Május 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Így mulatnak uraságék a nyakatokon taposva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Arra az esetre mentettem le és el ezt a csodálatos ko(ó)rdokumentumot, hogy ha netán valaki esetleg Vajnáné Fánkos Tímea tyúkszemére lép időközben, és a gyors felindulásában őnagysága törölni fogja az oldaláról, ne vesszen el nyomtalanul, hogy előtte ott volt. Nesze, Turulország, bele az arcodba!

buli

Bizony, ezek a fotók a Magyar Nemzeti (!) Filmalap parádés karácsonyi buliján készültek, amelyet – hogy a picsába ne – természetesen fánkné vett a kezébe és jól meg is szervezte. Mert ebben a sikertől (és Matolcsy férfiasságától, nehogy elfelejtsem) duzzadó országban Vajna Tímeára hárult a nemes feladat, hogy a közpénzből működő, közpénzből bulikázó Filmalap főattrakciója legyen, és huzogassa a kib*szott szálakat nem a háttérben, hanem a rivaldafényben. A színpadon. Apu pocakjával összesimuló lábikrákkal, baszki.

Hogy világos legyen, mitől szorul ökölbe a kezem, pedig nem akarom: az esztrádműsorral feldobott közpénz-estély helyszíne az a Dorottya Diamond Palace volt, ami az a konkrét gyémántkereskedés, amelynek saját tehetségből résztulajdonosa a parókakészítő offshore népnyúzó, külfödön adózó kaszinócsászár, média- és filmmogul drágajó felesége, ex-Palácsik Vajna Tímea.

Hogy kellően öblös legyen a hányinger: a Mr. Funk nevű családi vállalkozás kiskocsiját is odahurcolták az esemény helyszínére, a Vajna András tulajdonában lévő TV2 főhíradósa, Gönczi Gábor ismeretlen zenekarával szórakoztatta az egybegyűlteket, a magyar társadalom krémjét. ITT van pár fotó, alább meg egy nem túl jó minőségű, de a fergeteges (?) hangulatot valamelyest visszaadó felvétel arról, hogy felkapaszkodotték milyen elkeseredetten próbálják jól érezni magukat a mikrofonállványba kapaszkodó (nem, ez nem olyan, ez egy igazi állvány), bevadult Vajnával az élen:

Igen, biztos van ember, aki puszta irigységből is érezheti úgy, hogy miközben mellette kínnal és keservvel száguldanak a mindennapok, bezzeg ezeknek minden bejött. Lefordítom konyhanyelvre, hogy már megint miért nem a sárga irigység beszél belőlem, és megint miért nem kussolok, és nem örülök szívből, rohadjak is meg.

Drága véreim a Vajna család végeláthatatlan, kurvadrága napi rongyrázásaiban! A Magyar Nemzeti Filmalap egy szájbatekert közhasznú és nonprofit szervezet, amelynek működési forrásait a központi költségvetésből valamint egyéb bevételekből biztosítják. Vajna András filmügyi kormánybiztossága óta tudjuk, hogy a hatoslottó játékadójának 80 százaléka is a Filmalapot illeti. Azt is tudjuk, hogy tehát Vajna András nem a kaszinói pofátlan hasznából és profitjából támogatja a Filmalapot és annak valamennyi buliját, hanem azt mindenki más támogatja, aki nem pofára és bemondásra adózik Magyarországon. Tavaly karácsonykor például a kormány a paksi projektből 8,4 milliárd forintot csoportosított át és vágott hozzá az adóelkerülő offshore-lovag által vezetett Filmalaphoz.

Tehát, ha jól értelmezem, akkor Vajna állami céges buliját a felesége résztulajdonában lévő gyémántkereskedésben tartották, ahol – mint egyébként bárhol máshol – terembérlési díjat kell fizetni (de gondolom, persze, hogy ingyen volt), a buliban Vajna család magánfánkozóját reklámozták, és fellépett Vajna közpénztévéjének egyik arca, szintén ingyen.

