Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De akkor miért kell a hátsó bejáraton menekülni, tisztességes és keresztény politikus urak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Erkölcsi stikliktől mentes jó reggelt! Egyre nehezebb megtalálni a megfelelő szavakat arra a kirobbanó csodára, amiben élünk, úgyhogy kezdésnek át is adom a szót a kereszténységgel házaló kormány egyik legkenetteljesebb mesélőjének. Talán nem túlzás azt állítani, hogy az év aranyköpete, a NER felelősséget vállalni semmiért nem hajlandó létfilozófiájának kvintesszenciája hagyta el (Külön) Semjén Zsolt száját, midőn a társadalmilag mérhetetetlen KDNP frakciójának máriapócsi zarándoklatán szólásra emelkedett:

Az, hogy valakit támadnak, nem azt jelenti, hogy valóban erkölcsi stiklijei vannak, hanem azt jelenti, hogy annyira hatékonyan képviseli a keresztény értékeket, hogy a kereszténység ellenségei ellenségnek tekintik, és ezért támadják. Jézus is azt mondta (…), hogy üldözni fognak titeket. Ez nem azt jelenti persze, hogy a sajtó nem fog támadni mindenféle létező kitalált dologgal (sic!), de Isten előtt tisztességesnek kell maradni egy keresztény politikusnak.

Hát öcsém, nektek aztán bejött ez a tisztesség dolog, szó se róla. Nem is kell ehhez időben visszamenni pusztító fennállásotok legelső igazán nagy tisztesség-főpróbájáig, a 3000 milliárdos manyup bűvészmutatványig. Bőven elég csak arra gondolni, hogy rongyos üzleti ügyekkel ti nem foglalkoztok, akkor sem, amikor egy fél ország nézi élő adásban, amint a Família Kft. derékig belelóg a közpénzes vályúba. Közben a törvénytelenség határát súroló, pofátlan, de legalább szintén közpénzeket érintő rongyrázást a magánéletetek részének tekintitek. Majd mindennek a megkoronázásaként sikerült hivatalosan is az Európai Unió legkorruptabb országát tető alá hozni az elmúlt, örökkévalóságnak tűnő évtizedben.

Mint ahogy az sem gyenge teljesítmény – ha már így a tisztességes keresztény politikusokról szó esett -, hogy a melldöngetve keresztény egyszemélyes államvezetés nemstrómanja, akinek a fél ország a nevére került (és még mindig nem lakott jól), a válóperére is konvojjal érkezik, és nem csak a verőemberei és a sajtóelhárítással megbízott különbejáratú személyzete védelmezi őt az újságíróktól esernyős sorfallal, de beleállnak a milliárdos disznószerelő nyilvánosságtól való megvédésébe a bírósági alkalmazottak is, basszameg. Mert ezek szerint a két lábon járó milliárdos tisztesség és erkölcsi stikliktől mentes keresztény létezés alapvetése is ez. Hogy a köz hátán csilliárdosra hízott mezei gázszerelő olyan nagy emberré nőtte ki magát a tisztesség és a becsület farvizén, hogy amikor ő belép a bíróságra, akkor a média nem teheti be oda a lábát. De még a közelébe se merészkedhet, mert ő nem közszereplő, őt nem szabad zavarni, ő egy egyszerű ember, aki ugyan az átlagnál egy hangyafasznyival szerencsésebb és nagyságrendekkel tehetségesebb, de nincs abban semmi látnivaló, hogy ez a tehetsége 45 év alatt nem bontakozott ki. Bezzeg azután.

Szóval amikor éppen a Mátrai Erőművön nyerészkedik az adófizetők kárára, vagy a bíróságon osztozkodik a törvényesített lopással szerzett többszáz milliárdos vagyonkáján az asszonnyal, akkor nem közszereplő. Amikor a senkire nem tartozó magánéleti líráját és házasságának kudarcba fulladását kellett valami ismeretlen oknál fogva közhírré tenni a közpénzszolgálati állami hírügynökség révén, akkor nem volt probléma, hogy nem közszereplő. Amikor polgármester volt, akkor az volt a baj, hogy miért baszogatják a harácsolásban, úgyhogy visszaléptette a főnöke, hogy ne baszogathassák, hiszen ő  már nem közszereplő. Csak azt nem sikerült megértenem, hogy amennyiben szó nincs itt erkölcsi stiklikről, csak a senki által meg nem választott, rosszindulatú, fake news sajtó létező kitalált (höhö) alaptalan rágalmairól, akkor miért kell a hátsó bejáraton menekülni? Netán Jézus azt üzente a Fidesz-KDNP-nek és külön Semjén Zsoltnak, hogy üldözni fognak titeket a libernyákok, meneküljetek? Tényleg ennyire hülyének néznek ezek mindenkit? Vagy simán pszichopaták? Vagy pedig egyszerűen belegárgyultak abba a tudatba, hogy halálukig hatalmon lesznek?

Szóval nem elég, hogy a kereszténységet politikailag eladható csomagolásban tolják maguk előtt és rántják le az ordító erkölcstelenség mocsarába, de még meg is magyarázzák, hogy a becstelenség és a tisztességtelenség valójában erény. Nekem Semjén helyében nem lenne bátorságom ezzel az arcpirító dumával előállni, és végképp lesülne a pofámról a bőr attól, hogy az elmúlt tíz év összes Simonkájával, Boldog Istvánjával, valamint a szabadlábon, a nyilvánosság elől eldugdosva, de valószínűleg továbbra is rendkívül jól élő Rogán Antalokkal, Farkas Flóriánokkal és egyéb válogatott, nagypályás bűnözőgyanúsokkal a puttonyban a kereszténység védőszentjének szerepében tetszelegjek.

