Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs tanárhiány. Csak nincs elég tanár

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A kánikula továbbra is tartja magát, egyelőre nem látni még a végét. Olyan szintű forróság van – na nem biztos hogy ennek egyébként sok köze van ehhez – de Magyarországon is megjelent a nyugat-nílusi láz, amelynek az ÁNTSZ szerint már legalább 4 halálos áldozata van. Noha járványról még nem beszélhetünk, mégis érdemes lehet odafigyelni. A betegséget szúnyogok terjesztik, ellenszere a jelen állás szerint sajnos még nincs. Valós veszélyt legyengült emberek számára jelenthet. Mégis csak hasznát fogják venni a rednfenntartó erők a nemrégigen rendelt sivatagi kalapoknak? A globális felmelegedés mindenesetre egyre súlyosabb, mondjon is bármit Donald Trump, aki nem mellesleg akár börtönbe is kerülhet hamarosan. Ez mondjuk független attól, hogy szinte biztosan az Egyesült Államok legbutább elnökét láthatjuk munka közben.

A Helsinki Bizottság napközben bejelentette, hogy megtalálták azt a jogi kiskaput, aminek kihasználásával a tranzitzónákban fogva tartott menedékkérők mindegyike élelemhez juthat. Ezzel talán – egy időre legalábbis – véget érhet a menekültek tömeges éheztetése, amely az egyik legundorítóbb húzás volt keresztény kormányunk részéről. Hogy mikor foltozzák be ezt a rést, az mindössze idő kérdése, ugyanis az embertelenség a kormány lételeme, anélkül már működni sem tudnának. A szervezet ezzel tökéletesen megmutatta, mekkora szükség van a hatalom civil kontrolljára. Ezek után nincs is mit csodálkozni azon, hogy a civil szervezetek szálkák a kormány szemében, amelyeket ha betilthatnának egyik napról a másikra, akkor gond nélkül meg is tennék. Na nem biztos, hogy ez az idő nem érkezik el hamarosan.

Orbán Viktor pár napos Görögországi kiruccanását követően Horvátországba utazott, ahol összefutott a horvát miniszterelnökkel is. Hogy ez mégis miért fontos? Mert ott többek között tárgyaltak Hernádi Zsolt kiadatásáról is, akinek esetében a mai napon a Fővárosi Törvényszék megtagadta az európai elfogatóparancs végrehajtását. Hogy ezt mégis milyen indokkal tették meg? Lássuk.

fennáll a veszélye annak, hogy a terhelt átadása esetén sérülne a tisztességes eljáráshoz való joga és nem lenne biztosítható az ügy pártatlan elbírálása

A másik ok pedig az, hogy Hernádi ellen folytatott már eljárást a Fővárosi Törvényszék, amely a vesztegetés bűntette miatt indult eljárását megszüntette ellene. Na de térjünk inkább vissza a fenti idézetre, mely szerint ha Hernádi Zsolt Horvátországban kerülne bíróság elé, akkor sérülne a tisztességes eljáráshoz való joga, valamint a pártatlanság sem lenne biztosított. Valamiről lemaradtam, vagy tényleg az Európai Unió egyik tagjáról nyilatkozott úgy a törvényszék, mintha Észak-Koreának adatnánk ki a Mol elnök-vezérigazgatóját? A mi kutyánk kölyke tehát mégsem minden esetben az? Azt pedig már csak mellékesen jegyzem meg, hogy a magyar bíróságok világszerte a pártatlanságukról híresek. Kivétel persze létezik, azonban a bírók és bíróságok függetlenségének folyamatos elvétele ezen kivételek számát egyre csökkenti. Ha Hernádi valahol pártatlan elbírálást kaphatna, az inkább lenne Horvátországban, mint idehaza, a kérdés persze inkább az, hogy kinek mi az érdeke.

A Magyar Hírlapnak nyilatkozva Hajnal Gabriella, a Klebersberg Központ vezetője elmondta, Magyarországon nincs pedagógushiány. Kész, ennyi. Ő ugyanis mindenkinél jobban kell hogy tudja a hazai adatokat. Hogy a szakszervezetek és elemzők tucatjai is hatalmas hiányról beszéltek? Azt sem elfelejtve, hogy a tavalyi évben már bármilyen-szakos tanárokat is kerestek, mert annyira nem találtak már senkit, aki taníthatta volna a felnövekvő nemzedéket. Már nem is beszélve a kiöregedő tanárok, valamint a friss diplomások folyamatos külföldre vándorlásának problémájáról. A probléma, mely szinte mindenki számára egyértelművé vált az elmúlt években úgy tűnik, a Klebersberg Központ vezetője számára nem szembetűnő.

A több mint kétezer betöltetlen tanári állás Hajnal Gabriella szerint természetes fluktuáció, ami ilyenkor nyáron normális. Rendben, tehát nyáron még nincsenek betöltött állások, de mi a helyzet szeptemberben? Erre is válaszolt Hajnal Gabriella:

 Nem mondhatom, hogy mindenütt minden tanár meglesz, mert nem lenne igaz. De ez minden évben így van. Azt viszont kijelenthetem, hogy bár tavaly is voltak néhány helyen betöltetlen állások, a tankerületek megoldották a problémát. A tankerületi központokon belüli és a tankerületek közötti együttműködés segítségével biztosított mindenhol a szakos ellátottság.

Értem, tanárhiány tehát nincs, viszont nem is lesz meg minden tanár mindenütt. Ha ez nem tanárhiány, akkor mi az? Hajnal szerint tavaly néhány helyen voltak betöltetlen állások, amit amúgy is megoldottak. Én valahogy másképp emlékszem erre és nem hiszem, hogy ezzel egyedül lennék. Na de ne lássuk mi történik majd szeptemberben, hátha pozitívan fogunk csalódni.

A nap végére jött még egy örömhír is. Tiborcz Istvánék összebútoroztak Mészáros Lőrincékkel. Orbán Viktor vejének cége ugyanis 6 milliárd forint értékben vásárolt részvénycsomagot Mészároséktól. Hogy ez mégis mit jelent a valóságban? Orbánnak ezentúl biztosan nem kell majd potom százezrekből élnie, hisz végre lesz valaki a családban, aki kölcsönadhat számára egy kis költőpénzt. Kifizetheti eddigi tartozását is és talán az sem fog többet gondot okozni, hogy meglátogassa jóbarátját, Vladimir Putyint Moszkvában. Az, hogy Tiborcznak mégis honnan volt 6 milliárd forintja ehhez az üzlethez, azt kérdezni is felesleges. Így él a mi nemzeti elitünk, pelenka ide, pelenka oda.

Lássuk mai cikkeinket:

Ha most nincs ok szerénynek lenni, akkor soha

Nyolc év alatt felépítette a berlini falat Európa és Magyarország között

A KDNP felemeli

Kiszámíthatóak

Együtt cseszik el az emberek jövőjét, együtt vágják zsebre a pénzünket

A hatalom szaros pelenkái

Tanulni kell

A nap kommentje pedig Jánosé:

Horvátországban testőrök nélkül, itthon (idehaza) testőrökkel. Nyilvánvalóan tisztában van vele, kitől kell tartania, bár a pelenka-gate még tartogathat fordulatokat.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.