Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Gyurcsány Ferenc anyja milliárdos vállalkozó?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! A tegnapi futó vasárnap után ma csütörtök van. Kukanap, mint azt sokszor elmondtam. Igaz, hogy még soha nem kérdeztem meg, hogy máshol is csütörtökön jön-e a csecse nagyautó, vagy csak mifelénk. Matteo Salvini meg Orbán Viktorral akar kultúrát védeni. Ez rendkívül jó hír. Egyik kulturáltabb, mint a másik. Mindenképpen érdemes védeni nekik, amijük van. A kérdés már csak az, hogy merre fussak. Adnak valahol politikai menedékjogot vajon?

Ma mindenféle május elsejei banzáj volt, de eddig sem hozott lázba a virslizős-lufizós ereszdelahajamat, ez most sem változott. Ha valaki akar írni a rendezvényekről, majd megteszi, de az biztosan nem én leszek. Mutatok valami mást helyette:

Budapest, 2019. május 1., szerda (MTI) – Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 16:27 órakor kiadott, a Fidesz OS-közleményét feldolgozó anyagunk címe helyesen:

    Fidesz: több 100 millió forintot kapott Brüsszeltől „Gyurcsányné” cége

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon! 

JAVÍTOTT VÁLTOZAT – Fidesz: több 100 millió forintot kapott Brüsszeltől „Gyurcsányné” cége
    Budapest, 2019. május 1., szerda (MTI) – „Gyurcsányné” cége  „100 millió forintokat kapott” Brüsszeltől, hogy érdekeit képviselje – reagált a kormánypárt szerdán közleményben a Demokratikus Koalíció EP-listavezetőjének majálisi beszédére.
    Az Európai Egyesült Államok létrehozása mellett érvelő Dobrev Klára azt mondta, Magyarország számára nincs más út, csak az, hogy egy erős európai közösség egyenrangú polgára legyen. (MTI)

Mutatom a „hibás” címet, amit javítani kellett:

Fidesz: több 100 millió forintot kapott Brüsszeltől Dobrev Klára cége

No. Ezek és a Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc anyja, Dobrev Klára anyósa cégtulajdonos. Sőt, több 100 millió forintot kapott Brüsszeltől Gyurcsány Ferenc anyja, hogy az érdekeit képviselje. Hogy a saját érdekeit, vagy Brüsszel érdekeit, az nem igazán világos, de mindegy is. Ezek szerint Dobrev Klára anyósa olyan aktív nyugdíjas, mint Orbán Viktor apja vagy mint Kósa Lajos anyja. Vállalkozó neki a szelleme és dől a lé, mintha nem lenne holnap. Más oka nem lehet a javításnak, mert Gyurcsánynénak az idős hölgyet hívják. Gyurcsány Ferenc feleségének a neve Dobrev Klára. Változatlanul.

Putyin sikeresen kibrusztolta, hogy ellenőrizni, igény esetén akár lekapcsolni is tudja az internetet Oroszországban. Ez Magyarországon még nem következett be. Mondom: még.

Lengyel békemenet is volt:

Európai Unió-ellenes jelszavakkal tüntettek Varsóban a radikális nemzetiek, az ország európai uniós csatlakozásának 15. évfordulóján, szerdán. A Szuverenitás Menete néven rendezett felvonulást civil szervezetek próbálták megakadályozni kisebb ellentüntetésükkel.

A Szuverenitás Menetét az európai parlamenti választáson a Korwin-Braun-Liroy-Nemzetiek Konfederáció (Konfederacja) néven induló szélsőjobboldali, euroszkeptikus, felmérések szerint 5 százalék körüli támogatottságot élvező tömörülés, valamint más radikális nemzeti körök rendezték. 
    A szervezők szerint közel ötezer, más becslések szerint háromezer ember vett részt a demonstráción. Rendőrségi adatokat egyelőre nem tettek közzé.
    A tüntetők az „El az EU-val” és a „Stop Berlin és Brüsszel diktátumának” jelszót  skandálták. 
    A belvároson át az Európai Bizottság varsói képviseletéig vonuló menet útvonalán két helyen ellentüntetők álltak, akik az EU himnuszaként számon tartott Örömódát énekelték. (MTI)

Nagy tömeg azért nem volt. Igazán besegíthettek volna békemeneték, a lengyelek is járnak Orbán kamaraelőadásaira.

Frans Timmermans úgy látja, kezd megjönni a V4-ek esze. Lassan megértik, hogy a menekülthelyzet kezelése külön-külön nem fog menni, az uniós tagországoknak együtt kell működniük. Timmermans szerint a V4-ek belátták, hogy a szolidaritás vagy kölcsönös, vagy nem létezik. Azt is felismerték a V4-ek, hogy amennyiben nem akarnak megint határokkal szabdalt Európát, ki kell venniük a részüket a helyzet kezeléséből. Timmermens szerint ez a megértési folyamat jól halad, a V4-ek hajlandóak az együttműködésre. Kivéve Magyarországot. Ha így haladunk, Európa hadura egyedül marad. Esetleg Salvini cimborájával bohóckodhat, a szomszédos országok szépen elfordulnak. Jó lesz az. Csak sajnos nem nekünk.

Jean-Claude Juncker az Európai Unió bővítésének tizenötödik évfordulója alkalmából érdekes dolgokról beszélt. Például arról, hogy Magyarország 2004-2020 között 18 ezer milliárd forint fejlesztési forrást kapott. Azt nem Juncker mondta, hanem én, hogy ennek az összegnek döntően nagyobb része az Orbán-kormány tobzódása idején érkezett az országba. Ez konkrétan úgy néz ki, hogy 2010-ig 2 ezer milliárd forint érkezett, a többi pénz felett már Orbánék diszponáltak. Amikor kereszténykonzervék mindig azon hörögnek, hogy bezzeg az előző kormány ezt vett el és azt nem adott, a kéményen csimpaszkodó kisember bátran gondoljon arra, hogy bezzegéknek meg kellett küzdeniük az elmúlt évszázad legsúlyosabb gazdasági válságával úgy, hogy az uniós források töredékével gazdálkodhattak mindössze. Orbánék nyolcszor annyi támogatásból, egy nagyon kedvező világgazdasági környezetben semmit nemtudnak felmutatni azon kívül, hogy Rogán, Lázár, Simicska, Tiborcz, Ráhel, Mészáros, Garancsi, Kósa anyuka, Orbán apuka, stadionok, templomok és mindemghalunk. Nincs az az uniós pénz, aminek elugrottak volna az útjából. Szisztematikusan és pofátlanul fosztják ki az országot és lopják meg az uniós adófizetőket. A legszebb az egészben az, hogy az uniós döntéshozók különösebb izgalom nélkül nézik, hogy az európai adófizetők pénzéből egy diktatorikus maffiaállam épül Európa közepén és nagyon csodálkoznak a magyar – lényegében eszköztelen és pénztelen –  ellenzéken, amiért eltűrik az általuk finanszírozott maffiát. Hiába, semmi nem tökéletes, de ez kimondottan szar.

Hoppácska. A jólértesült PestiSrácok címűn jelent meg a hír: a Nemzeti Nyomozó Iroda bűncselekmény hiányára hivatkozva megszüntette a nyomozást a 4-es metró ügyében. Ez minimum érdekes fordulat. Tudom, én vagyok a geci, de az jutott eszembe, hogy most a kéz kezet mos van érvényben, vagy nem tudták kivakarni az ügyből a főbb maffiózókat, így inkább hagyták az egészet a francba.

Zene, aztán fussunk neki a mai napnak, nehogy rajtunk múljon a rendszerváltás.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.