Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rettegjenek csak, bőven megdolgoztak érte

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Felhőtlen bulvárjóreggelt kívánok mindenkinek az Európai Unió legkorruptabb országában és szerte a világban! Mégiscsak szombat van, vegyük komolyan a hétvégét! Ha már így alakult – pedig alakulhatott volna teljesen másképp is -, hogy egy végtelenített, tragikomédiába hajló szappanoperában élünk. Jó, ne vegye magára, aki nem így érzi, ám a minden áldott napra jutó közéleti történések feltétlenül erre utalnak. Pedig egy világjárvány idején aligha szolgálja a legönfeledtebb kikapcsolódást az, hogy Kósa Lajos osztja azt a sok eszét, ami van neki, és beszél feneketlen, közveszélyes marhaságokat orvosszakmai, technológiai, illetve gazdasági, emberi egzisztenciákat közvetlenül érintő kérdésekben. Miközben Szijjártó Péternek hívják azt az embert, aki az egészségügyi szakhatóság megkerülésével és helyett intézi mimagyaroknak csilliós nagyságrendben a mindenféle vakcinákat mert a főnöke azt mondta, hogy neki a kínai a szimpatikus.

Lehet, hogy ebben tisztességes hazafiak, feketeöves Orbán-imádók semmi kivetnivalót nem találnak, de azért annak van egy ijesztő bukéja, hogy bármely vakcina engedélyezésének folyamatában a szakmai elveken, vizsgálatokon, kutatási eredményeken alapuló tudományos meggyőződéseket felváltják a regnáló hatalom által önkényesen támasztott feltételek, vagyis a nertársak nem csak az Európai Gyógyszerügynökséget (EMA) és annak engedélyeztetési folyamatát, hanem az illetékes magyar hatóságot (OGYÉI) is megkerülik. Ha Szijjártó szerint jöhet a kínai vakcina, akkor rohadtul nincs szükség semmiféle hatósági ellenőrzésre. Mindeközben (egyéb bokros, hajmeresztő baromságok ecsetelése mellett) Kósa Lajos a vakciná(k)ról úgy általában:

Gyártsák azt akár Biden irodájában, olyat nem hozunk be, amire a magyar szakemberek nem mondják azt, hogy biztonságos. Ha az Unió azt mondja, hogy biztonságos, de mi is megvizsgáljuk, mert azért egyelőre nem igázott le minket az Unió.

Tehát miközben Kósa Lajos éppen Bident és az Európai Uniót pofozza az ő kiemelkedő intellektusával, és a magyar szakemberekre hivatkozik, éppen kiderül, hogy úgy jogászkodtak az elvtársak, hogy a magyar SZAKEMBEREK szakmai alapú jováhagyása helyett Szijjártó nevű figura igazolása is elég legyen bármely vakcina magyarországi használatához. Vagyis pont az a nempoén, hogy rohadtul nem kell itt vizsgálni semmit, majd a teremfutballista jobban tudja. Ez nagyszerű. Egyfelől kurvajó, hogy az állampárt tagjai nem csak mindenhez is értenek, de a virológiához, biológiához, kémiához, gyógyszerészethez, orvostudományhoz is ők értenek a legjobban, esetleges rábaszás esetén meg majd szétkenik a felelősséget Brüsszel, Biden és az ellenzék között. Másfelől Kósa azért annyira nem beszélt ki a propagandából, a főnöke például így indította tegnap reggeli Kossuth rádiós igehirdetését az első kérdésre:

Mikrofonállvány: A kormány megfogadta az európai egészségügyi szervezet ajánlását, és meghosszabbította a korlátozásokat március elsejéig. Milyen érvek voltak azok, amelyek meggyőzték a kormányt az operatív törzs részéről, hogy fenntartja a korlátozásokat?

Orbán: Hát a legkevésbé az számított, hogy mit mondtak erről a fényestekintetű padisahok a nemzetközi szervezetekbe’. 

Semmivel nem függ össze, de ha mégis, iderakom:

Forrás: Facebook/ismeretlen szerző

Nyilvánvaló tehát, hogy az Európai Unió, Brüsszel, a rohadtul régóta hanyatló Nyugat nem csak a Soros pórázán rángatott politikusok, bürokraták és külön Vera Jourovák miatt hanyatlik, de a szakmai szervezeteik sem érnek szart se, a felcsúti sánta kutyát nem érdekli, hogy mi a véleményük. Majd a Bibó kollégisták és csatolt részeik jobban tudják, ők jobban értenek ahhoz is, amihez nem, majd ők megmentenek mimagyarokat, akik márciusban is nagyon éhesek lesznek és márciusban is szeretnének sört inni. Hogy most január 30-a van, és éhesek-e, az a magánügyük, különben márciusig már igazán kibírják fél lábon is.

