Június 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormányban is megjelentek az üldözött keresztények

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,495,206 forint, még hiányzik 1,504,794 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kellemes szép reggelt! Szinte még el sem kezdődött a hét, és tényleg. Még csak kedd van. Majd igyekezni fogok rövidebbre fogni a reggeli szómenésemet, mert tegnap elég hosszúra sikerült. Az igyekezet egy dolog, hogy a végére mennyire húzom fel magam, az meg más dolog. Meglátjuk, mint süket a csöngőt.

A napokban olvastam, hogy brutálisan felment a téliszalámi ára a sertéspestis miatt. A brutális alatt hétezervalamennyiről majdnem nyolcezerre drágulás értendő. Az első gondolatom az volt, hogy akinek telik hétezervalamennyi, annak párszáz forinttal többre is futja, de hamar megvilágosodtam. Aligha kilószám veszi az emberek többsége a téliszalámit, de a gyereknek egy csomaggal vagy akár önmagának néha. És ott bizony a néhány tíz forint is számít. Tartok tőle, ha a téliszalámi ára felment, a parizeré is fel fog. Az pedig több embert és érzékenyebben érint. Ha belegondolok, ez a nagyon nagy baj. Nem lenne szabad attól összedőlni a világnak, hogy drágulnak az élelmiszerek. Bosszantó, de nem világvége. Az nagyon nagy baj, ha mégis világvége, ha annyira fillérre ki van feszítve a családi kassza, hogy havonta pár ezer forint már nem fér bele. Akkor a tészta felé fog elmozdulni a családi menü, mert már a krumpli is nagyon drága. A sovány húsok, halak, friss zöldségek, tejtermékek sokak számára elérhetetlenek, vagy csak nagyon korlátozottan elérhetőek.

Szerencsére ártunk és ormányunk résen van, ott segít, ahol csak tud. Ezért – ha elfogadják Vejkei Imre (KDNP) javaslatát -, akkor a vadászaton való részvétel adómentes és az elejtett vaddisznó húsa is áfamentes lesz. Mármint a vadász, ha megveszi, nem kell áfát fizetnie utána. Ez tényleg hihetetlenül nagy segítség lesz Kovácséknak, akik eddig is sakkoztak a rezsiszámlákkal, ha a hús ára tovább emelkedik, még kilátástalanabb helyzetbe fognak kerülni. Vadászni ők nem járnak. Holott csak arra lenne szükség, hogy normálisan tudjanak keresni, ami legalább az alap megélhetést biztonságosan fedezi.

Novák Katalin az egyik kedvenc politikusom, ezt eddig sem titkoltam. Okos végtelenül és olyan ártatlanul tud rácsodálkozni a világra, hogy az egészen megható. Az MTI számolt be róla, hogy angolul szólalt fel egy hálaadási gálavacsorán, amely a magyar-amerikai együttműködést ünnepelte a vallási kisebbségek védelmében. Ezt én helyből nem értem. Az amerikai hálaadás nevű ünnep tudomásom szerint egyáltalán nem függ össze hazánk fantasztikus teljesítményével az újkori vallásháborúban. Novák Katalin:

örül, hogy olyan országban élhet,

ahol „szabadon lehet megélni a hitet, jólét és stabilitás van”. Sok családtagját üldözték a hite miatt a kommunizmus idején.

Ha valamit nem hiszek el (amúgy szinte semmit nem hiszek el, amit egy vezető fideszes beszél, mert eddig mindig kiderült, hogy saját érdekből hazudott), hogy Novák Katalin vagy bárki más családtagját üldözték a hite miatt. Már persze ha az illető nem valami veszélyes szektához tartozott, mert akkor üldözhették. De ha a hagyományos vallások közül tartozott valamelyik egyházhoz, a franc nem üldözte. Már az ő születése előtt egy évtizeddel – és valószínűleg előtte is, talán egy rövid kezdeti időszakot kivéve – senki senkit nem üldözött a hite miatt. Én bőven az elnyomásban és diktatúrában voltam gyerek – igaz, nem tudtam, hogy elnyomás és diktatúra van, csak azt, hogy tízóraira megjön az iskolatej (olyan műanyag pohárkában, mint amilyenben most a tejföl vagy a kefír van), hozzá szívószál és ropogós, még langyos kifli. Banán ugyan nem volt (nem is nagyon tudtuk, mi az, ahogy mandarinról, ananászról, avocadóról sem hallottunk, a citrom pedig egy kis tabletta képében égett bele a tudatunkba), de volt nemzeti nyalóka. A kicsi talán 10 fillér volt, a nagy húsz fillér (erre már nem esküszöm meg), a fölső része piros volt, aztán egy fehér csík és a másik fele zöld. Szopogatás közben a pengére olvadt cukor általában összevagdosta az ember nyelvét. Volt ezentúl az iskolában, ahová jártam, hittan. Jött a pap szoknyában és tolta az okosítást. Az egész falu – vagyis aki akart, mi pont nem, de nem az üldöztetés, egyszerű érdektelenség miatt – járt templomba, volt körmenet, volt minden, ami a vallással összefügg és rohadtul marhára nem üldözött senki senkit a hitéért. Emlékeim szerint akkor volt kicsit necces a templomjárás, ha az illető magas pártfunciót látott el. Nem ismerem Novák Katalin üldözött családtagjait, de esetleg érdemes lenne elbeszélgetni velük, hátha kiderülne, pontosan mi is volt a probléma.

Végezetül: a szélsőjobb a világon mindenhol egyforma. Ezt most a spanyol VOX bizonyította be. Ott szokás szerint minden évben kiadnak az önkormányzatok egy hivatalos nyilatkozatot, melyben elítélik a nők elleni erőszakot. Az idén – évtizedek óta először – nem minden önkormányzat tudta kiadni a nyilatkozatot, mert a VOX ahová bekerült, ott megvétózta. Szélsőjobbék szerint a nyilatkozatok és a felvonulások csak propagandacélokat szolgálnak, ezért ők nem járulnak hozzá. Ebből az is nyilvánvaló, hogy a szélsőjobb közös tulajdonsága a gátlástalan hazudozás is. Éppen Spanyolországban kényszerült törvénymódosításra a kormány, olyan tüntetéshullám indult meg egy megerőszakolt lány kapcsán, amikor a támadókat a bíróság fel akarta menteni (fejesek kölykei voltak), mondván: a videófelvételen (mert az erőszakolók fel is vették a bűncselekményt, hogy büszkélkedhessenek vele) nem látszik, hogy a lány tiltakozna. A spanyol törvények pedig akkor minősítik erőszaknak a cselekményt, ha az áldozat tiltakozik. Az utcára zúduló – nem egy helyen, rengeteg városban – tízezrek meggyőzték a kormányt arról, hogy egy összevert, halálosan rettegő, már többek által meggyalázott lány nem szokott tiltakozni, hanem túlélő üzemmódban igyekszik életben maradni, de ettől az erőszak még erőszak. Megváltoztatták a törvényt, mert félő volt, hogy akár a kormányt is elsöpri a népharag. Ez csak a Fideszhez hasonlóan szélsőjobbos, populista, hazug, sunyi VOX-ról jutott eszembe.

Megint sokkal hosszabbra sikerültem, mint kellett volna. Be is fogom, ami bennem ragadt, elmesélem a Szalonnázón. Mindenkinek jó ébredezést. Hamarosan jövünk egy rendhagyó beszólással.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.