Május 16,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Béráldozatok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 734,189 forint, még hiányzik 2,265,811 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Európa megmentője, a brüsszeli szuvenírekkel gazdagon kidekorált Nagy Szuverenitásvédelmi & Utcai Harcos azt pampogja, hogy Ukrajnának ütközőzónának kéne lennie a Nyugat és Oroszország között.

Ha már szuverenitás: nem az ukránok privát dolga, megkérdőjelezhetetlen belügye eldönteni, hogy pufferállam kívánnak-e lenni egy aljas és agresszív diktatúra és a demokratikus európai országok közössége között, vagy esetleg az utóbbihoz kívánnak csatlakozni?

Ami pedig a saját függetlenségünket és önállóságunkat illeti, az kizárt dolog, amíg ez a kisember a Putyin hátsó fertályából kikandikálva nindzsáskodik, örök szégyenünkre!

*

Gyorsjegyzeteim az elmúlt napokból:

• Nemzeti hungarikum: takarítónőnek álcázott tégla.

• Egy körülményre mindazonáltal felhívnám az érintett magyar nemzet figyelmét. 

Sem Novák Katalin, sem Orbán Viktor, sem Varga Judit, sem senki nem mondta azt, hogy „sajnálom”. Továbbá, a haja szála sem görbült a döntésben érintetteknek. Megy minden tovább az orbáni útján, mintha mi sem történt volna. 

Az, hogy a társadalmat mélyen felzaklatta ez a bűnpártolási botrány – amelyben bűnpártolók a föntebb névvel említettek is -, nem érdekli az ország vezetését. Majd a bicskamédia és a fizetett közvéleményformálók elsikálják, mint eleddig mindent, mindig – gondolják. 

Van amihez képest még a nyugdíjprémium sem megalázás.

Jusson mindez eszünkbe majd, amikor elítélt politikusokként ők rimánkodnak kegyelemért.

• Durvul az arci helyzet!

A legfrissebb ajtóhírek szerint OV nem fogadta el a palotája előtt tartott tüntetés szele elől Dohába, a vízilabda-világbajnokságra libbenő Kegyelmes Asszony magyarázatát. A névtelen kiszivárogtató állítja: Orbán szerint a köztársasági elnök tartozik a nyilvánosságnak.

Úgy tűnik, neki jobb tanácsadói vannak.

Talpra magyar, hí a haza!

Itt az idő, most vagy Doha!

• Rávettem magam, hogy megnézzem a TV2-n a záróhíradót. Amint azt vártam, egy kukkot nem szóltak az esti, Sándor-palota előtti népes és sikeres tüntetésről. Annál minden hírecska fontosabb volt.

• Az a legfrissebb hír, hogy a Kegyelmes Asszony sikeresen hazaröppent Katarból és nemsokára rangkívüli bejelentést tesz.

• A magát a „Magyar Hangként” pozicionáló kivénhedt rocksztárnak nem a hangi adottságait kívánom megkérdőjelezni, hanem pusztán a jellembéli és mentális deficitjét vagyok kénytelen feltételezni.

„A hatalom szeretete

nem a szeretet hatalma.”

Pökhendiségtől és önteltségtől mentesen, 53 évvel ezelőtt még ezt énekelte a Human Rights című beat-oratóriumban. Igaz, a szöveget nem ő írta. Azóta sokak agyvize lefolyt a Dunán a bankszámlájukra történt befolyás arányában. Vajh’ megérte-é nekik odadobni magukat a karomarcúaknak?…

Későbbi hír, hogy az ismert zenész – aligha saját belátásából, inkább a felzúdulás hatására – alább adta, és ő is lemondott az államfő melletti tanácsadói szerepvállalásáról. Amennyiben mégis önként lépett vissza, akkor olyasmit tudhat, amit mi még nem.

• Pedofilant ropp.

Pedig annyira drukkoltam, hogy csak hétfőn mondjon le! Hétvégén ad nekem írásra okot, ez nem fair!

