Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A deviáns lett a normális, és megtanultunk ezzel együtt élni. Hát ez a tragédia

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,314,946 forint, még hiányzik 685,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csodaszép hideg téli napot, hétfőt, hetet kívánok minden kedves olvasónknak! Meg azoknak az önkéntes rezsimrajongóknak (a szaporodó trollokra gondolok) is, akik pont ugyanazt csinálják, mint a gazdáik: idejönnek, nem érvelnek, nem érdekli őket, amit leírtál, hanem minősítenek, csicskáznak, sorosoznak, gyurcsányoznak, eszdéeszeznek, kommunistáznak és nem értik, hogy a véleményszabadság nem pont erről szól. Aztán amikor a legocsmányabb személyeskedés után letiltod őket, visszamásznak valami hasonlóan kamu profillal és kezdik onnan, ahol abbahagyták. Igaz, hogy a hétfő reggel felmentő körülmény, de nem fogom fel – és ez már így is marad -, hogy fajult idáig ez az egész. Hogy akkor is köpködnek, amikor azt magyarázod nekik, hogy nem 10 évvel ezelőtt élünk, hanem most, tehát szimplán azért, mert akkor is voltak, akik hülyének nézték őket, nem válik igazzá, hogy ezután bármikor bárki hülyének nézheti. Ha a múltban valakik meglopták, az nem jogosít fel valaki másokat arra, hogy a jelenben meglopják. Ezerszeres nagyságrendben. Hogy ha valakik hazudtak nekik, az nem jelenti azt, hogy most is kötelességük eltűrni, hogy belehazudjanak az arcukba. Nem, nem értem. Elnézést kérek, időről időre előjön ez az értetlenség belőlem, pedig a válasz sokkal egyszerűbb, mint amennyire számomra felfoghatatlan.

Itt van például a legaktuálisabb átverés, ami nem ingatta meg kicsit sem a vakhit betonoszlopait. Miközben a salakmédia, azaz lejáratógépezet egyik része az LMP társelnökeivel van elfoglalva, úgy értem Szél Bernadett nemzetbiztonságilag veszélyes szakértő-jelöltjével (a MigSzol világossá tette, hogy a Némethszilárdok vádjai hamisak) és Hadházy Ákos Simicska Lajossal történt titkos, hétvégi egyeztetésével, miközben a salakmédia, azaz a lejáratógépezet másik része próbálja Simicska Lajosra kenni Orbán vejének mocskos ügyleteit, sajtóértesülések szerint egészen pontosan 43,7 millió euró, azaz több mint 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolja az OLAF, az Európai Unió csalás elleni hivatala a miniszterelnöki vej, Tiborcz István egykori érdekeltsége, az Elios Innovatív Energetikai Zrt. látványos közpénzes tarolása kapcsán. A bűnlajstrom csinos: összeférhetetlenség, közbeszerzési szabálytalanságok, eljárási manipulációk és csalás gyanúja. Legalább ennyire súlyos, hogy kormányközeli források úgy tudják: az OLAF-ot vezető Nicholas John Ilett által még karácsony előtt ellenjegyzett dokumentumok rég megérkeztek a Miniszterelnökségre. Remélem, senkit nem kell emlékeztetnem arra, hogy Lázár János kancelláriaminiszter sűrű csúsztatások kíséretében annak ellenére sem hajlandó beszámolni a megállapításokról, hogy ezt már megtehette volna. És sőt, kötelessége lett volna megtenni, hát hiszen az átláthatóság kormányával állunk szemben. Ha a miniszterelnök vejének mocskos ügyleteit el lehet sikálni, akkor milyen jogkövető magatartást lehet elvárni az állampolgároktól és milyen alapon? Azt hiszem, a legtragikusabb ebben nyolc éve tartó rémálomban az, hogy belekerültünk egy lefele mutató erkölcsi spirálba, és már nincsenek szilárd alapvetések és olyan természetesnek számító morális minimumok, amelyek jeleznék, hogy mennyire el vagyunk tévedve. A deviáns lett a normális, és megtanultunk ezzel együtt élni.

