Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ennyire futotta a demokratikus teljhatalomból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt, drága emberek! Már tényleg alig kell párat aludni, és április lesz. Amit én például azért várok szívrepesve, mert abban bízom, hogy – bármi történik is – annyi egetverő, hazug, ostoba, primitív, gyengeelméjűekre kalibrált szólamot már nem fogok hallani, olvasni, tapasztalni, mint amit mostanában egységnyi idő alatt az államnak pártja beleokád a pofánkba. Amit tegnap Hidvgéhi művelt (ő volt az ügyeletes megmondó), köbre emelve a mostanában elszaporodott, kamuprofilokkal nyomuló önkéntes trollok számával, világosan látszik, hogy a hátra lévő két hónapban ember legyen a talpán, aki bírja a gyűrödést és április 9-én arra ébred, hogy még mindig nem kattant be.

Ímhol egy példa a kiszámítható, rezzenéstelen pofájú fideszes cinizmusra: tegnap nyilvánosságra került Kövér László egy zárt körben elhangzott, a fideszes választási reformra vonatkozó megállapítása (a házmester szerint bűvészkedtek a választókörzetek megrajzolásával, ami annyit jelent, hogy önkényesen, saját hatáskörben, teljhatalmukat bevetve rajzolták meg a választókörzetek határait, hogy egy vérfideszes polgár szavazata, külön a Kövér László szavazata többet érjen, mint a nem vérfideszes szavazóké). Azt írtuk tegnap kínunkban, hogy az ügyeletes kommunikátor ezt fogja kinyögni magából:

a reménytelen helyzetben lévő ellenzék elkeseredett valósághamisításával állunk a szemben, ugyanis Kövér elvtárs márpedig soha nem mondott ilyet.

Tévedtünk. Hidvgéhi Balázs így fogalmazott arra nézvést, hogy Kövérnek eljárt a szája:

az ezzel kapcsolatos ellenzéki vádaskodás nem más, mint reménytelen helyzetben lévő pártok egy újabb akciója.

Akkor jól van. És természetesen abból sem igaz semmi, hogy kórházi vezetőknek utasítást adtak ki, miszerint hetente legalább két pozitív hírt ki kellene adniuk: Hidvéghi semmi ilyen utasításról nem tud. Ugyanakkor szerinte a magyar egészségügyben folyamatosak a fejlesztések, növekednek a bérek, és lépésről lépésre haladva Magyarország ebben is jobban teljesít.

Szerencsére az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) is a helyén volt, ennek a nemzeti izének is nagy rutinja van abban, hogyan kell zsigerből tagadni, a tagadást cáfolatnak nevezni és nem törődni a valósággal. Biztosan emlékszünk még, hogy január elején Krámli Kinga énekesnő egy Facebook-posztban számolt be arról, hogy elviselhetetlen fájdalmai ellenére, a kibebaszott várólisták miatt mintegy 4,5 év múlva kerülhet sor az endometriózis-műtétjére. A fent emlgetett nemzeti izé csuklóból tagadott, elutasított, felháborodott, majd közleményt adott ki, miszerint nem kell senkinek két hónapnál tovább várnia erre a beavatkozásra, úgyhogy álhír, álhír, álhír. Aztán hogy és hogy nem, a Semmelweis Egyetemen vizsgálat indult annak tisztázásra, hogy az intézmény nőgyógyászati klinikáján hogyan fordulhat elő, hogy több éves várakozásra ítélnek súlyos fájdalommal élő endometriózisos betegeket. Nem sokkal később nyilvánosságra került a vonatkozó várólista, és mi derült ki? A sor végén állók három és fél év múlva feküdhetnek kés alá. Vagyis a nemzeti izé hazudott, a probléma létezik.

A kormányzati lakájmédián (amelyik arról ismerszik meg, hogy semennyire nem számol be már arról, ami naponta történik az országban, ahol soha nem lehet olvasni egyetlen sort se Mészáros, Tiborcz, Vajna és egyéb nagypályás korrupt strómanok ügyködéseiről, de az egészségügy állapotát is csak a propaganda szuperlatívuszainak oldaláról hajlandó megközelíteni) ezúttal is körbehullámzott a fekália. A közpénzzel kitömött oldalak egymástól vették át az okosságokat, miszerint a fent említett nemzeti izé kénytelen volt reagálni az álhíreket terjesztő ellenzéki propagandára. A nemzeti izé közölte, hogy semmilyen utasítás nincs érvényben arra vonatkozóan, hogy heti két pozitív hírt kell a kórházaknak a médiában közölnie, ugyanakkor minden, az egészségügyi ellátás területén keletkező fejlesztést és eredményt örömmel osztanak meg a lakossággal. Hozzátették:

A Népszava az egészségügyben dolgozók valós eredményeit támadja nemtelenül. Láthatóan a kampányban a Népszava bármilyen álhírt és hazugságot képes leírni.