Az egyetlen dolog, ami fontos az az, hogy Orbán Viktor itt és most megmentőt játszhasson a gonosz Brüsszellel és a jogállami normák, valamint a szakmai megfontolások telibe hányását nehezményező ellenzékkel szemben. Még ha ez a keleti vakcinákba vetett nem túl magas bizalom további rombolásával jár is együtt, még ha ezért a magyar szakhatóságot meg is kell kerülni. Ha még lopni is lehet az üzleten (valakivel megosztották, hogy mennyibe kerül a kínai szérum, látta valaki a kínaiakkal és oroszokkal kötött szerződéseket?), akkor az fantasztikus járulékos haszon. (Valahol egy poros raktárban felsír a 16 ezres lélegeztető- és horkolásgátló géppark egyik-másik darabja.) Az itt és most teljesen mindegy, hogy ezzel a hadművelettel valóban időt nyer a félisten, vagy mire a kínai cuccot érdemben bevetik, addigra már simán megérkeznek az újabb nyugati oltóanyagok (Pfizer, Moderna, AstraZeneca), és majd rájuk rohad a keleti harácsolmány. Tehát ha az a kérdés, hogy Kósa miért pofázik, amikor csendben is maradhatna miért volt szükség Szijjártó Péter sufnivirológus bevetésére és az OÉGYI lenullázására, akkor pont ugyanazért, mint minden érthetetlen, megmagyarázhatatlan, közveszélyes járványügyi ténykedésükre: mert nekik ez választási kampány. Nem több, nem kevesebb. Háború, amit bármi áron meg kell nyerni. Kommunikációs szemfényvesztés, görcsös vergődés a pillanat uralásáért.

Ezért van az is például, hogy miközben a környező országokban mindenhol nyilvános és bárki számára elérhető az oltási terv (a bárkit úgy kell érteni, hogy mindenkire, akit érint, vagyis az istenadta népre), Országos Cecília tisztifőorvos közérdekű adatigénylésre sem hajlandó kiadni azt a magyar oltási tervet, amiről éppen múlt vasárnap nyilatkozta teli szájjal, hogy átgondoltan halad, és nem akarnak rajta változtatni. Ehhez képest Szél Bernadett független országgyűlési képviselőtől arra hivatkozva tagadta meg az oltási terv kiadását, hogy „további jövőbeli döntések alapjául szolgál”, ezért nem adható ki. Vagyis mimagyarok, idióták és félhülyék ne akarjunk olyasmiket tudni, amihez idióták és félhülyék vagyunk (lásd: ráérünk majd márciusban éheseknek lenni, most legyünk türelemmel, mert Müller Cecília is azt mondta, hogy legyünk türelemmel), az oltási terv nem ránk tartozik. Valahol biztos van ilyen, csak éppen titkos. Mit nem értünk? Egyszerű pedig: a külügyminiszter dönt az oltás engedélyezéséről, az oltási terv titkos, Orbánnak és csakafidesznek meg választást kell nyernie.

Úgyhogy. Bár az oltási terv még mindig nem nyilvános, és miért is lenne nyilvános, ha egyszer semmi következménye nincs annak, hogy nem nyilvános, Müller Cecíliának viszont már vannak testőrei. Kapott a drága nyunyókafelelős asszony, hát hiszen világjárvány idején fontos az ő biztonsága. Pintér Sándor kórházigazgató belügyminiszter Belügyminisztériuma szerint ugyanis a rendelkezésre álló információk indokolttá tették az országos tisztifőorvos ideiglenes védelmének elrendelését, amit az olajszőkített miniszterelvtárs a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló kormányrendelet alapján engedélyezett. Hogy pontosan melyek a rendelkezésre álló információk, hogy esetleg veszélyben forog Országos Cecília élete, esetleg fenyegetéseket kapott, az már nem tartozik ránk, idiótákra és félhülyékre. A magam részéről remélem, hogy hamarosan a közlekedési útvonalát is lezárják. A biztonság(a) kedvéért.

Ha viccesnek találnám ezt a stratégiai szemfényvesztéssel nyakon öntött emberkísérletet, akkor azt mondanám (jó, mondom is): mélyen megértem, hogy féltik a tyúkszaros életüket, féljenek és rettegjenek, hiszen bőven megdolgoztak érte. Mondanám, hogy akkor ezt vegyük nyugodtan beismerő vallomásnak, előre menekülésnek, megelőző intézkedésnek. Hogy ugyan a kutya nem fenyegeti Müller asszonyságot, de azért nem árt körültekintőnek lenni, mert mi van, ha egyszer mégis elszakad a birkatürelem cérnája. Persze alighanem szó nincs arról, hogy Müller élete veszélyben lenne. Az utcai harcos és sleppje egyszerűen imádja ezt a katonásdit, a háborús rendpártiság díszleteit, és végül is jobb, hogy ezzel foglalkozunk, mint a rohadtul gyenge forint miatt rohadtul leszakadt magyar fizetésekkel vagy azzal, hogy éppen baltával verik szét a magyar felsőoktatást. Amit tíz évig hagytak rohadni, most meg a járvány mögé bújva szervezik ki a fideszes pártkatonák által felügyelt magánalapítványokba, ahol csillárdokat lehet megint lenyúlni, és nincs élő ember, aki a közpénz jellegétől megfosztott uniós és hazai milliárdok útját ellenőrizni tudja. Így valahogy.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.