Csak halkan mondom Semjénnek, egyáltalán nem függ össze semmivel: miközben ő és a kormánya az álkeresztény tenyeréből zabáltatja a Fidesz-KDNP szolgálólányává züllött haveri egyházak vezetőit, és azzal nyugtatja magát, hogy akit támadnak, az valamit kurva jól csinál, Európa keresztény fellegvárában egy egyházi embert azért jelentenek fel, mert ételt oszt. Azért rúgják ki az állásából, mert rontja az egyház bizniszét: semmilyen szolgáltatásért (temetés, keresztelés, házszentelés) nem kért pénzt, eltörölte az egyházadót, megtiltotta a perselyezést, adományozott a szegényeknek, azaz a Szentatya iránymutatásait követte. Ha ezt összevetem azzal, hogy Isten előtt a Semjén-féle keresztény politikusoknak mennyire sikerült tisztességesnek maradniuk, akkor tényleg megnyílik a föld alattam.

Ha már a járványügyi haditervkészítő alatt úgyse fog megnyílni. Pedig azért senki nem mondhatja, hogy a 19 500 forintos hatósági árú koronavírus-tesztek a kormányzati nagyvonalúság bizonyítékai volnának. Bár ennél súlyosabb következményei is lehetnek (ne legyenek!) a népszerűség és az észszerűség kibékíthetetlenségéből fakadó állampárti járványkezelésnek. Mert ígéretekből nincs hiány, a vezérlő tábornok mindenkinek  megígérte, hogy meggyógyítja, ha megbetegszik, és a haditerve részeként ömlengett arról, hogy ha kell, az aktuálisan több mint 10 000, koronavírusos betegeknek fenntartott intenzíves ágyszámot a két-háromszorosára tudják növelni. Sőtpláne: egy vezénylési terv alapján orvosokat és ápolókat is tudnak küldeni oda, ahova szükséges. Kár, hogy szakemberek szerint a helyzet nagyon nem így fest. Már ha szakemberek és nem jogvégzett futballisták véleménye számít. Szóval miközben megy a hülyítés a haditervről és a tetszőleges számban vezényelhető egészségügyi személyzetről, illetve a 10 ezer ágyról, amit bármikor 20 vagy 30 ezerre lehet növelni, a helyzet így áll: ideális esetben 2, nagyon ideális esetben 3 szakápoló kellene 1 ágyhoz. Vagyis számoljunk akár 2, akár 3 szakápolóval, 10 ezer ágyra legalább 20 ezerre lenne szükség. Ebből rendelkezésre áll 2000, és néha nekik is pihenniük kell. A többibe már bele sem megyek. Vagyis nem kérdezem meg, hogy ha a szórakozóhelyek ezután csak este 11 óráig lehetnek nyitva, akkor az azt jelenti, hogy este 11 előtt nem fertőz a vírus?

Mielőtt megválaszolnám a saját magam által feltett kérdést (amire semmi szükség nincs), két gondolatban még a nagy Vidnyánszkyról azért hadd tegyek említést. Aki ezúttal a Bencsik-féle Demokratában siránkozta el politikailag elrendelt kultúrharcának fájdalmas körülményeit. Miután múlt héten a Mandinernek ezt mondta:

Olyan hátterem van, amely megóv, segít regenerálódni, és kötözi a lelki sebeimet. Ez csodálatos dolog. Mind a civil, mind a szakmai világból annyi támogatás érkezik, hogy ezt muszáj végigcsinálni. Elképesztően erősnek érzem a hitünket.

Ehhez képest a tegnap megjelent interjúban azt hangsúlyozta: ha tényleg ő az egyedüli akadálya annak, hogy az álláspontok közeledjenek, félre fog állni, mert neki ez nem hatalmi kérdés, és soha nem is volt az a típus, aki „két kézzel kapaszkodik mindenféle igazgatói székekhez”. Mivel tuti nem szakadt le a mennyezet, én még azt tenném hozzá ehhez szívfájdító vallomáshoz, hogy közben olybá tűnik, mintha a leghűségesebb hívei is kifarolnának a nagy ember mögül. Gondolok itt arra, hogy az általa elnökölt Magyar Teátrumi Társaságnak nem akaródzott támogatói nyilatkozatot elfogadnia a főnök mellett. Sajnos csak magamat tudom ismételni: bár valóban butaság lenne pezsgőt bontani, egyetlen önkényuralom sem szokott megfutamodni, hiszen az a gyengeség jele volna, de amint kiderül, hogy az SZFE-botrány és Vidnyánszky önjelölt pápa úr többet visz, mint amennyit hoz az állampártnak, úgy fogják lerázni magukról, mintha soha nem is lett volna közük hozzá. Ezért sajnálatos, hogy olyan emberek, akik nincsenek feltétlenül rászorulva arra, hogy politikai segget nyaljanak, hát hiszen önerőből is vitték valamire az életben, mégis beállnak dörzsölt, enyveskezű politikusok cselédjének. Egészségükre.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.