Június 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Európa megmentői a Dunára néznek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Máris itt a péntek és én is itt vagyok. Csapás csapás hátán. Kezdem háztáji híreimmel. Nem fér el a cucc a konyhában – valamiért a konyhai eszközök mindig kitöltik a rendelkezésükre álló teret – ezért lett nekünk egy kicsi bambusz szekrénykénk. Jól néz ki, nem drága, pont belefér, aminek bele kell férnie, pont befér a pult alá, ahová be kell férnie. Ez volt az alapkoncepció. Hazacipeltem a kiválasztottat. Kicsomagoltam.

Gondoltam, összepattintom hamar és tűzök aludni. Aztán ott ültem az ezerhatszáz darabos legó fölött, amit egy hároméves, sakálrészeg kínai firkálmánya nyomán kellett összelegóznom. A negyven fokban. Öt órán át küzdöttem vele. Szóval nem aludtam ki magam, hogy finoman fogalmazzak. Lehet hogy rasszista is lettem kicsit, mert nem szép dolgokat gondoltam közben a gyártóról. Csak azért meséltem el, hogy érthető legyen, ha ma nem leszek édibédi és a végtelenségig megértő. Amilyen máskor szoktam lenni.

Nahát, minő nem várt fejlemény! Az LMP kiszállt a pécsi önkormányzati összefogásból, mert. Mert csak. Önálló jelöltet indítanak minden választókerületben. Meg kéne lepődni? Nem hiszem.

Brexit ügyben nem tudom, ma mi az állás. Úgy hírlik, hogy Theresa May utóda nagy valószínűséggel Boris Johnson lehet. Nem mondom, hogy Magyarországon túlságosan rózsás a helyzet, de momentán az angolokkal sem cserélnék. Nade:

Hivatalos látogatásra Magyarországra érkezett Hun Sen kambodzsai miniszterelnök, akivel Orbán Viktor kormányfő csütörtök délután folytatott tárgyalásokat Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

 A megbeszélésen elhangzott: számos kérdésben egyetértés van Kambodzsa és Magyarország között, a kétoldalú együttműködésben pedig további lehetőségek rejlenek, elsősorban a gazdaság, a fejlesztések és az oktatás terén. Hamarosan a kambodzsai-magyar gazdasági vegyesbizottság is megkezdheti munkáját – állapították meg.
    Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország támogatja az Európai Unió és Kambodzsa kereskedelmi kapcsolatainak szorosabbra fűzését, és szerinte ezt a témát külön kell kezelni az egyéb politikai kérdésektől.
    A megbeszélésen felvetették: hasznos lenne megvizsgálni a nagykövetségek újranyitásának lehetőségét egymás fővárosaiban.
    Hun Sen végül kambodzsai hivatalos látogatásra hívta meg magyar partnerét – közölte a sajtófőnök. (MTI)

Hádejó! Kambodzsával még nem működünk együtt? Nem is értem. Azt főleg nem, hogy kimaradt a csodás távlati tervekből a vízgazdálkodás. Azt mindig bele szokták szőni a mesébe. Az oktatási együttműködést hogy kell elképzelni? Kitalálom. Jön 40 kambodzsai diák ingyen egyetemre járni, miközben a magyar fiataloknak nem futja továbbtanulásra. Jól gondolom?

Sűrű napja volt őfényességének. Megérkeztek a V4-ek, hogy megbeszéljék, ki legyen Manfred Weber, vagy ilyesmi. Ez az a találkozó, amit sms-ben dumcsiztak meg. Orbán a Facebookon megsorozta a híveket fotókkal. Ilyenekkel:

A képek címei sorrendben: V1, V2, V3, V4. Hát nem szellemes? Nem.

Miközben ők megmentették Európát a migránsoktól Orbán erkélyén, megalakult az Európa Parlamentben a nagy szélsőjobbos tömörülés. Matteo Salvini és Marine Le Pen szerelemgyereke Identitás és Demokrácia néven jött világra, a büszke apuka nem volt jelen a szülésnél. Más dolga volt. A Fidesz génállománya (még) nem került be a dedbe. A büszke anyuka kijelentette, hogy majd ők most jól megmutatják, mit akarnak az európai emberek. Jó.

Pörög most a neten egy videó, melyen Mészáros Lőrinc bulizik. Nem nyilvánosan, valami esküvőn vagy akárhol. Nem a közpénztévé rakta fel, nem hivatalos eseményről van szó, nem a pukkadásig tömött pénzeszsákot talicskázza éppen. Léggitározik, talán többet ivott a kelleténél, felszabadultan mulat. A kérdésem csak az, miért kell ezt? Mi közünk van ehhez. Miért kell ezen csámcsogni? Miért nem az ezernyi bűncselekménnyel foglalkozunk? Najó, én mondtam, hogy ma nyűgös leszek. El is búcsúzom, hamarosan úgyis beszólunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.