Ja, így szép és kerek ez a história, így teszik egyik zsebükből a pénzt a másikba, így mossák össze a köz vagyonát a szintén közösből felfuttatott magántulajdonukkal, így lesz állami céges buliból a Vajna házaspár különbejáratú magánbulija. Amely arcpirító esemény aztán a tetőtől talpig többmilliós szerkóban virító, extrovertáltságból fakadó kényszereit, szereplési vágyát kiélni képtelen Tímea közösségi oldalán landol. Hogy ti is lássátok, parasztok! Bizony, így mulatnak uraságék a nyakatokon taposva.

Abból persze külön antropológiai esettanulmányt lehetne írni, hogy annyi pénzből, amennyit ezek a (mű)úri népek összeharácsoltak, ilyen sarki krimó színvonalú szórakozásra futja mindössze, de ebben semmi hírértékű nem lenne. Lehet bármennyi pénzük, a visszafogott eleganciát nemigen lehet tanulni, ellenben ez lesz belőle. Tenyeres-talpas, erőltetett menet. Rettentő kínos látvány a tudaton túl. Azont a tudaton túl, hogy Gönczi Tények Gábor rémséges éneklését, Andy Vajna mikrofonállványba kapaszkodó idétlen rángását és Tímea digitálisan analfabéta kamerázását, a díszes társaság artikulálatlan hörgéseit már megint mi fizettük.

Amihez ráadásul – ami engem illet – társul egyfajta megmagyarázhatatlan szégyenérzet is. Igazából semmi közöm ezekhez az emberekhez, ha fejre álltak volna, vagy meztelenül csinálták volna ugyanezt, akkor sem lenne semmi közöm hozzájuk. De mégis, kerülget az öblös hányinger ettől a fajta kultúrától és kulturált szórakozástól. A Vajna Tímea értelmi képességeihez fokozatosan idomuló seggfej-oligarcha összecsődítette az alattvalókat, akiknek zöme az asztaloknál kínosan feszengve karácsonyi buliznak, és remélik, hogy a mindenható észrevette őket és hátha jó pontot szereztek maguknak.

Vagy így van, vagy nem így van, a Vajna-házaspár gátlások nélkül szívja a vérünket, már nem is szégyellik, talán soha egy percig sem szégyellték. A megfáradt arcú nyugdíjas meg boldogan lájkolja Timike posztjait és gratulál, hogy milyen aranyosak a fotókon szereplő elszabadult pojácák.

Lehet persze legyinteni, hogy és kit érdekel Vajna Tímea, ki az a Vajna Tímea, milyen szerepet tölt be ő a Nemzeti Együttkarácsonyozás Rendszerében, hogy érdemes egyáltalán szóba hozni. Szerintem márpedig ez is egy remekbeszabott kórkép arról az országról, amely hagyta, hogy ezek a párvenü, semmihez nem értő, felkapaszkodott luvnyák alanyi jogon beleüljenek a tutiba, és a maffiakormány legnagyobb kaliberű figuráinak meghosszabbításaiként profitáljanak olyasmiből, amihez közük nem lehetne.

Vajna Tímea ilyen-olyan magánvállalkozásait (fánkozó, Miss Hungary) a TV2 nevű közpénzcsatornán futnak, a Nemzeti Filmalap karácsonyi bulijának Vajna Tímea gyémántkereskedése biztosít helyszínt, ahol felvonul a Mr. Funk csodakínálata, az idióták pedig a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványukkal finanszírozzák az műurak jókedvét. Fasza.

Pontosítás: Egy kedves olvasó hívta fel a figyelmemet arra, hogy a Vasúttörténeti Park helyszínileg nem esik egybe Vajnáné gyémántkereskedésével, és szerencsére az estéről egy profi rendezvényszervező cég gondoskodott. Tény, hogy rossz hírforrásból tájékozódtam, ellenben rongyrázó Vajnáékról továbbra is fenntartom a véleményemet.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.