Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán-zóna

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Nem hagyják abba a hazudozást, és olyan pökhendiek, hogy azt hiszik, hogy sosem buknak le. Hergelik az embereket az Európai Unió ellen, miközben Orbán tartja a markát, és még félre is beszél. Kisinasával, a Hollik Istvánnal együtt. Holliknak bizonyára a piarista gimnáziumban nem tanították meg a tízparancsolatot sem, pedig abban benne foglaltatik, hogy Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy! Később pedig a KDNP-ben ez már nem volt követelmény, így nem is foglalkozott vele. Bezzeg az első parancsolat az megy neki: Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! Stimmel itt minden: OrbánIsten imádása, dicsőítése az úgy megy neki, mint kétévesnek a hasa, amikor az anyaföldről valami gyomot bekajál. Tényleg, ez a Hollik kettős… Nem állampolgár, hanem kettős párttag. Egyszerre a KDNP-ben és a Fideszben is megállja a helyét, nem mintha különbség lenne a két alakulat között. Csak az egyik óriás népnyúzó, a másik meg törpe. Ezek lógnak a nyakunkban.

Szóval, nemrégiben azt mondta a Hollik kormányszóvivő: Magyarország 504 milliárd forintos – 1,6 milliárd euró – határvédelmi költségei után az EU csak 6,6 milliárd forintot, mintegy 20 millió eurónyi összeget hajlandó kifizetni. A betyárok! Meg a Népszava betyárjainak is túró a fülükbe, amiért nem hittek a magyar kormánynak. Így aztán az Európai Bizottság szóvivői irodája arról tájékoztatta a Népszavát: a 2014 és 2020 közötti ciklusban Magyarország „110 millió euró előirányzott összeget kapott” az említett területekre, ezen felül pedig – egyedi kérelmek alapján – 27 millió eurót folyósítottak a rendkívüli költségekre, a teljes összeg tehát 137 millió euró.

Most akkor el lehet dönteni, hogy mi mennyi, ki mond igazat. Nem totó ez, a válasz egyesélyes. Orbánék az idén februárban kértek pénzt Brüsszeltől: a bizottság 20 millió eurót hagyott jóvá, amit a nyáron ki is fizettek. Erről haboghatott Hollik. Az eredeti magyar kérelem még 800 millió euróra vonatkozott, de ezt később a magyar hatóságok maguk módosították, és ez alapján érkezett végül az említett 20 millió. „További kérelmet a magyar hatóságok nem terjesztettek elő” – közölte a lappal a bizottság.

Ha kaptak pénzt, mit rinyálnak, mert arra én gondolni sem merek, hogy valahol Hegyeshalom környékén eltűnt. Ilyen nem fordulhat elő a Fidesz-csapattal, mindig mindenről elszámolnak. Maguknak. Orbánéknak az a legnagyobb kedvtelése, hogy félrevezessék a magyar embereket, és piszok gazembereknek kiáltsák ki az uniót. Migráns ügyben pláne. Sőt, ahogyan hallottam a kakukk közpénzlopó rádióban a hóviharban átültetős Bakondi Györgyöt, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját (hej, milyen szép és fontos funkció ez is), el kellett ismernem, hogy ő már nem csak a magyarországi vészhelyzetekre van kiképeződve, hanem profi Németországból is.

Jelentősen romlott a német lakosság szubjektív biztonságérzete a korábbi években megszokotthoz képest. A Németországban terjedő félelem már elérte a politika szintjét is, ami jól látszik a legutóbbi – szászországi és brandenburgi – tartományi választásokon – mondta.

Itt álljunk meg! Ha Magyarországra valaki ilyent mondana, onnan, a Nyugatról, Szijjártó már felvenné fekete lakkcipőjét, és lábhoz rendelné a nyugati vagy északi nagykövetet. Pökhendien, nagyképűen. Igaz, Merkelék nem nagyon tojnak be egy olyan embertől, aki nagyjából olyan buta, mint hat pár tyúkláb. Mindig azon gondolkodom, hogy a hatalomba csak olyan emberek kerülnek be, akiket messze-messze elkerül az intelligencia? Igen, olyanok, őket Orbán választja, nincs sok gond velük, azt mondanak, amit a drága vezér hallani akar.

És ha már menekültek. Szél Bernadett, a jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita és Bősz Anett, a liberálisok képviselője elmentek a déli határra megnézni a tranzitzónában uralkodó állapotokat, plusz a tömeget. Be is számoltak videóban a látottakról.

A tömegről. A tranzitzónában lévő 175 ember közül 99 gyermek és egy pedig kísérő nélküli kiskorú. Őket csak azért tarthatják egyébként a tranzitzónában, mert hivatalosan még mindig, vagy újra, „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet” van Magyarországon, és így a gyereket sem kell például a fóti otthonban elhelyezni, hanem a „tömeges válsághelyzetre” való tekintettel tarthatják őket a határon.

