Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Lázár János rácsodálkozott Magyarországra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lázár János viszi a zászlót, rohan csapatai élén, lobog a szőr a mellén, védi a hont. Megint. Ő is. Merthogy a függetlenség és a megvédés mindenek előtt való, ami helyes is.

Én azt szeretnén megkérdezni Lázár Jánostól, hogy minket, nem Fidesz-hívő magyar állampolgárokat ki a jó fene véd meg? Nem az Uniótól, hanem a jelenlegi magyar kormánytól. Ugyanis ilyen pénzéhes, mindenbe beleugató, korrupt, gyalázatosan demagóg, az alapvető emberi jogokat semmibevevő kormánya sem mostanában volt ennek az országnak.

„Egészen megdöbbentő, hogy aki nem ért egyet az EB-vel, az a testület felfogása szerint nem szolidáris”. – jajong és búsong Lázár. Pedig ez még kutyagumi ahhoz képest, hogy például aki nem ért egyet az Orbán-kormány-Fidesz szentháromsággal, az meg nem is magyar és nem is szereti a hazáját. Na, erre mit lép Lázár János? Vagy ez így teljesen rendben van, kismókus?

Vagy ez úgy van, hogy amikor a kormányt kell megvédeni, támogatni, pontosabban amikor hivatkozási alap kell a vezérnek, akkor az egyatáboregyazászló-ba mindenki, akár még a mocskos liberálisok is beletartoznak, a pedagógusok is, a nyugdíjasok, diákok – különös tekintettel a romkocsmákban borongó bölcsészekre -, a rokkantak, a nincstelenek, az ápolók és akár még az ellenséges újságírók is? Olyankor mindenki? Akinek nincs semmije, az is értékes?

Amikor pedig belső ügyekről van szó, tehát a drága elvtársak korrupciós ügyeiről, pofátlanságáról, feneketlen zsebéről, akkor egyből csakafidesz? Olyankor csak a fanatikusok jelentik az országot, a többi kussoljon, vagy takarodjon?

Menjünk szaporán szavazni, mert a szuverenitásunkat érdemben érintő kérdésről van szó – mondja a mi Lázár Jánosunk.

Az én szuverenitásomat egészen konkrétan a magyar kormány korlátozza, mégpedig rengeteg ponton. Minden alkalommal lábbal tapossák a függetlenségemet, amikor magyar emberekről óbégatnak, amikor a keresztény magyar emberekről hörögnek, amikor közakaratra hivatkozva hoznak olyan döntéseket, amik kárt okoznak a polgároknak. Még azoknak is, akiknek fogalmuk sincs erről.

A kormány mára megfosztotta tulajdon polgárait az alapvető jogaik legtöbbjétől. Amikor a kormány, annak valamely tagja, vagy a kormányhoz köthető oligarchák valamelyike érdekében születnek döntések, azzal nem csupán meglopják a polgárokat akár közvetlen módon, akár károkozással, hanem kiszolgáltatott helyzetbe is hozzák őket.

A Putyinnal kötött paksi paktum minden egyes adófizetőre, de még az ő gyerekeikre is terhet ró, de soha nem kérdezte meg a kormány az ország polgárait arról, akarnak/akarunk-e orosz befolyás alá kerülni egy titkos megállapodás megkötésével, esetleg szívesebben vennénk az egyéb, például alternatív energiahordozók térnyerését. A kormány-Orbán egyedül döntött, sem rálátása, sem beleszólása nincs senkinek.

Nem kérdezte meg a kormány, hogy mit szólnánk, ha vasárnap bezárnának a boltok. Egyszerűen bezárták őket, mert valaki ezt találta ki.

Nem kérdezik, hogy akarunk-e stadionokat építeni a közös pénzből, vagy inkább az egészségügyet, oktatást fejlesztenénk. Nem kérdik, hogy tetszik-e nekünk az, hogy minden létező helyen fideszes pártkatona ül és már a sportklubokat is elfoglalták.

Azt sem kérdezik, hogy akarjuk-e Matolcsy enyves kezére bízni a pénzünket, hogy helyesnek tartjuk-e a rengeteg pénzből vásárolt kastélyokat, festményeket, szőtteseket.

Az sem kérdés, hogy most örömmel szánunk-e iszonyatos összegeket arra, hogy a miniszterek elnöke a Várba költözhessen.

Nem kérdeznek senkit a Questor-ügyről, sem a devizahitelesek ügyéről, sem semmi másról. Az útdíjról, a rohadtul magas áfáról, a közmunkáról, a magánnyugdíj alapokról sem. Nem kérdeztek arról, hogy az állami és uniós pályázatokat örömmel adjuk-e a fideszes pereputtynak. Hogy jó-e nekünk, ha a normális magyar vállalkozások elvéreznek a Mészárosok, Simicskák, Garancsik, Tiborczok gazdagodásának oltárán.

Nem kérdezték, hogy a befizetett adónkból és járulékainkból a felcsúti stadion gyepét fűtenénk szívesebben, vagy inkább akadálymentesítenénk legalább a középületeket, hogy mozgássérült társaink is meg tudják közelíteni azokat.

Miközben a kormány szétrabolja az országot, szemen köpi azokat a polgárait, akik nem tartoznak a híveik táborába, kiátkozza, naponta gyalázza mindazokat, akik máshogyan mernek gondolkodni az ország jelenéről és jövőjéről, mint ahogy az Orbán és bandája megálmodta, Lázár Jánosnak van bőr a képén ránk hivatkozni. Akármiben, bármiben.

A magam részéről – más nevében nem beszélhetek – rám ne számítson sem Lázár, sem Orbán, sem a jelenlegi, velejéig romlott maffiakormány. Semmiben.

A népszavazáson van a hangsúly, mivel a magyar alaptörvény világosan fogalmaz: képviseleti demokrácia van. Ez azt jelenti, hogy a legfontosabb kérdésekben – így a szuverenitás kérdésében is – a választópolgárokat illeti meg a döntés. – mondta Jánosunk.

Én meg üzenem neki: ha ez majd így lesz (és egyszer így lesz), akkor a választópolgárok ítéletet fognak mondani. Meg remélhetőleg a bíróság is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.