Ezt már nem lehetett kisminkelni…

Csak számomra tűnik visszataszítónak, hogy „közjogi méltóságok” a gyerekeiket, unokáikat előtérbe tolva takargatják bűneiket? Mióta enyhítő körülmény a puszta tény, hogy valakinek van leszármazottja?!…

Kormánypártiak: „Mindent köszönünk Novák Katalinnak és Varga Juditnak! ” 

Én: Igazán nincs mit!

Mielőtt bárki másra gondolna, és kiderülne egy s más kínosság, gyorsan bedobták ezt a balog püspököt bűnbalféknek.

Tűnhet úgy, hogy tele vagyunk háttérhatalmasokkal, pedig a helyzet egy-szerűbb!

• Ami az utódlást illeti, Schiffer András annyira hallgat, hogy kezdenek rossz sejtéseim lenni…

Szili Katalint kizárnám, ő már volt egyszer jelölt.

*

Zakatol a fejemben egy verssor: „Harminchat fokos lázban égek mindig s te nem ápolsz, anyám.” (J. A.)

Most épp Schmuck Andor lábujja tart nehezen múló izgalomban. A Tisztelet Társaságának kitalálója és Örökös Elnöke hosszabb ideje nem jut hozzá a cukorbajának kezeléséhez szükséges injekciókhoz, mert elhappolják előle a fogyni vágyók, azok a dagadt disznók!

Ez elég ok volt arra, hogy nyilvánosan keseregve újfent felhívja magára a figyelmet. Elvégre választási év van, vagy mi a fene!

Orvosilag felmerült, hogy a szer hiánya miatt netán amputálni kell az egyik lábujját. De aztán elszálltak a felhők, kisütött a napocska, megoldódott a gond. „Az orvosok szerint tíz lábujjal állhatok továbbra is a földön, nem kell amputálni semmit” – árulta el a Blikknek.

Nagy kő esett le a szívemről, elvégre a honi politika egyik legsúlyosabb egyéne már mindent önamputált magából, ami meghatározóvá tehette volna őt a csatározásokban. Így legalább a lába ép maradt. Idővel talán egy épkézláb választási pártocskát is képes lesz prezentálni – kell az nekünk, mint üvegszeműnek az okuláré! Odújából való menetrendszerű előbukkanása biztos jele annak, hogy készülni illik, hegyezni a golyóstollakat, mert ikszelni kell hamarosan.

Addig is vagyok mérsékelt társasági tisztelettel!

*

Pártunk és kormányunk kirívó szociális érzékenyégére példa az, hogy a magukat ellátni nem – vagy csak nehezen – képes 65 év felettiek által igénybe vehető szociális étkeztetést 27 % ÁFA-tartalommal sújtja. Tehát míg az önkormányzatok hozzájárulnak a térítési díjhoz, a dézsmatulok kormány leemeli a magának valót.

Így nem csoda, hogy az ár-érték arány kihívásokkal küzd. Magyarán, legtöbbször ehetetlen a koszt.

*

Az olcsósági láz hihetetlen tettekre sarkall!

Az év elejétől áfakulcs-csökkentést hajtott végre a kormány, így olcsóbban juthatunk hozzá többek között a Túró Rudi névvel bíró készítményhez. Bizonyára ez ihlette meg azt az elfogott betörőt, aki a borsodi Csincse település egyik boltjából egy doboz Túró Rudit emelt el. Kisebb lett ugyanis az elkövetési érték, ami a büntetés mértékére is komoly hatással van.

Érdekes mellékkörülmény, hogy a dobozban lapuló 54 desszert közül 29-et már fel is falt az elkövető, mire a zsaruk elcsípték. Azokat már biztosan nem vehetik el tőle!

*

Azoknak, akiket illet: lehet nyugodtan továbbállni, itt semmi ellopni való nincsen!

*

Békés rendszerváltást szeretnék, néhány ezernél kevesebb halálos áldozattal.

*

Rém aranyos, hogy már a várólistára kerüléshez is várni kell! 

UH-ra kaptam beutalót, de nem tudnak adni időpontot, javasolták, hogy esetleg jövő héten próbálkozzak újból. 

Esetleg majd hívom őket, a daganat meg ráér, erről híres!…

(Megnyugtatásul: időközben bőrgyógyász megállapította, hogy csak egy lipóma. Egy gonddal kevesebb!)

 

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.