy ma sűrű brüsszelezéstől habzó billentyűzettel azt kérte az állampárt miniszterétől, hogy ne töröljék el a lakossági napelemeknél az éves szaldóelszámolást. Aminek az eltörlését a miniszter boldogan lelkendezte el a Tranziton, egy szót nem ejtve Brüsszelről:

Természetesen Kocsisnak megint nem sikerült még abban a négy nyomorult bekezdésben se igazat állítania. Lantosnak semmilyen brüsszeli döntést nem kell felülírnia, mert Brüsszel nem kért olyat a Fidesztől, hogy az éves szaldóelszámolást a 2024 januárja előtt már megkötött szerződésekre is alkalmazza. Nem Brüsszel, hanem az Orbán-kormány zseniális ötlete volt, hogy 2024 januárjától nemcsak a 2024 után telepített lakossági napelemek esetében szűntetik meg az éves szaldóelszámolás lehetőségét, hanem a régebbi rendszereket is átteszik havi elszámolásba. Ezzel szemben az igazság az, hogy évek óta lehet tudni, hogy a 2024. január 1-je után a hálózatra csatlakozók számára nem lesz már éves elszámolási lehetőség, az EU bruttó elszámolásra vonatkozó elvárása kizárólag az új belépőkre vonatkozik. Pont.

Mi következik ebből? Az, hogy a Fidesz frakcióvezetője most éppen azt játssza, hogy megvédi a magyar családokat a Fidesz-kormány hatalmas és jogos felháborodást kiváltó ötletétől, de közben azt állítja, hogy valójában Brüsszel támadja a magyar családokat. Kurvajó. Úgy tűnik, 215 ezer átvert család elég sok elbukott szavazatot jelenthet az állampártnak, úgyhogy most visszatáncolnak a hülyeségükből. A tanulság pedig talán az, hogy valahogy így táncolnának vissza az összes többi disznóságukból is tizenhárom éve, ha azt látnák, hogy van mitől tartaniuk. Nem mintha bármi köze lenne a döntésüknek ahhoz, hogy egyébként mi szolgálja a magyar családok érdekeit.

És végül: a korábban megszerzett jogok sérüléséről, a menet közben változó szabályokról, vagy arról, hogy mi fair és mi nem az, szívesebben hallgatnám valaki olyannak a véleményét, akinek körömfeketényi hitelessége van ebben az ügyben. Az éjszaka sunnyogó, rendeletekkel kormányzó, erőből mindenkit lenyomó önkényuralom fegyverhordozója nem tartozik ezek közé.

A Fidesz frakcióvezetője arra kéri Lantos Csaba energiaügyi minisztert, hogy a brüsszeli döntést felülírva (???) a már megvalósult családi napelem-beruházásoknál ne vonjanak el szerzett jogokat, és a kormány döntsön az éves szaldóelszámolás visszaállításáról legalább azoknak a családoknál, amelyeket ez a korábbi szerződéseik alapján is megilletett.

Kocsis Máté keddi Facebook-bejegyzésében hangsúlyozta: a Fidesz a magyar családok érdekeinek védelmére kapott felhatalmazást tavaly a választóktól, és ebbe beletartozik a rezsivédelem is.

A politikus úgy fogalmazott: a háború és a szankciók miatt kialakult energiaválság több mint egy éve kilőtte és rángatja az energiaárakat. Ilyen körülmények között nincs helye annak, hogy az unió elvárásai nyomán rosszabb elszámolási feltételeket kapjanak azok a családok, amelyek az elmúlt években napelem felszerelésével igyekeztek csökkenteni a fogyasztásukat – írta. Ők havonta átlagosan mintegy 20 ezer forintot takarítanak meg az áramköltségeiken – jegyezte meg.

„Nem fair velük szemben, hogy menet közben változnak a szabályok, nem fair, hogy korábban szerzett jogaik sérülnek, hiszen a napelemek telepítésekor más megtérülési feltételekkel számoltak, a brüsszeli direktíva pedig ezeket utólag kívánja megváltoztatni” – szögezte le bejegyzésében Kocsis Máté. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.