Június 21,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ekkora volumenű szégyensztorit még a NER is ritkán produkál

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,920,462 forint, még hiányzik 1,079,538 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szépjóreggelt kívánok! Akkor szombat örömére túrjam szépen kifele a finomságokat a NER-szőnyeg alól, ha már az a népi bölcsesség, miszerint ki korán kel, aranyat lel, még soha a büdös életben nem jött össze nekem. Biztos valamit rosszul csinálok. Vagy az is lehet, hogy nem lenne haszontalan újragondolni ezeket az évszázados okosságokat. Most úgy döntöttem, rögtön az elején ajánlok olvasnivalót, mert ami szép, az szép. Ez pont nem az, de szépen mutatja, hogy mióta a gyalogsági ásót megkaparintották a fülkék első felrobbanása idején és a NER-szolgák kezébe adták, nincs megállás a magmáig:

Leginkább szomorúságot, szánalmat érez az egyszeri magyar ember, amikor Bródy János-interjút kell olvasnia. Meg némi önsajnálatot is, persze, hiszen eszébe jut: egyszer ő maga is megöregszik, s ki tudja, milyen szellemi állapotba kerül. Akárhogyan is, azt azért nehéz lábon kihordani, amikor kiderül: az István, a király rockopera szövegírójának vajmi kevés fogalma van róla, kiről írta élete főművét…

Mindig csodáltam azokat az embereket, akik akkora nagy guruknak tartják magukat, hogy mások nevében, egész népek és nemzetek nevében tudják a tutit. Például, hogy mit érez az egyszeri magyar ember. Az összes. Ideje volt újra megtalálni szolgáéknak is Bródyt (ha kultúrharc, hát hulljon a férgese), aki azt találta mondani egy interjúban, hogy a magyar kultúra már akkor multikulturális volt, amikor ezt a szót még senki nem ismerte. Sőt, vette a bátorságot és Szent István fiához, Imre herceghez írt intelmeire is hivatkozott. Botrányos! A szenilis, vén, tehetségtelen Bródy nem tudja, mit beszél, de Költőcskemihály elmagyarázta neki. Nem azzal van a baj, hogy mást gondolnak a közpénzek csecsén lógva ezek a rezsimszolgák, mint Bródy, vagy akárki más. Hanem az a mérhetetlenül gusztustalan, ahogyan beleszállnak olyan emberekbe, akik semmiféle politikai hatalommal nem rendelkeznek, Ez a gennyes, kritikán aluli stílus a bajom. Ez:

Az öregség, az időskori elbutulás természetesen nemcsak a néhai SZDSZ-t és holdudvarát éri utol (bárkit utolérhet, aki megéri). Mégis: látványos és szomorú, ahogy a strandpapucsos Heller, a ciánozó Kuncze vagy a riporterekre vízzel támadó Demszky mellé Bródy is felsorakozott az SZDSZ-es panoptikumba…

Ez csak egy példa a rengeteg hasonló mocsok közül. Nem emlékszem, hogy az elnyomórendszerváltás óta bármikor szalonképes, elfogadott és a világ legtermészetesebb dolga lett volna, hogy civilek, kultúremberek ellen hergeljék a populációt, ráadásul ilyen minősíthetetlen, ótvar, személyeskedő stílusban. 

A multikultiról jut eszembe, hogy miután csütörtökön a diaszpóra magyarságát zsibbasztotta, tegnap a határon túlra szakadt magyarság képviselőinek osztotta az észt a bálvány a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XVII., zárt ülésén. Már csütörtökön is olyan jól sikerült a buli, hogy Magyarország új, kinevezett ukrajnai nagykövetét be is kérették a szomszédos ország külügyminisztériumába számon kérni rajta a Orbán és Semjén Ukrajnával kapcsolatos harcos fröcsögéseit. Kapják a szerencsétlen ukrajnai magyarok minden oldalról, mert Orbánéknak meggyőződésük, hogy ha ordibálva-hörögve rendre utasítanak mindenkit, azt diplomáciának hívják, és azzal javítani lehet egy másik országban élő kisebbség helyzetén. Hát szerintem ez kevés volt eddig is, és ezután is az lesz. Abban meg van valami változatlanul gyalázatos, hogy a saját hazájukban (vesszen Trianon, ugye) kisebbségben élő, még mindig a jogaikért küzdő magyar kisebbség politikai vezetőinek a multikulturalizmus káros voltáról pofázik, és senki nem szól közbe. Hogy helló, baszki, mi évtizedek óta azért küzdünk, hogy a multikulturalizmus jegyében teljes jogú polgároknak ismerjenek el ezekben a homogén, szuverén, egységes és oszthatatlan nemzetállamokban. Nem baj, a történelem lehányt lapjain ez is egy böszme nagy fekete folt lesz valamikor. 

