Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha elfogynak a katonák, attól még egyre több áldozattal folytatódik a szegénység háború

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Nőknek is, férfiaknak is, gyermekeknek is.

Micsoda meglepetés jutott mára is. A kormány megbízásából benyújtotta az Emberi Erőforrások Minisztériuma a családvédelmi törvényt az Országgyűlésnek – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Budapesten, sajtótájékoztatón. Kásler Miklós úgy fogalmazott, a törvénytervezet a nemzet megmentésének és fennmaradásának törvénye, középpontjában a család támogatása áll.

Benyújtották. Mi lesz, ha az országgyűlés nem szavazza meg? Hahaha. Vicces kedvemben vagyok, elvégre nőnap van. Csakhogy mi asztat nem szeressük, mert a Novák Katalin sem szereti, régmúlt időket ébreszt benne. Ja, akkor a régi időkben nem volt se nő, se virág, se lószar; azért elég jól felcseperedtünk – konkrétan nővé, anyává, szeretővé, feleséggé meg ilyesmi. Amúgy pedig mellik régmúlt, merthogy hetvenhétben született szegénykém, bár úgy beszél, mint egy középkori középkorú. Ha ennyire csökött ez az egész, akkor mi az úristennek tömték tele párttársai mindenféle sablon köszöntőkkel a Face-oldalukat. Milyen álságos Kósa Lajos szép fehér tulipános lapja, ő Lendvai Ildikót kezdte ki a parlamentben: „A legélénkebben az foglalkoztatja az ismerősi körömet, hogy tényleg volt-e botoxkezelés vagy nem”. Vagy az igen tahó Tasó László, aki így udvarolt Szabó Tímeának: „Mit pofázol bele, kisanyám?”. Most akkor mit játssza azt a kevés eszét?

Hagyjuk ezt az egész nőnapot, én akkor elakadtam, amikor a volt kollégáim nagyon jól érezték magukat az alkalmi buliban, aztán szóltak: a virágokat itt ne hagyjátok! A szeretet, a megbecsülés virágait nem adta át senki, letették a földre. Én meg ott hagytam. Földhözragadt köszöntésként. Ennyi. Nem érdemes nagyon ragozni ezt a nőügyet, bár ma minden csapból ez folyik. Elég is. Volt.

Inkább azt akarom mondani, hogy az nagyon szép, hogy a drága kormányunk és pártunk minden figyelmét elvonták a még meg nem született gyerekek, a majd egyszer csak megházasodók. Rájuk majd dőlnek a forint milliók: milliók alatt, bocsánat, teher alatt nő a pálma is, hát még a porontyok. Azért élnek közöttünk szép számmal már megszületett gyermekek, még akkor is így van, ha az Orbán-banda nemigen veszi ezt tudomásul. Nagyon sajnálom, hogy sok-sok apróság veszik el ebben az országban! Tehetséges szép és okos kisfiúk, kislányok, akiknek nem mindennap jut elegendő falat a szájába. A korgó gyomor legyőzi a tehetségüket.

Képzeljék, nemrégiben egy anyuka mesélte, hogyan eteti megszületett négy gyermekét. A kenyér szeleteket felkockázza, tudják, katonákat csinál belőle. Azt mondja, így többnek látszik, és a gyerekek is élvezik. Azt mondanom sem kell, hogy megszámolják egymás vajas katonáját, nehogy véletlenül is a másiknak több jusson. Ha elfogynak a katonák, attól még a szegénység háború folytatódik, egyre több áldozattal.

Azzal a szégyennel kell szembesülni Európa közepén a huszonegyedik században: Magyarországon a gyerekes családok majdnem felében az elmúlt egy évben nem tudták a szükséges élelmiszert megvásárolni maguknak és családjuknak. Reménytelen megindulniuk a minőségi, emberhez méltó élet felé. Beragadtak nyomorukba, mert az ország slusszkulcsa átkozottul rossz kezekben van.

Pedig az élet élni akar.

