Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Erős Magyarország, komoly ország, mi?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magas vérnyomástól mentes jó reggelt kívánok mindenkinek! Nem baj, ha már olvasták, hallották, megismétlem. Tehát hogy is mondta az Erős Pistával feltuningolt szaloncukor reklámarca, amikor az elcseszett gyerekkoráért újabb elégtételt vett a 200 milliárdos futballtemploma avatóján?

Ha 10 millió ember nem tud megépíteni egy stadiont, akkor csukjuk be a boltot. (…) Ne vicceljünk már, ez egy komoly ország!

Rohadtul nincs kedvem viccelődni, az az igazság, úgyhogy egy kérdésem van: erős Magyarország, komoly ország, mi? Csak a kardiológián nincs hőmérő és tisztálkodószer. A belgyógyászaton nincs vérnyomásmérő és lázmérő. A gyermeksebészeten nincs törülköző és zuhanycsaptelep. A gyermekosztályon nincs kéztörlő, mosószer, szalvéta. Az ápolási osztályon nincs egyszerhasználatos pohár, kanál, tusfürdő. A belgyógyászaton nincs pelenka, a tüdőgondozóban meg egy zárható fém öltözőszekrény is luxus. Nem Afganisztán-Alsón és nem is Ghána-Felsőn, baszki. Hanem a budapesti Szent János Kórházban.

És jönnek futószalagon, dúlt kebellel a kommunistázó sunyi, félművelt parasztok (Márai örök), és oktatásegészségügyezve-karigerizve gúnyolódnak, hogy a CT az új lélegeztetőgép a demagóg sorosistáknak, akik a hazájuk ellen fordultak és idegen zsoldban állnak. Milyen CT, basszátok meg (és igen, el lehet tartani a morális fölénybe mártott jobb kisujjakat meg a bal kisujjakat is, hogy a stílus maga az ember, és én vagyok a gyűlölködő fasz, aki szégyent hozok a nemzetemre), amikor a mindennapi betegellátás biztosításához is adományokat kényszerül kuncsorogni egy fővárosi kórház? Mindennapi betegállátás, nem arany vécékefe, nem 152 centis átmérőjű full HD plazma tévé, nem kacsalábon forgó dohányzóasztal a lábadozóba, hanem vérnyomásmérő nincs, vécédeszka nincs? A nemzetfélrevezető meg közben idilli hóesésről, meg csípőspaprikakrémmel töltött szaloncukorról posztolgat, hogy tartsa meg nekünk a Jóisten még vagy húsz évig és adjon jó étvágyat neki mindenhez, amit megzabál.

Erős Magyarország, amit 10 éve éjt nappallá téve megvédenek, ahol fönttartják a migrációs álsághelyzetet, de ahol az első decemberi havazás térdre kényszeríti a vonatközlekedést. Ahol a diák takarít az iskolában, mert olyan alacsony a takarítók fizetése, hogy nem találnak embert a munkára, viszont az állami csúcsvezetők fizetését januártól megduplázzák, az annál is szerencsésebbekét egyenesen megtriplázzák. Minden kákán a csomót kereső idegenszívűek kedvéért: ez „a kormánytól független” (höhö) alkotmányos intézményekre vonatkozik, ahol évek óta nem emelkedtek a bérek. Ha valóban független szakembert kérdeznek, akkor leginkább arról van szó, hogy a lojalitást jutalmazza a kétharmad. Nem a szakmaiság és a becsület iránti lojalitást, hanem a Fideszhez való lojalitást. Közpénzen. Kellett is, mint egy falat kenyér. Vagy szaloncukor, Erős Pistával töltve.

Úgyhogy lehet oszlásnak indulni, mert a párhuzamos univerzumban minden fasza. Nyálelválasztás-pozitív képpel illusztrálják a földi paradicsomot, ahol csak az ellenzék és külön Karácsony ne volna:

Hát nem csudálatos? Olcsóbb lett a rizs. Milyen lázmérő? Milyen tisztítószer? Az életszínvonal a csillagos eget súrolja, már annyira jó, hogy szinte elviselhetetlen. De mondok valamit, hogy egy kicsit árnyaljam ezt a hurráoptimista lelkendezést. Miközben a KSH adatai szerint javultak a szegénységi mutatók Magyarországon, a nagytotál mélyére nézve azért nem annyira rózsás a kép: a diplomás szegények száma nem csökkent, hanem nőtt; a húsételt nélkülözők száma nem csökkent, hanem nőtt, a háztartások harmadának változatlanul gondot okoz egy váratlan kiadás.

