Június 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Bármelyik civilizált országban szívlapáttal kergetnék el

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,032,007 forint, még hiányzik 967,993 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt hittem, a szemem káprázik. Tuti biztos, hogy én vagyok a hülye, rosszul értelmezem, nem tudok olvasni. Elolvastam többször, de semmi nem változott, sehogy máshogy nem lehet érteni. Aztán megnéztem Novák Katalin Facebook oldalán a bűbáj videót, hátha az MTI baszta el. De nem.

Emberek! Boruljunk virágba, mert ilyen csodálatos, fantasztikus, zseniális, emberbarát, bőkezű (innentől kezdve mindenki saját hatáskörben folytathatja a jelzők felsorolását) kormánya a büdös életben nem volt, de nem is lesz ennek az országnak. Magyarok! Véreim! Mostantól kezdve fizetnek a munkáért! Gondoljunk csak bele, micsoda lehetőség ez! Eddig ugyanis nyugodtan lehetett kétszer annyit dolgozni úgy, hogy egy büdös fillért nem kapott az ember, na de mostantól majd, ha valaki két ember helyett gürcöl, akkor akár még ki is fizetik a munkáját. Ja, nem. Nem fizetik ki teljesen, de ha legalább 25 éve a szakmában van és diplomás, akkor akár (!!!) heti 20 ezer forintot is kaphat azért, hogy kettő helyett gürcöl. Az nem bomlik ki az örömhírből, hogy ez az összeg bruttó vagy nettó, én bruttóra tippelek.

Tehát foglaljam össze magamat: Novák Katalin fülig mosolyban, boldogan ellelkendezte, hogy annyira denagyon rohadtul nagylelkűek ők (mert ne felejtsünk el hálásak lenni Orbán Viktornak, még ha ez nem is lett kimondva), hogy ezentúl dobnak némi alamizsnát azoknak, akik eddig – ezek szerint – ingyen gürcöltek kettő helyett. És azt mondja Novák Katalin a szájával, hogy ez béremelés, és a bölcsődei dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülése.

Esküszöm, ilyen kormány nincs még egy ezen a kontinensen. Bármelyik civilizált országban szívlapáttal kergetnék el azt a politikust, aki megpróbálja béremelésként, pláne a kormány nagylelkű kegyeként eladni azt, ami bármelyik kultúrországban (tehát Magyarország kivételével mindenhol) a világ legtermészetesebb dolga lenne. Ha dolgozol: fizetést kapsz. Ha többet dolgozol, mint amennyi a szerződésedben szerepel, akkor több fizetést kapsz.

Beszabehu, esküszöm. Képesek kampányt csinálni abból, hogy egészen idáig nem fizették ki a bölcsődei dolgozók túlmunkáját? Simán. A kérdés már csak az, hogy desikerül?

Az idei évtől helyettesítési díjat kapnak azok a bölcsődei dolgozók, akik saját munkájuk ellátása mellett egy másik, munkából kiesett bölcsődei dolgozót helyettesítenek – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden Facebook-oldalán.

Novák Katalin a közzétett videóban ismertette, hogy a helyettesítési pótlék egy 25 éves tapasztalattal rendelkező, felsőfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelő esetében heti szinten 20 ezer forintnál is nagyobb összeget jelenthet.
    Ez valódi anyagi segítség, elismerés, amely a koronavírus-járvány időszakában különösen fontos lehet – mondta a miniszter.
    Novák Katalin hangsúlyozta: a kormány folyamatosan növeli a bölcsődei férőhelyek számát, évről-évre emeli a bölcsődék finanszírozását, és öt éve folyamatosan növeli a bölcsődei dolgozók juttatásait.
    A kormány azt szeretné, hogy a bölcsődei dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülése minél nagyobb legyen, ezt segítik a béremelések – mondta a miniszter. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.