Június 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Az erkölcsi hullákról és hulladékokról pedig a törvény nem rendelkezik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,032,007 forint, még hiányzik 967,993 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, langymeleget, testi, lelki és szellemi egészséget kívánok mindenkinek! Október vége fele ügetünk nagy erőkkel, de úgy tűnik, hogy az indiánnyár még 1-2 napig biztosan nem hagyja magát legyőzni. A határkerítés sem tudta megállítani. Hogy mennyire normális ilyenkor a 26 fok, azt nem tudom, de ha már így alakult, én nem bánom. Nézzük a jó híreket. Először is péntek van.

Továbbá a GFk nemzetközi piackutató intézet elemzése szerint a vásárlóerő tekintetében Románia fővárosa (10.452  euró/fő/év) lehagyta a magyar fővárost (9.230  euró/fő/év), és régiós kitekintésben, azaz Lengyelország és Csehország vonatkozásában is a budapestieknek van a legkevesebb elkölthető pénze. Ami akkor is elég durva, ha országos viszonylatban Magyarországon gazdagabbak az emberek, ráadásul Romániában nagyobbak a települések közötti egyenlőtlenségek is. A hanyatló EU-s átlag 14.739 euró évente, a rothadó Németország (23.779) meg a nyolcadik az EU-s tagországok rangsorában.

Ennek biztosan semmi köze ahhoz, hogy a magyarországi fizetésekre rakódó adók és járulékok még mindig a legmagasabbak közé tartoznak a világon, a foglalkoztatást terhelő adók összesített mértéke az OECD-tagországok között a hatodik legmagasabb. Vagyis az úgynevezett adóék 45 százalékos, ennél nagyobb terhek csak a belga, a német, olasz, francia és osztrák dolgozókat sújtják, miközben az OECD-tagállamokban az átlagérték 36,1 százalékos. A dübörgésnek ez is egy sajátos formája, szó se róla. Mert például munkaerőpiaci elemzésében a Világbank is jól megdicsérte a magyar rabszolgatörvényt (világbankul szólva: a foglalkoztatás övező szabályok lazítását!), amely lehetővé teszi a cégek számára a 400 órás évi túlmunka elrendelését.

Én eddig úgy tudtam, hogy a Világbank is sorosista, pár napja még Varga Mihály közepes képességű könyvelő is helyrerakta az intézményt, mondván, hogy a várható gazdasági lassulás rosszabb lehet, mint amire bárki számított, és ez ellen a Világbankban felmerült megoldások Magyarországnak nem megfelelőek, úgyhogy ő és a kormány szeretnék, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna. Akkor tehát a Világbank mégsem sorosista, mert a versenyképességi listáján idén a korábbinál egy hellyel előrébb csúsztatták Magyarországot. (190 országból az 52. hely milyen szép eredmény, nem?) Jó, az igaz, hogy a régióban szinte minden ország – ideértve még Szerbiát és Horvátországot is – megelőz minket, de Romániát és Bulgáriát azért változatlanul sikerül magunk mögé utasítanunk, úgyhogy hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

De legalább Varga Mihály és az ő minisztériuma is felcuccol előbb-utóbb a Várba, ami még a plebejus függönyharcos mintegy 30 milliárdos költözésénél is többe fog kerülni. A projekt eredeti költségeit 26 milliárdra becsülték 2016-ban, ehhez képest már elköltöttek 21,8-at, az idei és pláne a jövő évi költségvetésben pedig további 26,2 milliárd forint áll rendelkezésre e nemes cél nyélbe ütésére. Ez ugyan nem éri el az 50 milliárdot, de majdnem. Kivételesen nem számolom át semmire kretén libsi szokás szerint, de nem is szükséges. Még szerencse, hogy nem a luxusbaloldal rázza a rongyot, szórja két kézzel a közpénzt és istentelenkedik, miközben idegen érdekeket szolgál.

Ide kívánkozik egy másik jó hír, aztán abba is hagyom a hülye számokkal való nyomasztást: 70 milliárdra nőtt (unortodox csökkenés) a költségvetési intézmények kifizetetlen adóssága szeptemberben. Ezt ráadásul úgy sikerült elérni, hogy az államháztartás húsz éve nem látott alacsony hiányt produkált, miután a retek Brüsszel 464 milliárd forintot küldött uniós támogatás formájában. A 70 milliárdos deficitből a kórházak 58 milliárdot mondhatnak magukénak, úgyhogy pont időszerű is volt Kásler doktorprofesszornak megdöngetni a mellét, amiért a traumatológusokat nem verték át: idén szeptemberig visszamenőleg összességében 3,4 milliárd forinttal, a jövő évben pedig további 19,5 milliárddal növelik e terület közfinanszírozását. Ezzel párhuzamosan országosan 200 traumatológia ággyal lesz kevesebb a mostani 2706-nál, a fővárosban üzemelő 676 baleseti sebészeti ágyból pedig 638 marad.

