Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Demokráciában nem kötelező szeretni a kormányt. Bizony

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hahó, jó reggelt! Itt a nyár, a reggel és a vasárnap. Nézzük, mik a hírek a kormánypárt médiaipari termékeinél.

Az Origo szerint Szijjártó Péter két hisztiroham között nagyra értékeli, hogy a holland külügyminiszter pénteken felhívta a távozó holland nagykövet kijelentése miatt, sőt, hivatalos nyilatkozatban el is határolódott attól a kijelentéstől, hogy a magyar kormány úgy működik, mint az Iszlám Állam (bár ilyen kijelentést nem is tett a távozó nagykövet), de azt majd csak holnap dönti el a magyar kormány, hogy mi lesz a következő lépés. Merthogy Magyarországot senki nem rágalmazhatja következmények nélkül. Szóval még nem múlt el a vész, talán mégis hadat üzenünk a tulipánoknak.

Prőhle Gergely, az evangélikus egyház világi felügyelője szerint a radikális iszlám a legnagyobb veszély a kereszténység számára. Jajó. Én még olyat soha nem hallottam, hogy egy terrorcselekményben a keresztények megsérültek, a nem keresztények pedig nem. Valamiért az az érzésem – legalábbis a magyar megszólalókat hallgatva – hogy a keresztény egyház is kezd radikalizálódni. Ez pedig nekem egyáltalán nem szimpatikus.

A Magyar Időkből megtudhatjuk, hogy bár az összes közvéleménykutatás azt mutatja, hogy a Fidesz ötharmaddal fog győzni a választáson, de azért éberség, elvtársak! Mert itt van megint Ron Werber, aki a piszkos kampányt és a fanatizálást és a gyűlöletkeltést a politikai kultúra részévé tette. Én ugyan nem vonom kétségbe Ron Werber ezirányú képességeit, de amennyiben ez így volt, akkor a Fidesz csak hálával tartozhat neki, mert a legjobb tanítványa éppen a se nem fiatal, se nem demokrata kormánypárt.

A 888.hu-ról tudhatjuk meg (nagyjából hetvenkettedszer), hogy Soros György ismét megtámadta hazánkat. Ugyanis a CEU docense az egyik alapítója az eDemokrácia műhelynek és – borzadj, magyar! – a Norvég Civil Alapok is anyagi támogatást nyújtanak a munkához. Idézek a cikkből:

A szervezet – saját elmondása szerint – az információs technológiák demokratikus alkalmazásait szeretnék segíteni. Legújabb kampányuk a Nyomtass te is! a demokratikusan és törvényesen megválasztott magyar kormány megbuktatására irányul, – ahogy írtuk  külföldi pénzből – így kapásból adódik a kérdés: ez számít náluk demokráciának?

Én meg kapásból érdeklődni szeretnék, hogy amelyik kormányt egy szellemi műhely – akár néhány, otthon kinyomtatott oldal segítségével – meg tudja dönteni, az nem megérett a pusztulásra? Amúgy meg igen, ez számít demokráciának. Demokráciában nem kötelező szeretni a kormányt, imádni a kormányfőt, demokráciában lehet valakinek más véleménye és jogában áll bárkinek minden törvényes eszközzel a kormány megbuktatásán dolgozni. Simán.

Hogy szép, kerek legyen a reggel, Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában azt az újszerű, soha, sehol nem hallott, velőtrázó, döbbenetes és feltétlenül szenzációt jelentő kijelentést tette, hogy Vona Gábor nem hajlandó bocsánatot kérni a nyugdíjasoktól, pedig beletaposott a lelkükbe. Tényleg? Ezt még nem is hallottam!

Nyújtson vigaszt mindenkinek, hogy holnap érkezik Orbán Viktor legjobb barátja, ennek örömére lehegesztették a csatornafedeleket, már tegnap is tilos volt megállni egy csomó helyen és holnap még jobb lesz a helyzet. Nyilván egy rahedli pénzbe kerül nekünk az a csodálatos lehetőség, hogy itt lesz Putyin, összepuszilgatják egymást Orbánnal és demonstrálnak egy jót az Unió felé. Putyin azt, hogy lám csak, ha akarok, bejövök az Unióba a csicskám hátán és ti semmit nem tehettek! Orbán meg azt, hogy jó lesz vigyázni, mert ilyen erős barátaim vannak, ezért én a saját, magántulajdonú országomban azt csinálok, amit akarok!

Lesz ez még cifrább is. Mi pedig hamarosan jövünk az első beszólással.
adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.