Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Beismerés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szijjártó Péter végre képes volt beismerni, hogy az EU és Törökország közötti menekültügyi megegyezés nélkül ma vélhetően a korábbihoz hasonlóan nagy számban érkeznének menedékkérők a déli határokhoz. Tehát külügyeink teremfocistája bevallotta azt, ami eddig is nyilvánvaló volt: nem Orbán Viktor állította meg a gaz migránsokat, hanem a 2016-os megállapodás hatására csökkent nagymértékben a bevándorlás. Ez persze ilyen formában szinte biztosan nem fog megjelenni a közmédiában, hiszen az emberekkel el kell hitetni, hogy Orbán Viktor a hős. Erre jó példa a mai vezető hír a hirado.hu oldalán:

Orbán: Magyarország a szárazföldön, Salvini a tengeren állította meg a migrációt

A nyilvánvaló hivatalos beismerésén túl azonban Szijjártó megemlékezett arról is, hogy micsoda demokrácia van Törökországban, ahol elmondása szerint az emberek több mint 50%-a bízik az ország vezetőjében. Végül is 1958-tól kezdődően a Hazafias Népfront is 98% körüli győzelmeket szerzett Magyarországon, az is a demokrácia jele volt, mint tudjuk. Az emberek egyszerűen egyetértettek, ez ilyen egyszerű. Mint ahogy az is a török demokrácia virágzásának bizonyítéka, hogy miután a kormánypárt elveszítette Isztambult, a hatalom megpróbált megtenni mindent azért, hogy az eredményeket eltörölve ismét az ő kezükbe kerüljön az ország legnépesebb városa. Persze nem kicsit értelmetlen Szijjártó magyarázkodása olyan körülmények között, hogy a főnöke félázsiai diktátorokkal találkozik szinte havi rendszerességgel, de ezen ne akadjunk fenn. Nézzük inkább mit mondott még a külügyminiszter:

Az EU és Törökország közötti, a migráció megállítására vonatkozó megállapodás betartása nélkül jelentős migrációs nyomással kellene számolni déli irányból, ezért „Európa biztonsága ma Törökországban kezdődik” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

A külügyminiszter török kollégájával, Mevlüt Cavusogluval egyeztetett, majd közös sajtótájékoztatójukon kiemelte: Magyarország stratégiai szövetségesként és barátként tekint Törökországra és nagyra becsüli azt a szerepet, amelyet az betölt az európai biztonság garantálásában. Nagyrészt Törökországnak köszönhető, hogy az a 30-35 millió ember, aki Európa környékén olyan helyzetben van, hogy bármikor útnak indulhat, egyelőre nem tette ezt meg – vélekedett. Kifejtette: 4,5 millió migránst látnak el Törökországban, és nem engedik, hogy az EU felé induljanak.  A folyamatos „karavánszervezésnek” is ellenállnak, vannak ugyanis olyan erők, amelyek folyamatosan szervezkednének közép-amerikai mintára, de a török hatóságok ezt megakadályozzák – közölte.

Szijjártó Péter elmondta: Magyarország nagyra tartja Törökország szerepét a nemzetközi terrorellenes küzdelemben is. Erősíteni kell az együttműködést ezen a területen, mert több mint ötezer uniós állampolgársággal rendelkező harcos volt az Iszlám Állam terrorszervezet kötelékében, és ők most Európába akarnak jutni – tette hozzá. Arról is beszélt, hogy az EU és Törökország együttműködését a kölcsönös tiszteletre és őszinteségre kell alapozni. 

Egy demokratikus választáson elért 50 százalék feletti eredmény „nem a demokrácia gyengeségét mutatja”, hanem azt, hogy van olyan vezető, akiben bíznak az emberek, és a folyamatos leckéztetése nem jó, amikor biztonság szempontjából rá hagyatkozunk – jelentette ki. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.