Május 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vicsorítanak, hogy látsszon az aranyfoguk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 137,129 forint, még hiányzik 2,862,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Volt nekem egy főszerkesztőm, foglalkozására nézve, suszter. Amikor bementem a szerkesztőségbe az első munkanapomon, megkérdezte, hogy mi a bánatosnak akarok én újságíró lenni, aztán odahívott a nyitott ablakhoz. A téren melósok betont kevertek, mire a főszerkesztő biztatott, hogy jobb lenne magának is ott közöttük. Mondta nekem a suszter. Nem lettem betonkeverő. Az egyik kollégám egyszer bement hozzá, föltette a lábát az asztalra cipőstül, hogy jól látsszon annak talpa, és megkérdezte a főnöktől: – Tanácsért jöttem K. elvtárs, lyukasodik a cipőm, ez a kedvencem, meg lehet még menteni? A suszter-főszerkesztő pedig igen szakszerű javítási módot mondott a kollégának. Visszagondolva, ez egy vicc volt, az egész ember egy bohózat. Alkalmatlan, de jó káder. Akkor nem köztársaság lengedezett az országban, igaz, ma sem azt fújja a magyar szél. Eltűntek a kiváló suszter mesterek is, maradtak nekünk a pénzműves (cip)észnélküli, fatuskó kisiparosok.

Az MTA és az Orbán-kormány között egy éve folyik a vita. Varga Mihály pénzügyminiszter tegnap benyújtotta a 2020. évi költségvetési tervezetet; Palkovics László semmit nem csinálok sok százezer forintért miniszter pedig az Akadémia struktúráját is megváltoztató törvénymódosító javaslatot. Ez alapján az MTA elveszítette kutatóhálózatát, költségvetése a töredéke lesz a korábbinak.

Először odabökött az MTA-nak, majd elnapolta a fideszes többség a parlament kulturális bizottságában a vitát – mindezt úgy, hogy Lovász László matematikusprofesszor, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke megjelent. Azért élőben látni, hallgatni egy világhírű tudóst, nem mindennapi dolog. Csakhogy a fideszesek úgy vannak kiképezve, hogy sem csórókat, sem okos, világhírű tudósokat nem láttak még soha. Kerülik őket, hogy ne kelljen segíteniük az elesetteken, illetve okos ember mellett csak vicsorítanak, hogy kilátsszon az aranyfoguk.

A bizottság elnöke, Cseresnyés Péter államtitkár pontosan ezért nem is értette Lovász László MTA-beszámolóját, ezért védekezésül kétségbe vonta a számok hitelességét. Nem számít ilyenkor az sem, hogy az MTA-t rendszeresen ellenőrzi az ÁSZ, eddig nem találtak jelentős problémát. A fideszes államtitkár az egykori KDNP-s politikust, Mizsei Zsuzsát, az MTA gazdasági igazgatóját is megalázta. Majd a fideszes többség elnapolta a napirendet, „nehogy véletlenül vitatkozniuk kelljen”.

Bambábban nézhettek, mint a borjú az új kapura. És ki az a Cseresnyés Péter? Majd még szólok róla. Azt tudjuk, hogy Lovász László Széchenyi-nagydíjas, Bolyai-nagydíjas, valamint Bolyai János alkotói díjas és Wolf-díjas magyar matematikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia, és az amerikai National Academy of Science rendes tagja. 2014 óta a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.

És akkor a minden formájában totálkáros Orbán emberei megint bemutatták agyzárlatos énjüket. Csak azt tudnám meddig tűrik a magyar tudósok és nem tudósok, hogy ez az alakzat tovább dolgozik egy le- és meghülyített országon. Ezek az otrombák valahogyan így működnek:

Fideszes1: – Te, ültessünk gömböt! Fideszes2.: – Gömböt, mért pont gömböt? Fideszes1.: – Mert a kocka már el van vetve!

Bocsánat, de mindenkit a maga szintjén kell kezelni. Saját magukat alázták meg a suszterhetykék, és fel sem fogják. Lovászhoz Lászlóhoz fel sem érnek, égig érő létrával sem.

Cseresnyés Péterről (főnök a dr. Palkovics) még annyit, hogy a csodálatos nevű Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára. Így vélekedik:

„A cégek egyre növekvő munkaerő igényére technológiaváltással lehet választ adni. Az új technológiák bevezetése növelné a cégek termelékenységét, amellett, hogy ugyanakkora vagy kisebb létszámmal is képesek lennének ellátni munkájukat. Az így felszabaduló munkaerő pedig máshol tudná kamatoztatni a szaktudását.”

Pontosan így gondolom én is. Robotokat a kormány emberei helyére! De csak ha a Magyar Tudományos Akadémia tudósai készítik el. Biztos, ami biztos. Már csak azért is, mert a robotikának vannak alaptörvényei:

„A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben vagy tétlenül tűrnie, hogy emberi lény bármilyen kárt szenvedjen.

A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak, kivéve, ha ezek az utasítások az első törvény előírásaiba ütköznének.

A robot tartozik saját védelméről gondoskodni, amennyiben ez nem ütközik az első és a második törvény előírásaiba.”

Ember! Kéretik betartani. Nem bánom, lehetnek suszter külleműek is.