Miután évek óta mossák az agyunkat a migránshisztijükkel, és arra kényszerítenek, vetkőzzünk ki minden emberi mivoltunkból ahhoz, hogy igaz magyarok legyünk a szemükben, miután kormányprogrammá avanzsált az, hogy főműsoridőben hergelnek, uszítanak embertársaink ellen, nem csak az derült ki, hogy közben ők titokban befogadtak egy kisebb felcsútnyi embert (olyanokat akik ellen bármiféle agressziót legitimként értékelt a korrupt miniszterek elnöke), most újabb ordas hazugságra derült fény. Az állampárt arról is elfelejtette tájékoztatni a konzultációval zsibbasztott híveit, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára. Vagyis a fővárosi önkormányzat hajléktalanellátó szervezete 2016 óta nyújt támogatást a befogadottaknak. Úgy, ahogyan az normális lenne egy normális országban. Az van, hogy az Európai Bizottság (mocskos bürokraták) által létrehozott Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap forrásaira – a 2014–2020-as időszakban 9,9 milliárd forint – sikeresen pályázott a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI), amely a fővárosi önkormányzat hajléktalanellátó szervezete.

Mindeközben Kövér László házmester a magyar kultúra napja alkalmából haknizott Dunaszerdahelyen (ki más lenne alkalmasabb a magyar kultúráról pofázni határól innen és túl, mint a tapló, aki a Fidesz politikai ellenfeleit még emberszámba sem hajlandó venni), és túlcsordult belőle a pátosz, a nagyotmondási semmitmondási kényszer és víziói voltak neki arról, hogy sokan másokkal szemben a magyarság, a mindig támadott, sors keze és a történelem viharai által vert, elnyomott magyarság mégiscsak a megmaradás nemzete. A burkolt migránsozás is belefért, adjunk hálát, amiért nem kezdett el kommunistázni is ugyanazzal a lendülettel:

A történelmi időkben előttünk járt 33 magyar nemzedék áldozatos teljesítménye arra kötelez mindnyájunkat, mai magyarokat, hogy senki által ne hagyjuk megszüntetni sem keresztény hitünket, sem anyanyelvünk szavainak értékét és értelmét, sem az észjárásunkat, sem a lelkiségünket, a kultúránkat, mert akkor a Kárpát-medencében elvész a magyar élet. (MTI)

Hogy ezeknek soha egy pozitív öndefiníciós kísérletük nincs, hogy ezek állandóan csak harcolni képesek, az állandó fenyegetettség és végveszély démonaival kapcsolatban képesek reflektálni az identitásukra és a kultúrájukra, az valami egészen elképesztő.

Mindezzel párhuzamosan Erdő Péter bíboros az üldözött keresztényekért mondott imát az ökumenikus imahét megnyitóján vasárnap este a budapesti Szent István-bazilikában. Ami tök jó, tényleg, szerintem is rendkívül fontos, hogy az üldözött keresztények hazatérhessenek az otthonaikba, és tényleg összetartozunk mi az üldözött keresztényekkel. De az elmúlt évek fényében mégis hogy kell az érteni, hogy

(…) a szeretet pedig nem csupán érzelem, hanem „cselekvő segítség fakad belőle”.

(…) „tegyünk meg minden tőlünk telhetőt”, hogy „ne tűnjön el a kereszténység éppen a Közel-Keletről, ahol született, ahonnan az örömhír elindult az egész világba”.

(…) minden bajba jutott embernek segíteni kell, hiszen egymással találkozva magával Jézussal találkozunk, aki azt várja, „hogy olyan szeretettel legyünk mindenki iránt, amilyennel neki tartozunk”.

(…) nagyon szegény az élete annak, aki „csak a saját pillanatában él”, „csak a saját napi feladataiban merül el, saját életkorának és élethelyzetének szemszögéből nézi a világot”. Mert így nem látja az emberi élet teljességét, azt a teljességet, „amit majd az utolsó napon mérlegre tesznek”. (MTI)

Vajon Erdő Péternek milyen fogalma lehet arról, hány ember él ebben az országban, akinek csak a pillanat van, a túlélés van, akinek nincs holnap, csak az, hogy ma vajon lesz mit az asztalra tennie a gyerekeinek? Mikor döbbent rá Erdő Péter, aki maga is szerepet vállalt a kormány propagandahadjáratában, hogy minden bajba jutott embernek segíteni kell? Tudja-e vajon Erdő Péter hány bajba jutott ember él ebben az országban, akiért ő soha nem mond imát? Nem, sajnos nem tudok mit kezdeni ezzel a végtelen cinizmussal. Sajnálom.

Abba már nem megyek bele, hogy Bayer mit művelt tegnap esti showműsorában, mert tényleg sok lenne, ellenben elbúcsúzom egy jó kis migránssimogató muzsikával, mert ami jó, az jó. Eredményes hetet mindenkinek, mi is onnan olytatjuk, ahol abbahagytuk.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.