Akkor rá is kanyarodhatunk az egyebekre, a hülye számokkal nem megyünk semmire, csak a bajnak vannak. Azt tudja valaki esetleg, hogy ha Magyarország nemzeti érdeke (ezt hallgatjuk hetek óta) a népirtással egyenértékű észak-szíriai török katonai offenzíva melletti kiállás – amiért a török szultán oly hálás is az ő felcsúti haverjának -, akkor a Fidesz EP-képviselői milyen megfontolásból szavazták meg a Törökország ellen javasolt uniós szankciókat? Deutsch Tamás az Erdogan nevű zsarolási potenciál lábszagát árasztó, saját magától is elhatárolódó magyarázata („komoly aggodalomra ad okot mindaz, ami Szíriában történik, így Törökország egyoldalú katonai fellépése is”, ugyanakkor figyelembe kell venni azt is, hogy a régióban Ankara „stabilitási tényező”, amely viszont „mostanra elérte a teljesítőképessége határait”) nem magyarázat. Ja, hülye vagyok, hát persze: a frakciófegyelem lesz a magyarázat. Az Európai Néppárt frakciója egységes álláspontot kért, ezért a néppárti magyar delegáció tagjai együtt szavaztak a Néppárttal. Aha. Tehát akkor jól értem, hogy az általuk magyar nemzeti érdeknek nevezett izé ellenében, a magyaroknak két hete meggyőződéssel adagolt maszlag ellenében szavaztak a Néppárttal? Szerintem jól értem. Csak akkor nem tudom, hogy ezek után milyen alapon veszik még az arcukra a nemzeti érdeket.

És azt tudja valaki netán, hogy a fideszes Állami Számvevőszék (amelynek elnöke ott csorgatta a nyálát két napja Orbán zeneakadémiás ünnepi megfutamodásán) miért az önkormányzati választások után egy héttel talált súlyos szabálytalanságokat a ferencvárosi önkormányzatnál? Pontosabban miért csak a választás után hozta nyilvánosságra a ferencvárosi gazdálkodással kapcsolatos vizsgálatát, amiben elmarasztalja az önkormányzatot és a vagyongazdálkodással foglalkozó kincstárat? Gondolom, nem akarták összezavarni a választókat a korrupt Bácskai-féle kerületvezetés által elkövetett disznóságokkal. És az ÁSZ illetékes szarelkenői a helyükön vannak még? És Domokos László is a helyén van még? Mert ha jól hüvelyezem a dolgot, akkor tudomásuk volt bűncselekményről, de fedezték az elkövetőket, miután a vagyonkezelőnek három éven át nem volt jóváhagyott beszámolója. Ja, hogy ez jogállam, hát persze, hogy az. Hogy ezek után még Bácskainak áll feljebb, és ő van megsértődve, az külön bűbájos.

Jó, tényleg ne álmodozzak. Dunaújvárosban simán kiszereltek három merevlemezt polgármesteri hivatal számítógépeiből, elvitték őket, a volt fideszes polgármester meg nem akarja visszaadni. Gondolom, mert csak. Nagykanizsán, ahol a fideszes polgármesterjelölt nyert, a hajléktalanok adataival csaltak. És akkor? Probléma? Nincs probléma.

Borkait is azért nem lehetett lemondatni a választás előtt, mert a zembereknek nem lett volna kire szavazni. Most meg azért nem lehet eltávolítani a polgármesteri székéből, mert a zemberek megszavazták. A 324 ezer forintos olimpiai életjáradékát sem lehet megvonni, mert nem büntetett előéletű, nem áll büntetőeljárás alatt, az erkölcsi hullákról és hulladékokról pedig a törvény nem rendelkezik. Úgyhogy mindenki nyugodjon meg, a korrupciógyanús módon gazdagodó Borkai família jól van, a tisztes családapát játszva a szavazóit átverő Borkai Zsolt jól van, lehet oszlásnak indulni. Hogy ennek ellenére ráégett a Fideszre a Borkai-botrány, azt pedig Kövér László beszélje meg a gazdájával.

Apropó Kövér László, az újságírók, valamint a demokratikus fékek és ellensúlyok (egyensúlyok) védőszentje. Levelet kapott őbajszossága, nyílt levelet. Attól a Nagy Blankától, akit két nappal ezelőtt vett a zsúpfedeles szájára, mondván, hogy a középiskolából rángatták ki, hogy hülyét csináljanak belőle. Ez a levél igen nagyon rendben van, végszónak is tökéletesen beillik, idézek néhány passzust belőle. Ezzel kívánok eredményes, vidám napont mindenkinek. Igen, még Kövérnek is. Remélem, sikerült jól megsérteni.

Maguk már semmi olyan értéket nem képviselnek, ami elméletileg a Fidesz. Se nem fiatalok, se nem demokraták, se nem keresztények, és még csak véletlenül sem konzervatívok. Maguk egyszerű, öltöny-nyakkendős csalók, akik azt hiszik, hogy övék a világ. De nem.

Én úgy gondolom, hogy a politika mindenkié, nem egy adott csoporté, akik azt gondolják, hogy okosabbak, mint Zuckerberg, vagy hogy egy lacikonyha mellett nem fér el egy kebabosbódé.

Nem Fidesz-ellenes vagyok, hanem rezsimellenes. Ha bármelyik más párt csinálná azt az undorító aljasságot, amit maguk itt művelnek, akkor azt az adott pártot is ugyanúgy megvetném. Nem a személyekkel van a bajom, hanem a személytelenséggel. Azzal, hogy maguk mindenben a lopási lehetőséget látják. A munkájukkal van a bajom. Azzal, hogy valami a triplájából készül el, mégis silányabb a minősége. Azzal van a bajom, hogy kihagynak minket a jövőnkből.

A maguk ideje lejárt. Az én generációm uszítások helyett párbeszédet akar, civakodás helyett érveket, korrupció helyett tisztességet, és hazugságok helyett pedig igazságot. Én ezen szeretnék dolgozni. Elsősorban országot kell építeni, nem pártot…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.