Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fideszesek és nem-fideszesek pontosan ugyanúgy szívnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

E heti hír: a Nyílt Társadalom Alapítvány irodája Bécsbe költözik. Csontos Csaba, a szervezet szóvivője azt mondta, ezért döntöttek a költözés mellett, mert az ott dolgozó munkatársak hazaárulónak, a társadalom ellenségeinek lettek kikiáltva, szar a légkör, pocsékul érzik magukat itt.

Ezt én teljesen meg tudom érteni, mert én is pocsékul érzem itt magamat és rajtam kívül is van még néhány millió ember, aki szarul érzi magát. Szintén hazaárulók és a társadalom ellenségei lettünk, ahogy a Nyílt Társadalom Alapítvány – és gyakorlatilag minden civil szervezet, kivéve a népdalköröket és sakk egyletek munkatársait. Ez egy ilyen tetű ország lett. Pontosabban nem az ország lett ilyen, hanem a légkör, amit a kilencedik éve a hatalmat szorosan markoló maffia mérgez folyamatosan. Nem tudom, mi a pontos meghatározása annak, amikor egy párt hatalomban van, amikor minden eszköz a kezében van, amikor rendelkezik az ország erőforrásaival, a médiát kézben tartja, a törvényeket kény-kedve szerint módosíthatja, és közben azzal van elfoglalva, hogy az ország polgárait egymás ellen uszítsa. Nevezzük hazaárulásnak.

Évek óta úgy óbégatnak a teljhatalom birtokában, mintha ellenzékben kellene sínylődniük. Szar lehet nekik, ami egyáltalán nem baj. Az viszont baj, hogy mindenki másnak is gyötrelmessé teszik az életét. A saját híveiknek azért, mert szerencsétlenek minden napja rettegésben és harckészültségben telik, a nem-fideszeseknek azért, mert el kell tűrniük a hazugságokat, rágalmakat és bizony bátran fenyegetve érezhetik magukat, mert fenyegetve vannak. Ráadásként fideszesek és nem-fideszesek pontosan ugyanúgy szívnak, hiszen ugyanazt a mérgezett levegőt kell belélegezniük, ugyanazt a folyamatosan széthulló egészségügyi rendszert és szar oktatást kapják, ugyanazokra az üresen kongó stadionokra és egyéb látszatberuházásokra költik az adóforintjaikat.

A különbség csak annyi, hogy a fideszesek elhiszik, hogy jól és egyre jobban élnek, a nem-fideszesek pedig tudják, hogy ebből egy szó sem igaz. De pocsék dolog gyűlölni és pocsék dolog gyűlölve lenni, pocsék dolog félni, meghunyászkodni, hazudozni. Talán annyi különbség van a két csoport közérzetében, hogy a kormány rajongótábora most boldog, mert úgy érzik, hogy győztek. Abba nem hajlandóak belegondolni, hogy a saját honfitársaikat győzték le, mert az mégis ciki lenne, ha teljes mélységében felfognák, micsoda győzelem ez és mi lehet az ára, amit meg kell majd fizetniük akkor is, ha nem akarják.

A gyűlölt Soros-szervezet irodája kivonul az országból. Hurrá! De akkor vajon szintén hurrá lesz, ha a fiatalok, a középkorúak, a szakemberek, diplomások, értelmiségiek is egyre nagyobb számban úgy döntenek, hogy hallgatnak a tanácsra, miszerint kívül tágasabb? Értem én, hogy lehet majd annak is örülni, hiszen újabb fényes diadal, de hamar jelentkezni fognak a következmények.

Nem teljesen fedi le a valóságot, de nagyjából igen, úgyhogy csak gondoljunk bele a békemenet összetételébe és a szombati tüntetés résztvevőivel hasonlítsuk össze őket. Na, nagyjából ez az ország jövője. A békemenetesek maradnak, a többiek mennek. Már csak az a kérdés, hogy képesek lesznek-e békemeneték eltartani önmagukat és az országot. Nekem nem úgy tűnt, mintha nagyon nyüzsögtek volna a soraikban a tanult elmék. Ebben a kategóriában náluk a menetet vezető néhány gáncsnélküli lovagnál meg is áll az evolúció.

Márpedig ennek az országnak erősen bebaszott, ha Bayer Zsolt, Széles Gábor, Stefka István, Csizmadia, Lánczi, Fricz és hasonló kaliberek alkotják a szellemi, vagy bármilyen tőkésosztályt. Márpedig ők alkotják és amennyiben teljesül életük leghőbb vágya és mindenki eltakarodik innen, aki nem hajlandó a maffiának dolgozni, akkor ez így is marad. Sőt, súlyosbodni fog a helyzet. A harcias békemenetelők pedig nem fogják érteni, miért élnek egyre rosszabbul, miért rohad minden körülöttük, holott az előbb még virágba volt borulva a komplett ország. Pedig nem, már régen rohad az, csak fel kellene venni a másik szemüveget, mert a mostani nem a valóságot mutatja. Fájdalmas lesz az ébredés.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.