Kerek? Már megint az van, hogy az újságírók támadják az egészségügy dolgozókat. Semmi más, csak a rohadt, mocsok, árokásó, társadalmi csoportokat egymás torkának ugrasztó kommunikációs bűvészkedés, a felelősséget nem vállalás, a háborúzás, a valóság tagadása és hátha kihúzzuk áprilisig, mert csak áprilisig kell kihúzni, aztán megint jó lesz négy évig. Közben pusztul minden, de nem számít, csak nehogy a jobban teljesítésra árnyék vetüljön és elbizonytalanodjon az egyszerűagyú kisember.

Itt van még egy minimum elgondolkodtató hír, ami arról szól, hogy a legkisebb fizetés csaknem tizedével alacsonyabb Romániában, mint Magyarországon, mégis majdnem tizedével többet ér; vagyis hiába alacsonyabb, a vásárlóereje nagyobb. A Fidesz értelmezése szerint ez azt jelenti, hogy egy szinten van a régió. Ugyanaz a Hidvéghi, aki tegnap egész nap szolgálatban volt, azt állította:

a magyar minimálbér gyakorlatilag egy szinten van a szomszédainkéval, „egészen minimális eltérések létezhetnek”, ez függhet régióktól és gazdasági teljesítménytől is.

A GKI Gazdaságkutató szerint ez az adat kurvára nem azt jelenti, amit Hidvéghi állít. A helyzet az, hogy a minimálbér vásárlóerejét tekintve a románok konkrétan néhány hónapja beelőzték a magyarokat. Molnár László, a GKI Zrt. vezérigazgatója úgy vélte, ha az Eurostat adatait nézzük, akkor mind a lakossági fogyasztásban, mind a jövedelmekben szépen lassan az utolsó helyre csúszunk vissza a régióban. Már a románokkal versenyzünk, de szépen lassan a bolgárok is megelőznek bennünket.

Na, drága véreim! Ez ám az igazi teljesítmény. A rendszerváltás idején Magyarország olyan brutális előnnyel rendelkezett Romániával szemben (gazdaságilag, társadalmilag, és minden elképzelhető értelemben), hogy ez az előny az akkori vélemények szerint is behozhatatlannak tűnt. Közel három évtized alatt kiderült, hogy ma már annak is örülni kellene, hogy Magyarország egy szinten van Romániával. Vagyis ez azt jelenti, hogy sikerült évtizedeket elkótyavetyélni, hogy az országba beáramlott felfoghatatlan mennyiségű uniós forrás dacára Magyarország maga alá szart. Mert azok, akik az ország helyzetének javítására, a gazdaság fellendítésére kaptak felhatalmazást, semmi mással nem foglalkoztak, mint hogy a fejlődés eszközét saját meggazdagodásuk és hatalomban maradásuk céljává tették. Ellopni, amit el lehet, ami mozdítható.

Ezért kell álhírezni, ezért kell megint plakátokon, szórólapokon, telefonon keresztül hergelni, ezért kell csatasorba állítani a szolgamédiát, ezért kell újabb és újabb ellenségeket találni (Brüsszel, migránsok, Soros, civilek, ENSZ) ezért kell krumplit, tojást és tűzifát osztogatni a választási kampány hevében. Ezért. Mert ennyire futotta a demokratikus teljhatalomból. Hogy Mészáros csilliárdos lett, a kórházban meg patkányok potyognak a mennyezetből. Ja, nem. Ellenzéki propaganda és álhírek.

Nem tudom, meddig lehet ezt még csinálni, de bele sem akarok gondolni. Viszont van egy igazán örömhírem: országjárásba kezdett az Echo Tv Sajtóklub című műsora. Bayer Zsolt és csapata hét gyönyörű várost látogat meg a következő hetekben, hogy Önökkel együtt elemezze Magyarország és a nagyvilág híreit – ezt olvastam én az előbb, és nem hallgathatom el. Ha valami még hiányzott, szerintem ez. A véresszájú nemzet aranytolla és szerény intellektusú zenekara, amint Orbán és a közpénz iránti szeretet jegyében végighaknizzák az országot, hogy elmagyarázzák, amit a büdös ballibsik nem értenek.

Sajnálom, ha nem sikerült feldobni a reggelt, de majd később hátha ez változik. Csókpuszipacsi, vidám vasárnapot (höhö)!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.