Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az a fiatal valószínűleg már rájött, hogy szenvedni sehol nem jó. Még a délibábos Hortobágyon sem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az van – már amennyiben jól értelmezem -, hogy Karácsony Gergely lényegében Soros György. Jó. Akkor beszéljünk fontosabb dolgokról. A nagy kereszténynemzetipolgári vergődés közepette valamelyik agyas fideszes megmondóember megtalálta a fiatalokat. A háromnyolcason olvastam, hogy egy számomra ismeretlen (erről nem ő tehet, kizárólag az én műveletlenségem) politológus szerint most meg kell célozni a fiatalokat és el kell nekik magyarázni, hogy a Fideszre szavazzanak, mert ha nem, akkor Magyarország elveszíti kulturális jellegeit.

Jó, bevallom, lövésem sincs, mik lehetnek Magyarország kulturális jellegei, amiket majd mindjárt el fog veszíteni és ez az elvesztés meg fogja gátolni a fiatalokat abban, hogy felnőtté váljanak. Tehát elhiszem a politológus úrnak, hogy vannak ilyen jellegei az országnak és azokat el is lehet veszíteni. De arra azért erősen kíváncsi lennék, hogy komolyan gondolja-e a Fidesz, hogy most majd jól megleli a fiatalokat és azok úgy meg lesznek győzve percek alatt, hogy ész nélkül rohannak rájuk szavazni.

Lássuk be, a Fidesz nem a fiatalok pártja. Oké, az MSZP sem, de most nem róluk van szó. Az ifjú fideszesek és az ifjú kádéenpések között én még egy olyat sem láttam, akire egy cserép muskátlit rá mernék bízni. Fogalmazhatnék úgy is, hogy akiket én láttam eddig, azok tipikusan azok a fiatalok, akik az eszük alapján az életben nem viszik semmire, de miután az ambíciójuk nagyságrendekkel meghaladja a képességeiket, beálltak fidelitasosnak, vagy ikszesnek, hogy majd a politikában nagy karriert fognak befutni.

Na, rájuk nyugodtan számíthat a kormány. Csak ugye nincsenek azért túl sokan, mert a tehetséges fiatalok maguk akarják rendezni a sorsukat. Egy jókora hányaduk már nincs is az országban. Aki mégis itt van, az eléggé okos ahhoz, hogy ne a nemzeti mesedélutánnak, hanem a saját két szemének és a józan eszének higgyen. Őket elég nehéz lesz meggyőzni arról, hogy normális dolog milliárdokért kiplakátolni az országot egyik csücskétől a másikig, miközben ő három pulóverben ül a tanteremben, mert nincs fűtés, vagy van, csak éppen az ablak mellett süvít be a szél. És pláne nehéz lesz meggyőzni arról, hogy a fideszes rendszer minden rendszerek legjobbika, ha le kellett mondania a továbbtanulásról, mert a családja nem tudja előteremteni a továbbtanulás költségeit, vagy eleve el sem jut odáig, mert szerencsétlenségére Becskén született és ott bizony nem volt magántanár, sem nyelvstúdió, sem pénz mindezekre.

Azokat a fiatalokat is nehéz lesz meggyőzni a Fidesz nagyszerűségéről, akiket szóra sem méltatott a kormány, amikor normális oktatást követeltek. Utoljára éppen akkor, amikor a miniszterelnök volt kedves megfenyegetni a fél országot.

Nem véletlen, hogy a Fidesz szavazóbázisa zömmel idősebb, alacsonyan iskolázott rétegből kerül ki. Azt az embert, aki abban szocializálódott, hogy a mindenkori főnök szava szentírás, aki úgy nőtt fel, hogy Nyugatról a métely és pusztulat jön és aki a faluja határát is csak ritkán hagyta el életében, könnyű meggyőzni, hogy ez minden létező világok legjobbika. Mert soha nem látott mást. Egy fiatal, aki képes használni az internetet, esetleg angolul is ért, járt már néhány országban, netán barátai, testvére más országban élnek, na, ő már nehezebben hiszi el, hogy Európa gyakorlatilag elpusztult és csak Magyarország áll még a Hargitán, ott, ahol szenvedni jó. Az a fiatal valószínűleg már rájött, hogy szenvedni sehol nem jó. Még a délibábos Hortobágyon sem.

Annak kevés a valószínűsége, hogy ez a fiatal három hét alatt megvilágosodik, hogy mégis inkább egy leszakadó, félelemmel és gyűlölettel kikövezett diktatúrában szeretne élni, mert az olyan kis biztonságos. Arra azonban van esély, hogy ugyanez a fiatal – aki egészen idáig úgy hitte, hogy neki nincsen köze a politikához – elszánja magát és elballag szavazni. Valószínűleg nem a Fideszre. Lehetséges, hogy kellett volna a fiataloknak is küldeni némi bözsiutit? Akárhogy is, már késő őket belasszózni. Nem mondom, ha az elmúlt nyolc évben nem a harácsolással és uszítással foglalatoskodott volna a kormány, most nem lennének ilyen nehéz helyzetben. De mostmár ez van és jól van ez így. Remélhetőleg három hét múlva még jobb lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.