Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A pápa szerint nem szabad félni a Közel-Keleten, bátornak kell lenni a próbatételek idején

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ferenc pápa is megnyilatkozott az egyre súlyosabb közel-keleti helyzet kapcsán. A pápa szerint bátornak kell lenni és nem szabad félni, mivel Isten mindig őrködik felettünk. Az kérdéses persze, hogy ez mégis mennyit segít az iráni vagy az iraki civileken, akik egy újabb háborúba sodródhatnak, ha Trump úgy dönt, válaszcsapást mér a tegnapi iráni támadást követően. Végső soron az ő kezében van a döntés azzal kapcsolatban, hogy kirobbant-e egy újabb, súlyos válságot a már amúgy sem túl biztonságos és nyugalmas Közel-Keleten, vagy sem.

Értem én persze, hogy a pápa egy szellemi vezető, mégis kissé furán hat az, hogy iraki, szíriai és libanoni zarándokok vatikáni látogatásakor megjegyzi, Isten mindig óvja őket a „gonosztól”. Már csak azért is, mert ezen országok mindegyikében ártatlanok tízezrei haltak meg az utóbbi évek polgárháborúinak köszönhetően. Az iráni feszültséget egy ember csillapíthatja, mégpedig Donald Trump. 

Az élet legszomorúbb, legaggasztóbb pillanataiban, a próbatételek idején nem szabad félni, bátornak kell lenni – üzente arab nyelven elmondott beszédében a Közel-Keleten élőknek idei első vatikáni audienciáján szerdán Ferenc pápa.

Az Irakból, Libanonból, Szíriából és a Közel-Keletről pápai meghallgatásra érkezett hívőket Ferenc pápa külön üdvözölte a vatikáni audienciateremben elmondott beszédében. „Nem szabad félnünk! Bátornak kell lenni! Ahogyan Szent Pál tette, mivel Isten mindig őrködik felettünk, közel áll hozzánk” – jelentette ki a katolikus egyházfő. Ferenc pápa áldását adta a jelen levő iraki, szíriai és libanoni zarándokokra. Megjegyezte, Isten mindig óvja őket a „gonosztól”.

Ferenc pápa beszédében Pál apostolnak a Közel-Keletről Rómába tartó útját idézte fel a Földközi-tengeren keresztül, emlékeztetve, hogy a hajótörött apostol Málta partjaira vetődött, ahol a sziget lakosai segítettek neki. „A máltaiak már akkor is rendes emberek,  befogadók voltak” – jelentette ki Ferenc pápa. Azt kérte, a mai emberiség is fogadja be a jelenkori történelem sodrásának hajótörötteit, akik hasonlóképpen partjainkra érkeznek. „Ez ment meg a közöny és az embertelenség fagyosságától” – mondta Ferenc pápa. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.