Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


9 évvel az elmúlt 8 év után még mindig itt tartunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,442,844 forint, még hiányzik 1,557,156 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mindenről is Gyurcsány Ferenc tehet. Lehetőleg arról is, ami meg sem történt. A Fidesz – látva, hogy a DK megerősödésével Gyurcsány Ferenc ismét komoly pozícióba került az ellenzéki oldalon – ismét támadásba lendült. Persze nem változtattak semmin, mindössze a már jól megszokott marhaságaikat ismételgetik, ezúttal még sűrűbben. A jövő héten kezdik tárgyalni a 2020-as költségvetést, amely a kormány szerint a családok támogatásának költségvetése lesz. Hallottunk már ilyet korábban is, akkor családok százai kerültek utcára, a családok éve program keretében. Fel lehet tehát készülni arra, hogy még rosszabb lesz szinte minden családnak – a felső tízezer persze vélhetően ismét jól jár -, hiszen ahol a Fidesz segít, ott kő kövön nem marad.

Az tehát, hogy az ellenzék megszavazza-e a jövő évi költségvetést, vagy sem – na nem mintha ez számítana is bármit a kétharmados többség viszonylatában – arra ad majd választ, hogy Gyurcsány migránssimogató, vagy sem. Itt tartunk még mindig. 9 évvel az elmúlt 8 év után.

A Fidesz szerint a jövő évi költségvetés elfogadásakor a „Gyurcsány által vezetett ellenzéknek” színt kell vallania, hogy a magyar családok vagy a bevándorlók oldalán áll – mondta Dunai Mónika, a kormánypárt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.

A jövő héten kezdi tárgyalni a parlament a 2020-as költségvetést, amely a kormánypártok szerint a családok támogatásának költségvetése. A kormánypárti frakciók minden segítséget megadnak ahhoz, hogy még több támogatást kapjanak a családok – tette hozzá.

Szerinte ugyanakkor „Gyurcsányék mindig csak megnehezítették a gyermekes családok életét”, hiszen kormányra kerülve első dolguk volt, hogy elvették az egy- és kétgyermekesek családi adókedvezményét, aztán eltörölték az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési támogatásokat, majd elvették az édesanyáktól a hároméves gyest, sorra zárták be a bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, valamint adóemelésekkel és megszorításokkal sújtották a családokat.

Emellett – folytatta Dunai Mónika – ez elmúlt években sem szavazták meg a gyermekes családoknak szóló támogatásokat, elutasították a családi adórendszert és az otthonteremtési támogatásokat is. Hangsúlyozta: miközben a magyar gyermekes családoktól mindent sajnálnak, az Európai Parlamentben a bevándorlóknak mindent megszavaznak.

Úgy vélte: a 2020-as költségvetés elfogadásakor ki fog derülni, hogy valójában kinek az oldalán állnak, kiket támogatnak, hiszen a jövő évi költségvetés két és félszer akkora támogatást biztosít a családoknak, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es büdzsé. A Gyurcsány által vezetett ellenzéknek most is színt kell vallania, hogy kinek az oldalán áll, a magyar családok és gyermekek vagy a bevándorlók oldalán – hangoztatta Dunai Mónika. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.