Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Gyógyszer nincs, csak keserű íz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Verőfényes, pálinkás, szalonnás jó reggelt!

Bevallom, én még a tegnapi fotó hatása alatt állok, amin Európa négy húzómotorja és vezérhajója, plusz az osztrák kancellár látható. Az egy dolog, hogy mostanában valamiért a kinőtt zakó a divat. Legalábbis gondolom, hogy divat, mert mindenki olyat hord, akár jól áll neki, akár nem. És senkinek nem áll jól. Tényleg nem szokás nálunk valakinek a kinézetével viccelődni, mert arról az ember nem tehet. Pontosabban: van egy csomó dolog, amiről az ember nem tehet. Azonban Orbán Viktor mégis egy ország egyharmadának a  miniszterelnöke. Ráadásul az egész országot képviseli. Akár akarjuk, akár nem. Én nem hiszem, hogy a folyton gyűrött, a kelleténél húsz centivel hosszabb szárú gatya, a kihízott zakó és az ízléstelen nyakkendő genetikai örökség lenne. Lehet, hogy a fotó rossz, de nekem úgy tűnik, nem is öltönyben van. A zakó és a gatya között van legalább két árnyalatnyi eltérés. Mindenkitől elnézést kérek, akit bánt a kijelentésem, de a magyar miniszterelnökről süt a suttyóság. Messziről és egyértelműen.

A külügyminisztérium valamelyik szakembere – vagy teremfocistája, most hirtelen nem emlékszem – azt nyilatkozta, hogy Magyarországot folyamatosan támadják. Már megint. A Sorosok, az ENSZ és Brüsszel. Ha lesznek további támadók, majd szólok.

Ezzel szemben az van, hogy az M2 Vácig gyakorlatilag járhatatlan. Építenek valamit, de már régóta. Nógrád megye falvai dinamikusan lepusztulnak. Olyan érzés volt ma átautózni a megyén, mintha időgépbe ültem volna. Nem tudtam nem észrevenni, hogy alig láttam szlovák rendszámú autót az üzletek parkolóiban. Amikor utoljára arra jártam, szinte csak olyan volt, most meg alig. Mi történt? Szlovákiában olcsóbb lett az élelmiszer, mint Magyarországon? Még úgy is, hogy nekik eurójuk van, a forint pedig a béka feneke alatt? Majd megpróbálom kideríteni, mi a helyzet. A városokban kínai bolt kínai bolt hátán, de még azok is konganak az ürességtől. Nem áru nincs, hanem vevő. Az emberek az utcákon… nem hiszem, hogy az ízlésficam viszi rá őket, hogy olyan ruhában járjanak, amilyenben. Olyan reménytelennek tűnt minden, amit láttam.

Mindjárt átnyomják a kétharmados bábszínházon a bevándorlási különadónak nevezett legújabb őrületet. Tállai András, aki szerencsére olyan okos is, mint amilyen jóképű, elmagyarázta a Magyar Idők című valaminek, hogy pontosan mit kell érteni a különadó hatálya alá tartozó tevékenység alatt.

Ide tartozik többek között a médiakampányok és a médiaszemináriumok megtartása, a hálózatépítés és -működtetés, valamint a migrációt pozitív színben feltüntető propagandatevékenység, ha ezeknek a célja a bevándorlás ösztönzése.

Érti valaki? A migrációt pozitív színben feltüntető propagandatevékenység alatt mit kell vajon érteni? Lehetséges, hogy a még be nem darált sajtót így szándékozik kinyírni ártunk és ormányunk? Ír valaki egy cikket, ami nem az Origo, vagy a többi propagandaportál penetráns stílusában fogan és rommá adóztatják őket?

Törökországban egy órával ezelőtt megnyíltak a szavazófülkék. Szabad és tisztességes választást tartanak, ahogy Magyarország is azt tartott nemrégiben. Orbán Viktor példaképe annyival jár előbbre, hogy amint megnyeri a választást – remélhetőleg minden valamirevaló ellenzékit sikerült börtönbe csukni, megfélemlíteni, elüldözni, vagy eltüntetni -, meg is szűnik a parlamentáris rendszer és elnöki – hogy pontosabbak legyünk: erdogani – rendszerre állnak át. Ez csak annyit jelent, hogy immár hivatalosan is Erdogan lesz az egyszemélyi vezető, a végrehajtóhatalom feje. Nálunk ez a folyamat akkor fog megkezdődni, amikor Orbán Viktor nem miniszterelnök, hanem köztársasági elnök akar inkább lenni. Mondjuk, mert belefáradt a csatákba és harcokba. Mármint ez lesz az indok. Csak előbb meg kell erősíteni a köztársasági elnök jogköreit. Hogy ekkor még az Európai Unió tagjai leszünk-e, vagy már nem, az csak részletkérdés.

Tegnap megalakult Magyarország legújabb pártja, zászlót bontottak és meghirdették a fehér sziget projektet. Szerintük túl sok a cigány az országban és kevés a fehér ember. Jóarcú fiatalok – Dúró Dóra és Toroczkai László állt a (fotók tanúsága szerint) gyűlölködő vénemberek élére. Az irány abból is egyértelműen látszik, hogy a Jobbikból frissen kipenderítettek kommunistának nevezték azt a pártot, ahová néhány napja még tartoztak.

Reméltem, hogy ezt a napot soha nem kell megélnem. Tévedtem. És tartok, szörnyű dolgokkal kell még szembesülnie ennek az országnak, mire sikerül megérteni a társadalom bárgyúbbik felének is, hogy a vesztünkbe rohanunk és ők sem fogják megúszni a zuhanást.

A kissé keserűre sikeredett jóreggelt végén legalább a zene legyen mosolygós. A gyógyszert is jobb mézzel bevenni, hogy ne érezzük annyira a keserűjét.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.