És én vagyok a demagóg, ha ezt Káder János 1,5-ről 3,2 millióra hízó fizetésével hozom összefüggésben. Vagy mondjuk a közmédiának csúfolt félretájékoztatásügyi gyárra fordított jövő évi 85 milliárd közpénzzel. Ami körülbelül 28-szor több, mint amennyit az üldözött keresztények megsegítésére fordítanak (3 milliárd) az elvtársak. Akikből spontán módon jön ki a cinikus vadállatt, ha arról kérdezik őket, hogy az Orbán-rezsim feketeöves keresztényüldöző haverjainak országaiban – Kirgizisztán, Üzbegisztán, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Törökország, ahol  gyakran fizikailag bántalmazzák, megfigyelik, terrorizálják a keresztény közösségeket, ahol az erőszakban a hatóságok és radikális muszlim csoportok is részt vesznek – mi a búbánatos kurva életért nem támogatják a keresztényeket? Ha már annyira odáig és vissza vannak a kereszténység védelméért. Erre nincs válasz, erre mindig a gúnyolódás és a fölényeskedő arrogancia a válasz. Ahogyan Orbán Balázs nevezetű alak Szél Bernadett erre vonatkozó kérdésére válaszolt, azt tanítani sem lehet. Erre az ocsmány aljadékságra csak születni lehet.

A keresztények szelektív megvédése mellett az oktatás (amit ők köznevelésnek kezdtek el csúfolni) sokadrangú nemtéma. Itt is megejtő, ahogyan ünneplik a kudarcot a PISA-teszt eredményei fölött vicsorogva. Szerintük minden rendben van. Pedig nincs. Azt hiszem, ahhoz egyenesen gazembernek kell lenni, hogy minden idők második legrosszabb eredménye fölött az Emmi káderei mellett döngessenek. Annak örülni, hogy nem lettek rosszabbak az eredmények, annak örülni, hogy a 2009-es eredményeknél még mindig körülbelül húsz ponttal vagyunk lejjebb (!!!!!), annak örülni, hogy a fenenagy nemzetikeresztény reformok mellett romlott a tanulók tudása ahelyett, hogy javult volna, azt sikerként ünnepelni, hogy a magyar 15 évesek minden tudásterületen az OECD-átlag alatt maradtak, a iskola pedig változatlanul nem alkalmas a családi háttér meghatározó erejét kompenzálni, ellenben a társadalmi egyenlőtlenségek újratermelődését/konzerválását favorizálja, szerintem megbocsáthatatlan. A Fidesz főbűneinek egyik legsúlyosabbika az oktatási rendszer ellen elkövetett merénylet. Ehhez fogható bűn az, ahogyan a helyes következtetések levonása helyett nyomják a bűzös propagandát.

Különben tényleg, hol érdekli a dohos rögeszméiken, a nemzeti bullshit-gyűjteményeiken kívül érdemi problémákkal nem foglalkozó, mert nem is értő Kásler-féléket, hogy milyen emberanyag fogja ezt az országot működtetni 10 év múlva? Hogy lesz-e egyáltalán ilyen emberanyag? Hogy a hazafias nevelés képes-e választ adni a jelen nyakunba lihegő kihívásaira? Szart érdekli ezeket. Legyen pénz Balázs Fecó jubileumi koncertjének kiadására, a nem tudom hányadik nemzeti opera bemutatójára vagy a Kazahsztánban élő magyarok kutató expedíció, forrásanyag gyűjtés dokumentumfilm és útikönyv előkészítésére. A stabilan alacsony színvonalú, versenyképtelen magyar oktatás meg a kórházi vécédeszka és tisztítószer hiánya meg fájjon azoknak, akiket érint.

Ja, és Mága Zoltán művészetére is mindig legyen néhány elégetni való tízmillió. Amely művészet – nem én mondom, csak idézem Vass Andrást, a Pannon Filharmonikusok karmesterét – népzenének nem autentikus, világzenének nem elég színvonalas, komolyzenének komolytalan. Merthogy úgy értettem, már konzervatív művészek is tiltakoznak Mága Zoltán állami támogatása ellen. Király. Bár én nem tudom értelmezni a konzervatív művészt, amennyiben valaki vagy konzervatív vagy művész, ámazonban. Ezek szerint túl sok az eszkimó és lassan elfogy a fókaállomány? Nahát. Majd lemeccselik egymással a konzervatívok.

Amilyen konzervatív Kósa Lajos is, aki – legnagyobb meglepetésére – a Heti TV Pirkadat című műsorának élő adásában égette szénné magát, miután pár napja a Fidelitas kongresszusán öblöset zsidózott, és behívták, hogy magyarázza el, hogy nem is úgy gondolta. Az egy dolog, hogy szerintem tökmindegy, hogy élőben megy, vagy felvételről, az emberből már nem lehet jobbat kihozni. Ez ő, és ez a Fidesz, amit abban a 20 percben láttunk. Ide jutott az állampárt. Hogy már alájuk kérdezni is kockázatos, mert soha nem lehet tudni, mikor borulnak ki, sértődnek meg és kezdenek hisztériázni, ha nem az van, amihez hozzászoktak. Nem a műsor esett szét, és nem most, hanem már korábban, az a mítosz, hogy a Fidesz egy tisztességes párt. Nem, ezek már annyira elszakadtak a valóságtól, hogy onnan, ahol ők vannak, már nem lehet visszajönni.

Úgyhogy a végére már csak egy állításom van az Euronews nyomán, szóljon aki meglepődött: csalás nélkül nem lett volna kétharmada Orbánnak. Köszönöm a figyelmet, innen lendülünk tovább valamerre!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.