Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kerüljenek börtönbe a gazemberek! Ne féljetek írni!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Meglehetősen ritkán adunk teret ilyen kérésnek – mivel a Szalonna nem reklámfelület -, de most kivételt teszünk. Örömmel adunk helyt egy olyan roma kezdeményezésnek, mely a roma politika és közélet megtisztítását tűzi ki célul.

Romák és nem-romák számára egyaránt fontos ügyről van szó, ami mellé oda kell állnunk és reméljük, még sokan osztják ezt a véleményünket.

KEDVES ROMA TÁRSAIM!
Ma van a Roma bátorság és ifjúság napja, részben ezért is, de már régen érett bennem a gondolat, hogy meg kell szabadulnunk nem csak a Farkas Flórián által fémjelzett Lungo Drom vezetőitől, hanem az úgynevezett civil oldali vezetőktől is, akik nevei nem változtak a ’70-es ‘ 80-as évek óta!
Nem értünk el velük semmit, csak az ingyen munkát, a vég nélküli aktivistáskodást, az ígérgetéseket, vállvonogatásokat!
Miközben állítólag az erkölcsös ballib, vagyis az érdekvédelmi oldalon ugyanúgy nem lehet előbbre jutni, az ember érdemei itt szintén nem számítanak, csak a helyezkedés és az összefonódó családi, vagy közvetlen baráti szálak.

Néhány család, klán, azaz pár tíz ember kezében vannak az információk, és a pályázati lehetőségek -, ékes beszédek vannak, de a romaügy áll, nemhogy áll, hanem visszafelé fejlődik, már a fasizmusnál tartunk, mert a roma érdekvédelem impotens. Milliók éheznek vidéken is, a roma értelmiségieket ez a pár klán, akik a kormányzati és a civil vezetésben vannak,- használják ki ingyen évek óta.

Szerintem mindenki emlékszik rá 10 évvel ezelőttről, hogy az akkor Országos Cigány Önkormányzatban (ORÖ) helyet kapó kultúrális örökség iroda, amit egy a gádzsók által is köztiszteletben álló és megbecsült roma vezetett, hogyan vásárolta fel a roma festőművészek képeit 6-7-800 ezerért, habiszti kultúrális örökségként, miközben az éhező festő aláírta az összeget, de csak 3 ezer forintot kapott, de abból is vennie kellett a képtárnoknak egy üveg pálinkát és egy doboz szimphoniát. Nem volt olyan roma festőművész, aki ne ütötte volna le. Ha ez az ember meghalna, a gádzsók sírnának, hogy jaj micsoda nagy roma ment el, a cigányok meg kiköpnének a sírjára.
Emlékeztek arra hogy a Rádió C, az egyetlen roma rádió, miért és hogyan szűnt meg? Hogy a legutolsó vezetője lerabolta nullára és az emberek fizetését is lenyúlta? Sok rádiósnak a lakása is odaveszett, mert nem tudta fizetni a hitelét. Ez csak két rövid példa, de beszélhetnék a roma holokauszt túlélők egyszeri kárpótlásáról is, amit szintén aláírattak a többségében analfabéta érintettekkel és csak filléreket kaptak, édesanyám, amíg még élt szegény sírva mondta el mi történt vele. Vagy emlékeztek a Magyarországi Cigány Pártra (MCP) a legutóbbi választásokkor? Sőt, a saját helyi roma vezetőitek adtak a kezetekbe egy lejárt szavatosságú száraztésztát és egy kiló krumlit, hogy rájuk szavazzatok, aztán hagytak megdögleni éhen benneteket? Sok az áruló roma!
Sok hír kering: ha csak a fele igaz, az is sok.

Írjátok meg tesók, mert BESZÉLNÜNK KELL A ROMA KÖZÉLETI VEZETŐK SZEMÉTSÉGEIRŐL IS!
Nos, a többségiek nem látnak bele a roma közéletbe, de minden területen ez megy. Egyik kutya, másik eb!
Tök mindegy, hogy Farkas Flóri, azaz kormánypárti, vagy valamelyik civil szervezetet vezető családi klán tagja, a dal ugyanaz!

KI KELL RÚGNI MINDENKIT! ÚJ, SZAKMAI ALAPON KIVÁLASZTOTT VEZETŐK KELLENEK.
OLYANOK, AKIK NEM NÉZNEK HÜLYÉNEK SENKIT!
OLYANOK, AKIK NEM VESZÍTIK EL A TARTÁSUKAT, HA A ROMÁK MEGSEGÍTÉSÉRE SZÁNT PÉNZT MEGKAPJÁK, HANEM A SZEGÉNYEKRE KÖLTIK, ÉS NEM ELTESZIK!
OLYANOK, AKIK MEGBECSÜLIK A SZAKMAI HOZZÁÉRTÉST, SEGÍTSÉGET ÉS MEG IS FIZETIK!

Kedves Roma társaim! Ha valaha voltál átvert aktivista, ingyen évekig, márpedig kevesen vagytok, akik nem, lájkoljátok és osszátok tovább a bejegyzést! Jusson el mindenkihez!

Szabaduljunk meg a koloncainktól és a hazug vezetőktől. Mindenki a maga körében, körzetében!
BÁTRAN írjátok meg, hogyan vertek át benneteket és kik! Vidékiek is! Ha nem meritek névvel, akkor elég a sztori is, településsel, vagy kerülettel.
Nekünk kell tennünk a változásért!
Ha nem váltódnak le az eddigi vezetők, marad az állóvíz romaügyben!

Ma van a Roma BÁTORSÁG és ifjúság napja!
A fasizmus, rabiga, porhintés, visszaélések nem csak a gádzsóktól valóak, hanem a saját vezetőinktől is!

Írjátok meg a poszt alatt, kit hogyan vertek át roma vezetők álljanak bármely politikai oldalon! Öntsünk tiszta vizet a pohárba!
Kerüljenek börtönbe a gazemberek! Ne féljetek írni!

Kattintsatok a képre, ott folyik a beszélgetés, vagy írjatok privát nekem!

Ölellek benneteket!  BÁTORSÁG!

TISZTA VÍZ MOZGALOM!

Budapest, 2017. május 16.

Láng Judit

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.