Az önök véleménye.

99 év múlva már egyikünk sem tud semmit mondani, de elhelyezhetnénk egy időkapszulát, amiben orbánék összes bűne szerepelne. Nem mondom, hogy ássuk el, mert az egész országot fölásnák, inkább egy svájci bankban kéne elhelyezni, meghatározott időre, nehogy a smidt mariska félék a végén még istent csináljanak belőle. (Transzporter)

Régebben szomorú, dühös voltam Trianon miatt. Ma már nem. Kellett az a magyar nemeseknek! Semmi másból nem tanultak volna! Mondjuk a mai vezetőinknek még ebből sem sikerült! (József)

Remélhetőleg 99 év múlva mindegy lesz, milyen nyelven, németül, angolul? mert addigra a határok eltűnnek, rohadtul nem érdekel senkit hogy ki magyar, ki szerb, román, szlovák, ukrán, tartsa a szokásait, a hagyományait, éljen ahogy akar, amíg azzal nincs mások kárára. (Ulzana)

A prostitúcióban általában nem csak a k.rva bűnös – kíváncsi vagyok tehát, hogyan rendezi el ezt a problémát az európai néppárt. (Bogomil)

Ahogy elfogytak a villanyszerelők, a burkolók, a kőművesek, a gáz-vízszerelők, /igaz abból maradt egy, de minek/ a pedagógusok, az ápolók, az orvosok,stb., úgy el fognak fogyni a hozzáértő tudósok, könyvtárosok, muzeológusok, stb, is, Lassan nem marad ebben az országban csak politikus és a seggnyalói, a nyugdíjas, ja és ki ne felejtsem a sérült embereket. (Transzporter)

Az a cél, hogy eltűnjön a muzeologus, könyvtáros. Mikor a II. világháború idején Churcill elé tették a brit költségvetést, látta, hogy ki van húzva a kultúrára, humán tudományokra fordítandó összeg, ő visszaadatta, azzal, ha azt elvonnák, mi lenne a különbség köztük és a nácik közt. It annyival a helyzet egyszerűbb, hogy már nem kell megteremteni a fasizmust. (agador)

Ezt egyszer már eljátszották a kormányhivatalok vidékre költöztetésével. Abból is kitalicskáztak egy rakás pénzt (megfelelő infrastruktúra, a fővárosi dolgozók vidékre ingáztatása vagy költöztetése). Aztán fű alatt visszacsinálódott minden, rókaképűdzsoni azzal már nem haknizta körbe a mocsármédiát. Ott is hiába tiltakoztak a családos dolgozók, hogy nekik nagyon nem mindegy napi +3 óra tömegközlekedés. Aljas barbár banda, a vesztüket érzik, igyekeznek még mindent gyorsan ellopni. Meg aztán tényleg addig mennek, amíg lehet: nincs ellenállás, tehát mehetnek nyugodtan. A románok, csehek, szlovákok, spanyolok nem hagyták/hagyják. (Madárlátta)

németh szilárdot,már csak azért sem húznám be a csónakba,mert megenné nyersen, az általam fogott halakat.Inkább dobnák neki,egy kolbászból(mangalica),fonott mentőövet. (janos)

Ha én az adóbevallásomban beírom, hogy ateista vagyok, akkor még több adót kell majd fizetnem vagy kiköthetem, hogy az én adómból 1 fillér nem mehet templom felújításra? (Akos)

Akinek a megvezető és butító,megfejő, uraló , hazug dogmákkal teli „vallás „nevű hobbi a sajátja, tartsa el a színészeit , ennyi .Hazug dogmák világa , a megvezetett , gondolkodni és tanulni képtelenek világa……..,mert a szolgai minőséget már beléjük nevelték.ÉLVEZZÉK…..de ne az én adómból,mint ez a sok-sok százmilliárdos bagázs is. (József)

A pattógó orbánt bent tartják az akolban, csak ne tessenek vele túl sűrűn kezet fogni és akkor gond egy szál se. (Benedek)

„Egy német kabaré szerint a Fideszt három érv tartja a Néppártban: Audi, BMW, Mercedes.” – Népszava. (Lajos)

Így írtunk mi.

A politikai prostitúció nagyobb dicsőségére

Talán még utánuk is köpnek

Ha az ÁSZ valamit találni akar, akkor találni fog

Bűnös kerestetik

Arról vajon mikor érkezik hír, hogy milliárdos kórházfejlesztések kezdődnek?

Készül az üvegház. Lesz valaki a házavatón?

Flóra

Mocskos politika

Ha az ÁSZ valamit találni akar, akkor találni fog

A nap kommentje:

Édesapámmal szoktunk azon töprengeni, hogy a hozzá hasonló idős emberek, akik elvileg normálisan gondolkodó normális emberek, miért szavaznak erre a rablóbandára. Arra szoktunk jutni, hogy azért, mert megvan a biztos nyugdíjuk, a legtöbb szívatás őket nem érinti. Ráadásul a tökéletes taktikával központosított sajtóból tájékozódnak, „mert az újság is megírta, a rádió is bemondta”. Ők nem interneteznek, nem fognak alternatív hírforrások után keresgélni. (Madárlátta)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.