Egyébként Szél Bernadett független képviselő közérdekű adatkérést adott be a menekültügyi hatóságokhoz az idén Magyarországra érkezett külföldiek adataival kapcsolatban. A válaszaik alapján az év elejétől 2019. június 30-ig összesen 266 menedékkérelmet nyújtottak be,

ebből 10 ember kapott menekültstátuszt,

14 embert oltalmazottként,

és még 4-et befogadottként ismertek el.

A 28 „beengedett” emberből 10-en gyerekek.

Az idén eddig etióp, afgán, szír, pakisztáni és iráni emberek kérelmét ismerték el a magyar hatóságok.

Ennyit a kormány hisztériájáról. Arról nem beszélnek, hogy a tranzitzónában az emberek csak vannak: úgy, mint a ledobott tégla, amit meg kell őrizni. Emberként ott nem törődik velük senki, illetve csak civilek, akik eljutnak hozzájuk. Az ott élő nők, férfiak, gyerekek, nem bábuk, amiket ledobnak a sarokba: enni, inni akarnak, és nem éhezni; bármilyen elvetemült ellenségek az Orbán-kormány szemében, éreznek, tanulnának, a gyerekek játszanának, olvasnának… Csak nem nálunk.

Úgy tessenek elképzelni, hogy a szögesdrótos kerítés mögött olyan a terület, mint egy beton- és kőlerakat. Sehol egy fa, zöld. És a képviselőnők engedélyt kaptak arra, ha civil szervezetekkel zöldesítik, élhetőbbé és emberibbé teszik az ott élők mindennapjait – akkor bemehetnek. Hú! Elmesélték, hogy az egyik kislány megkérdezte az édesanyját, milyen bűnt követett el, hogy nekik már több hónapja börtönben kell élniük.

Azt mondta a Bakondi, hogy menekültügyben a magyar kormány várakozással tekint az új Európai Bizottságra. Rendben, legelőször hívják meg a bizottság tagjait a röszkei tranzitzónába. A többit filmre vesszük, Orbán-zóna címmel.

Az önök véleménye

… ez a hittérítő banda pont azt játssza, amit anno István király … kötelező lesz a kereszténység ?! … egyetemi felvételi feltétel lesz? … nem baj, majd nem érettségi vagy nyelvvizsga bizonyítványt veszünk a neten, hanem keresztlevelet (Anikó) …

Túlbonyolítjuk. Van valódi és van hamis vallás. Írországban a valódi él, nálunk most a hamis. Muszáj volt megint átesni a ló túlsó (esetleg alsó) oldalára. A virtus, az… (Lajos)

Vicces, hgy éppen azon a területen kívánunk segítséget nyújtani fejlődő országoknak, amelyek a leggyengébben működnek nálunk. Az egészségügy és oktatás tönkretételéhez bizonyára tudnánk műkörő ötleteket adni. (Zoltán)

Nagyon változó, sokszor még településen belül is, hol mit hagynak maguk után a piknikelők. A „szoktatásban” sokat segít, ha van elegendő kuka és több helyen ki van írva, hogy tedd rendbe magad után a helyet. A „Szemetelni tilos” nem ér semmit – a hosszabbacska rábeszélő szövegek egyesekre hatnak, és némi (nem rövid :S) idő múltán ciki lesz ganédombot hagyni a közparkban. (glorianna)

Az a baj Mindenki csak a saját zaját tudja elviselni. Más zaja nem elviselhető…..úgy gondolom eljutottunk a tolerancia teljes hiányának állapotába…. (Zsuzsa)

Így írtunk mi

Abban a világban, ahol én élek, apának hívják az ilyen férfit

Magyarországon mindenki maradjon kussban

Elrettentő háborús lábjegyzet az utókor számára

Nemzeti Szülőcsatorna

Törvényekkel körülbástyázva, jól láthatóan, röhögve, cinikus vigyorral

Nem tűnik olyan őszintének ez a gratuláció, Viktor

A magyar nő tenyészállat, a Fidesz bölcseinek szavai szerint legalábbis

Tanárhiány, nyelvoktatás, túlterheltség: felmérik a közoktatás állapotát a szülők

Esti erdőben bolyongok

Gyermekszülés. Orbán Viktor megfeszülhet. Tizenhétszer

A harmincéves hazugság nem válasz semmire

A nap kommentje:

Szerintem még az állat sem szaporodik szívesen rabságban, hát még az ember. Igaz, túl vagyok a reproduktív életkoron, de ha fiatal lennék sem oda hoznék életet világra, ahol agymosással kezdődik es folytatódik az. Tehát a dolog helykereséssel kezdődne. Lelkiismerete is van az embernek, pláne azzal szemben, akinek testet, lelket, ezzel sorsot is ad. (anima)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.