Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak nem kizárják a Fideszt a Néppártból?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Érdekes sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor – ez az egy eset az évben, amikor hazai viszonyok között válaszol esetleg a független sajtó által feltett kérdésekre is -, ahol elmondta, érdemes megvizsgálni azt, hogy a Fidesznek van-e kellő hatása, hogy kikényszerítse vagy kezdeményezze a változást a Néppárton belül. Ha nem sikerül, akkor ki lehet találni, mi lesz majd a Fidesz oka arra, hogy vélhetően a kizárását megelőzően ők maguk lépjenek ki a Néppártból. Mert ne legyenek kétségeink, a megújult néppárti vezetés is el fogja követni azt a hibát, hogy hagyja Orbánékat megfutamodni ahelyett, hogy példát statuálna velük. 

A sajtótájékoztatón elhangzottak azt a képet vetítik előre, hogy a Fidesznek mennie kell a Néppártból, már csak ezért sem véletlen a doktorminiszterelnök pár nappal ezelőtti lengyelországi látogatása, amikor sajtóinformációk szerint egy közös pártcsaládról is szó esett. Orbán előre menekül, ezt a Néppárt pedig minden bizonnyal hagyja is majd neki, a kérdés már csak az, hogy mennyire lesz sikeres ez a menekülés.

Új európai kereszténydemokrata kezdeményezés lehetőségéről beszélt csütörtöki budapesti évindító nemzetközi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök.

Hangsúlyozta: a Fideszt nem a mai formájában érdekli az Európai Néppárt (EPP), ezért változásra van szükség a pártcsaládon belül.

A miniszterelnök kijelentette: a néppárt zsugorodik, veszíti befolyását, pozícióit és képviselőhelyeit, mert rossz – liberális, szocialista, centrista – irányba tart. A kérdés az, hogy a néppárton belül a Fidesznek van-e kellő hatása, hogy kikényszerítse vagy kezdeményezze a változást – fűzte hozzá.

Ha az Európai Néppárt képtelen irányt váltani, akkor egy új európai kereszténydemokrata kezdeményezés kell az európai pártéletben, mert Macron francia elnök baloldali mozgalma emelkedésének ellensúlyát meg kell teremteni – mondta Orbán Viktor. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.