Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sebastian Kurz a soros

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A mai nap a Sargentini-jelentés vitájáról szólt, ahol Orbán Viktor 7 percben védhette meg Magyarországot. Igen, jól olvasták, nem a saját hülyeségét és még csak nem is a Fidesz politikáját, nem. Ő bizony a magyar hont ment megvédeni. Úgy érzi, erre felhatalmazást kapott a Fidesz kétharmaddal, így gond nélkül támad, háborúzik és véd meg mindannyiunkat, még akkor is, ha erre ember nem kérte fel. A mai nap tehát a vitákról szólt és majd holnap derül ki, hogy ki hogyan szavaz a kérdést illetően.

Egyre többen állítják, ők bizony a 7. cikkely elindítása mellett – vagyis a Sargentini jelentés elfogadására – fognak szavazni, mert elegük van Orbán Viktor és a Fidesz visszaéléseiből. Sokszor hallottuk ezt már korábban is, mégsem történt semmi érdemi, így most is benne van a pakliban, hogy nagyobb lesz a füstje, mint a lángja ennek az egésznek. Egy dolog biztos, Sebastian Kurz, Orbán Viktor jó barátja – vagyis eddig sokan ezt gondolták, többek között a pártsajtó is – bejelentette, hogy ő támogatni fogja a 7. cikkely elindítását, amely ha a többségi akarat szerint megindul, úgy a Fideszt ki kell zárni a Néppártból. Sebastian Kurz kiállása ugyan lehet hogy meglepte a hazai pártsajtót, mégis rögtön tudták, mit reagáljanak. Így a Magyar Idők:

Nagy nevek képviselik a Soros-féle ECFR-ben Ausztriát, a többi között Sebastian Kurz kancellár, az Osztrák Néppárt vezetője. 

Tehát Sebastian Kurz mostantól Soros embere. Addig barát és hős, ameddig kiáll Orbán mellett, azonban ha véleményt mer formálni, azonnal ellenséggé válik. De nem Orbán Viktor, vagy akár a Fidesz, hanem a magyar nép ellenségévé. Ezzel mi akár egyetértünk, akár nem, ez így lesz.

Vannak persze olyanok is, akik nem szavazzák meg a Sargentini-jelentést. Ilyen például az LMP:

Az LMP országos elnöksége úgy döntött, hogy nem támogatja a Sargentini-jelentés és a kapcsolódó intézkedések elfogadását, és arra kéri a párt európai parlamenti képviselőjét, hogy azt szavazatával a holnapi ülésen ne támogassa.

Hogy mégis miért gondolja így a Lehet Más a Politika nevű „ellenzéki” formáció? Lássuk:

Az LMP szerint a jogállamiságot érintő problémákat hazai, nemzeti szinten kell orvosolni, és a kormány súlyos hibái miatt nem lehet Magyarországot és a magyar embereket büntetni. Ezért az LMP semmilyen olyan eljárást nem tud szavazatával támogatni, aminek lehet olyan végkimenetele, hogy az ország szavazati jogát megvonják.

Sok sikert az LMP-nek ahhoz, hogy nemzeti szinten orvosolja a kormány súlyos hibáit. Ez eddig is nagyszerűen sikerült, hisz a Parlamentben minden esetben figyelmbe veszik az ellenzéki politikusok véleményét is. Van egy jobb ötletem. Nem ártana már végre felébredni és szembesülni a valósággal. Azzal, hogy parlamenti keretek között már képtelenség megállítani az Orbán-kormány országrablását. Ahhoz már túl késő.

Az pedig, hogy az LMP mennyire is képviseli az ellenzéki szavazók táborának véleményét, igencsak kérdéses. Főleg annak fényében, hogy a részben Ungár Péter – aki Schmidt Mária fia – LMP-s politikus által családilag tulajdonolt BIF-be Mészáros Lőrinc 5,7 milliárd forinttal szállt be. Biztosan csak a puszta véletlen műve ez is, mint ahogy az Azonnali.hu megvásárlása utáni irányváltás is az. Ungár Péter és vele az LMP körülbelül annyira ellenzéki, mint a KDNP. Egyre kevesebb értelmét látom annak, hogy a párt fenntartsa annak látszatát, hogy ők amúgy az ellenzéki szavazók érdekeit képviselik, miközben már jó ideje ennek ellenkezője igaz.

Na de lássuk, mi más történt még a mai napon. A Fidesz kedvenc civiljeiről – a CÖF-ről van szó természetesen – ismét kiderült, hogy állami pénzen tüntettek a kormány mellett. Biztosan sokan emlékeznek még arra a brüsszeli CÖF tiltakozásra, ami olyan szánalmasra sikeredett, hogy azt még a Honfoglalás 2000 is megirigyelhette volna. A kelleténél egy nappal korábban tüntettek, azonban a rendőri felszólításra is csak nagy nehezen hagyták el a helyszínt, mivel nem értették mit beszélnek. Ezt az utazást ismét csak az MVM fizette, amelynek pénze köztudottan állami pénz, így tulajdonképpen elmondható, hogy a fideszes civilek brüsszeli útját – az oda és vissza utat, a szállást, valamint a napi étkeztetésüket – is a magyar adófizetők állták. Hogy ez pontosan mennyibe is került? 6,2 millió forint a végösszeg.

A mai napon a Parlamentben kiosztották az Érték és Minőség Nagydíjakat, melynek Kommunikációért Nívódíját három kiemelkedő csatorna vezetése vehette át. Az esemény fővédnöke Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, aki az MTI helyi tudósítója szerint a következőket emelte ki:

Csak a nagy hozzáadott értékű, szellemi újdonságot tartalmazó termékek, eljárások, szolgáltatások révén van remény arra, hogy Magyarország erős országgá, a magyarság erős nemzetté, meghatározó gazdasági központtá válhasson.

Ezek után ki találja ki, hogy mégis mely 3 csatorna vihette haza a Kommunikációért Nívódíjakat?

A pályázat kommunikációért nívódíjait a közmédia hírszolgáltatásának alkotógárdája mellett, a TV2 Média Csoport Zrt. hírműsorai és alkotógárdája, valamint az Echo TV hír- és hírháttér műsorai és alkotógárdája érdemelte ki. 

Taps. Taps. Taps. Ehhez nem nagyon lehet mást hozzáfűzni.

Lássuk mai cikkeinket:

A nap, amikor nem történik semmi?

A gyűlölet apostolai

Nyugi, nyugi! Ez a 7 perc már se nem oszt, se nem szoroz

Éhezp franciák, dőzsölő magyarok

Orbán Viktor őgy megvédett bennünket, hogy belesántulunk

Szálka és gerenda

Drótok között

A nap kommentje pedig Miklóstól:

Egyszer valaki elmondhatná neki (ha meri), hogy Strassbourg nem Brüsszelben van.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.