Az Audik, a milliárdokkal megkínált haverok, rokonok hálája; a Francia Riviéra, az óceáni kényeztető utazás; a saját-zsebre-játszunk szintje alatti léttől iszonyodik ez a hatalom. Számukra, aki szegény, az lusta tróger, és előbb-utóbb eljuttatják a bűnös-bűnöző megbélyegzésig. Ők a legnagyobb bűnösök. Megbocsáthatatlanul. Kormányzásuk nyolc éve sem volt elég arra, hogy európai esélyegyenlőségi programot tegyenek Magyarország asztalára. Azokéra is, akikén a kenyér ritka falat. Utálom a plakátokat, de szívesen kicserélném Orbánék gyűlölködő, hazug plakátjait erre: Önnek is joga van tudni, hogy Magyarországon hány gyermeknek veszi el a jövőjét az Orbán-kormány. Majd rá lehet ezt is fogni Brüsszelre meg a Sorosra, nő is legyen a buliban, a Sargentinre. Amíg megszámolt kenyér katonákkal kell bravúroskodnia az édesanyáknak, édesapáknak, menjetek a jó büdös francba a hazug családpolitikátokkal.

Nemzetközi nőnap, 2019.

Az önök véleménye.

világosan kijelöli a férfiak és a nők sajátos létfeladatait, kiteljesedésük legbiztosabb útját, mely egymással szoros szövetségben képzelhető el.” A vak komondornak mi a szerepe ebben a szövetségben, és hány gyereket kell szülni ahhoz, hogy eszébe se jusson a szövetségesének megpofozni gyermekei anyját? (Erzsébet)

Nekem akkor lett gyanus, amikor honapokkal ezelott – talan a Sargentini jelentes elfogadasa utan – azt nyilatkozta, hogy nem celjuk a partcsaladbol valo kilepes es nem gondolkoznak egy uj formacio letrehozasaban. Na, ha valamit tagadnak, akkor rovid idon belul tobbnyire bebizonyosodik, hogy pontosan arra keszulnek. (Sirius)

Pontosan ezt mondom évek óta. Orbán azzal is tisztában van.hogy a lakosság többsége EU párti, egy esetleges kilépés valódi tömegeket mozgatna kmeg, ezért költ egyre többet a hadseregre, ezért fegyverez fel minden szervezetet. A szükségállapotot is be fogja vezetni. A puzzle szép lassan összeáll. Magyarországnak vége. Hosszú, nagyon hosszú időre. (Péter)

Ezért kellene észhez térni a lakosságnak,és nem erre az unió ellenes maffiára szavazni,nem azt mondani nem megyek el szavazni,hanem bárkire csak rájuk ne,itt lenne a lehetőség lenyomni őket,mert nem hiszem el,hogy oly sok szavazójuk van,csak ha százával hozza be a migránsokat akik pénzért szavaznak rá,és persze csalással,mert a magyar ostoba. (Margit)

Bajszos sz.épfiú szerintem jobban tenné ha sohasem szólalna meg, van itt éppen elég olyan alak, akik miatt egy egész ország szégyenkezik.
(Egyébkènt hányadik módosításnál is tart a „sziklaszilárd” magyar alkotmány?😂😂😂😂) (Gábor)

Mi vaaaan?? Egységes uniós alkotmány, meg nehezen értelmezhető identitás? Áder János szájából? Ezek tényleg belülről fogják saját magukat felbomlasztani. Nem sorolom fel ennek jeleit, tessék Szalonnát olvasni! 🙂 (Zoltán)

Nekem sincsenek jó érzéseim , hogy olyanok is szavazhatnak akik az EU -n kívül élnek …talán tényleg “felébred “ sz EP, és megregulázzak végre a bomlasztót! (Krisztina)

Én is valahol elhagytam a humorérzékem… talán a buszon… villamoson? Nem adta le valaki becsületes megtaláló? (Ágnes)

Így írtunk mi:

Nőnapi fideszes hittérítés

A liberálisból lett demokratából lett konzervatívból lett maffia felölti végső alakját

Az Idő rövid története

Magyar alkotmányt minden európai országba!

Magyar beteg

A világ rendje

Tehetnek ők arról, hogy az Európai Unió tele van erre a fergeteges humorra érzéketlen savanyújóskákkal? 

A nap kommentje:

Nem kell hozzá kettős állampolgárság, – elég az állandó lakcím. Mi pld. Olaszországban fogunk szavazni, mert ott vagyunk állandó lakosok. Szépen, udvariasan meghívott minket szavazni a lakóhelyünk polgármestere, és mi el is fogunk menni !!!! Mi már nem hiányzunk senkinek sem, sehonnan. (Ildy)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.