Június 16,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz-frakció üzent a kisnyugdíjasoknak: nyugodtan tessenek éhen halni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,681,290 forint, még hiányzik 1,318,710 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ez most függetlenül attól, hogy melyik párt beszél róla, nagyon égető kérdés. Nagyjából 60 000 ember 50 000 forintnál kevesebb nyugdíjból próbál életben maradni. Ennek a helyzetnek a rendezése valahogy nem fontos a kormánynak, márpedig fontos kellene hogy legyen.

Az LMP szerint komplex törvénycsomagra van szükség a nyugdíjasok helyzetének javítása érdekében – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes.

    Az ellenzéki párt három intézkedést különösen sürget: 

a nyugdíjminimum megemelését a jelenlegi 28 500 forintról minimum 50 ezerre, a kényszernyugdíjazás eltörlését a közszférában, valamint az ápolási díj felemelését és az otthoni ápolás elismerését munkaviszonyként – mondta a képviselő. 
    Szlovákiában a magyar háromszorosa a nyugdíjminimum – mutatott rá -, és elfogadhatatlan, hogy a kormány elküldte a 65 évesnél idősebb tanárokat, közszolgálati dolgozókat.
    A politikus felhívta a figyelmet arra a tizennyolc OECD-ország vizsgálatával készült tanulmányra, amely a magyar nyugdíjasok helyzetét ítélte a legrosszabbnak a többi között az egészségi állapotuk és az anyagi biztonságuk alapján. (MTI)

Lássuk, mit bírt válaszolni erre a keresztény gyökereiből ki sem látszó kormány:

Az LMP a nyugdíjasokat segítő eddigi döntéseket sem támogatta – Reagálás Schmuck Erzsébet (LMP) nyilatkozatára

 Az LMP, ahogy a többi ellenzéki párt, a nyugdíjasokat segítő eddigi döntéseket sem támogatta. Támadták a rezsicsökkentést, nem szavazták meg a legfontosabb élelmiszerek áfa csökkentését és ellenzik azt a gazdaságpolitikát, amellyel az ország erősödik, és amelynek köszönhetően már nyugdíjprémiumot is tudunk fizetni a nyugdíjasoknak.
A Fidesz-KDNP megőrzi a nyugdíjak értékét és Magyarország történetében először tavaly nyugdíjprémiumot fizetett ki. A gazdaság teljesítményének köszönhetően erre idén is sor kerülhet, mert az ország gazdasági eredményeiből az időseknek is részesülniük kell, hiszen évtizedeken át dolgoztak ezért az országért és nevelték gyermekeiket.

Kiadó: Fidesz-frakció (MTI-OS)

Lát valaki egy szót is, ami az LMP-s politikus felvetésére reflektál? Akkor jó, mert én sem. De minek cifrázni? Az egy dolog, hogy a felszólítás nyilvánvalóan a kormánynak szólt és ehhez képest egy pártfrakció reagált rá. Eléggé egyértelmű, hogy maguk sem képesek különbséget tenni egy párt és a kormány között. Egypártrendszerben ez így szokott lenni. Az egy másik dolog, hogy ezzel az erővel azt is írhatták volna, hogy a nyugdíjasok ott pusztuljanak, ahol vannak, baromira nem érdekli a Fideszt az ő nyomoruk. Lényegében ezt is mondták, nem mást. Eléggé egyértelműen nem áll szándékában a pártnak osztozni a zsákmányon. Az az övék, el a kezekkel! Undorító.
 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.