Az kiderült már amúgy, hogy miként került Magyarországra a Gruevszki nevű bűnöző? Nem is fog szerintem, de azért ne engedjük el a dolgot. Azok után, hogy akciófilmeket megszégyenítő módon, immár név szerint is ismerhető magyar diplomaták hurcolták végig a semmiféle érvényes úti okmánnyal nem rendelkező szökött köztörvényest a Balkánon, szerintem teljesen nyilvánvaló, hogyan jutott be Magyarországra. Ekkora volumenű szégyensztorit még a NER is ritkán produkál, pedig itt aztán egyáltalán nem hiánycikk az ágy alá berugdosott, bűzölgő politikai fekália. Engem az a kérdés egyáltalán nem foglalkoztat, ami a volt amerikai külügyi helyettes államtitkárt (Thomas Melia) igen, miszerint ki fogja befogadni Orbánt, mikor eljön az ideje (tippjeim vannak természetesen), hanem egyszerűen nem értem, hogy egyáltalán hogyan vetemedhetett arra a soha nem vetemedés istene, hogy már gengszterfilmeket forgat élő adásban (amikor éppen nem lop)?

Ennél szerintem csak az a szörnyűbb, hogy miután egy, vagy inkább másfél napig azt hazdták minden fronton, hogy egyrészt nem adnak tájékoztatást ameddig Gruevszki menekültkérelmi eljárása le nem zárul, másrészt szerintük ez egy jogi ügy, nem pedig politikai (forduljanak a jogászokhoz, ugye) tegnap már nyíltan védték az országba általuk becsempészett korrupt gecit. Miután Molnár Csaba, a DK EP-képviselője bejelentette, hogy embercsempészet és illegális határátlépés segítése miatt feljelentik Orbánt. Nesze neked, jogállam:

Teljesen természetes, hogy egy baloldali kormány által fenyegetett és üldözött néppárti politikus számára lehetővé tették a menekültügyi kérelem benyújtását – közölte a Fidesz pénteken az MTI-vel.

Magyarországra egy olyan politikus menekült, akit egy Soros György által támogatott szocialista kormány üldöz és fenyeget. „Vannak szocialista kormányok, például Málta, ahol újságírókat gyilkolnak meg és vannak szocialista kormányok, ahol fenyegetik az elődeiket”.

Magyarországnak van egy töretlen joggyakorlata, a valóban üldözötteknek menedéket ad, ez Gruevszki esetében még nem dőlt el, a kérelem elbírálása a hatóságok feladata. (MTI)

És ki a szart érdekel, hogy jobb, vagy baloldali kormány van hol? És ha nincs meg a hatósági elbírálás, akkor miért ugatnak már most az előre meghozott ítéletről, hogy az ember áldozat, mert Soros? Lehet még ennél mélyebbre is süllyedni? Nem szóvirágnak és nem is közhelynek szánom, de tényleg mindenki meneküljön, amerre lát. Ahol egy kormány nyíltan és szemrebbenés nélkül véd papírral rendelkező bűnözőket és sorosozik és a baloldalra mutogat, ott nincs miben reménykedni.

És ott sem, ahol az oktatást lábbal tiporják, ahonnan egyetemeket üldöznek el, ahol félnek a kiművelt emberfőktől, ahol egy szellemileg árvízkárosult oktatási államtitkárnak van bőr a pofáján azt nyilatkozni, hogy jó lenne, ha olyanok választanák a tanári hivatást, akik „nem csak kereseti lehetőségnek” tekintik a pedagógusi pályát, ahol a kibaszott független médiatanács nem hosszabbítja meg egyik olyan rádióadó frekvenciaengedélyét sem, amely a kormányhoz közel álló médiabirodalom konkurenciája, ahol szarosnyelvű propagandisták páros lábbal rugdossák a NER-hadseregből kilógó értelmiségieket-művészeket-kultúrembereket, ott kell hagyni a francba az egészet. Tudom, hogy nem kellene elengedni, de teljesen reménytelennek látom az egészet. Nem hogy arany nincs itt, de semmi nincs.

Azt hiszem, szamócamintás napozóra nem lesz már szükség az idén, de attól még derűs szép napunk lehet, ha eltekintünk mindentől.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.