Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Tejhatalom

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Trolloknál gyakori, hogy ekként említik a teljhatalmat, de most nem rajtuk köszörülöm a nyelvemet. Nem is véletlen elírás, valóban nem a korlátlan hatalomról szeretnék írni, bár az is megérne egy misét. (Közelgő szülinapja alkalmából meg is kapja az ország fura ura, idén is.) Akik a sosem kapható „ársapkás” tejre tippelnének, nos, ők közelebb járnak az igazsághoz. Ha hideg-meleget játszanánk, azt mondanám, hogy langyos. Valójában hagyom a laktokommerciális mizéria taglalását másra vagy máskorra. 

Kérem a szerkesztőt, hogy a fentebb említett hideg-meleg játék meleg szavát ne cserélje le a magyar szóra, mint tették azt a Katolikus Pedagógiai Intézet gondozásában megjelent tankönyv korifeusai Kiss Judit Ágnes versében. A hideg-magyar játék az egy másik szórakozás, azt a gázszolgáltatókkal játsszuk, és a gáz fűtőértékéről szól.

Az óvoda- és iskolatej fehérlik érdeklődésem középpontjában, a program legújabb fejleményeiről adok hírt. Sok egyéb nagyhatalmi státuszunk mellett ( régóta világelsők vagyunk már az öngyilkosságok számát tekintve, az alkoholizmus terén, vezetünk az államilag igazgatott korrupcióban, dobogósok vagyunk a szavazatmegvásárolhatóság tekintetében) igazi tejes szuperhatalom vagyunk az oktatási-nevelési intézményekben ingyen osztogatott nedűt illetően. Már 2004 óta folyik a program, EU-s támogatással, ám tavaly úgy tűnt, gátját szabták bizonyos sajnálatos körülmények.

Volt ugyanis egy kis paláver, kardcsörtetés „a tanév vagy nevelési év” kezdetekor. A beszállítók elégedetlenkedtek, a minisztériumban szerencsétlenkedtek. A kormány továbbra is biztosította az ehhez szükséges „nemzeti forrást”, meg nem is, a Magyar Államkincstár Kifizető Ügynöksége kifizetett, meg nem is. A Tej Terméktanács is hallatta tanácstalanságát. Az bezzeg, hogy nevét helyesen fogja leírni a jövőben, fel sem merült. 

Lényeg a lényeg, hogy a mindenható kormányfő megelégelte a sirámokat, a terméketlen huzavonát és egy huszárvágással – rendeletileg – rendet vágott az iskolatej-fronton. Egyúttal azonnali hatással leváltotta a Hogyishívják agrárminisztert, helyette Tóbiást, a tejesembert emelte a posztra, mint legkompetensebbet.

A jövő tanévtől a KESMA-tudatú Magyar Állam nem tart igényt a Happy Tej és a hasonló ordas, profitorientált, tré cégek szállította egyszerű tehéntejre. „Elapadt a türelmünk, nem tejelünk többé nekik!” – nyilatkozta máris Tóbiás. Én ezt csak azért furcsállom, mert a fű az ingyen terem, a marha amennyire hasznos teremtmény, annyira igénytelen. Kérődzik ugyan, de sosem kér nyugdíjemelést. A találékony tehenészek szarva közt is megtalálják az állat tőgyét, a fejést gépek végzik nagy hatékonysággal. Szerintem a NAV-tól tanulták el ezt a képességüket. 

A titkosított rendelet értelmében visszatérünk a néhány évszázaddal ezelőtti állapotokhoz, amikor is a honfoglaló magyarok még jobbára kumiszt ittak és nyereg alatt puhított húst ettek. (Ez utóbbiról még nem született döntés, mert még nem találtak megfelelő méretű nyerget, dacára hogy a kormány ettől függetlenül nyeregben érzi magát.)

A kumisz köztudottan kancatejből – erjedés útján, porított kumisz vagy erjesztőanyagok (pl. sörélesztő) hozzáadásával – készült alkoholos ital. Dél-Oroszországban és Közép-Ázsia nomád népeinél ma is megszokott élvezeti cikk. Tejfehér, kellemes, savanykás-édeskés és kissé csípős ízű, mivel folyamatosan erjedésben van és szénsav fejlődik benne. Illata és állománya az íróéra emlékeztet. Frissítő hatású, laktózérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

Ez kell a nyápic magyar ifjúságnak, nem a nemváltoztató műtét! Ez nem lehet vitás, csak vityás! Végre egy igazi, jellegzetesen magyar energiaital, az egyetlen, amelyben a tej a bor ízével kacérkodik! Az alkohol nemcsak öl, butít és nyomorba dönt, hanem egyben elvonja a figyelmet az oktatás tananyagáról is – ami nélkülözhetetlen a nebulók egészséges fejlődésellenességéhez. Elbódít, jó közérzetet okoz, amely életérzés a Závez Research legfrissebb felmérése szerint amúgy is éppen jellemző ránk („Jó a közhangulat az országban, a Fidesz tarol.”)

A rendelet előírja azt is, hogy az iskolai tornatermeket alakítsák át istállókká. Lóápolási sörényes teendőik mellett a kancatejet az iskolaőrök fejik majd le, méghozzá a tanítási órák okozta holtidőben. Alkalmanként és kancánként akár 3 – 4 liter tej is kifejthető. Ezt követően azonnal kifőzik, és mihelyst kihűl, nagy bőredényekbe töltik. A nyers tejet 10:3 arányban az oltóanyaghoz keverik, köpülik, majd legalább másfél órán keresztül mozgatják a tömlőket, hogy a kumisz jól összekeveredjen az oltóanyaggal. Oltóanyagként korábban erjesztett kumiszt, vagy előző évben eltett, szárított, már por alakú kumiszszármazékot használnak. 

Ez a technológia nem elmaradott, ez ősmagyar! A kézrátétellel nevelő iskolaőreink önfeláldozására jellemző, hogy még a gyerekek helyett is ők tornáznak, a ló- vagy marhabőrből készült tömlők gyakori mozgatása révén.

A programban eleddig önkéntes volt a részvétel az intézmények és diákok részére, de a voltért a tót semmit sem adott volt, ezért ezután kötelező lesz a participáció. Ez a kormányintézkedés egyben a legmegfelelőbb reakció a tanárok mellett kiálló diákok mozgolódásaira. Valódi szittya válasz a ló nélküli lovast formázó fővárosi szobrászati provokációra. A Nemzeti Filmforgalmazó bejelentette, hogy a Dennis a komisz című 1983-as amcsi film a jövőben Dennis a kumisz címmel lesz látható a tévécsatornákon, korhatári kötöttségektől mentesen. 

„Ha netán nem lesz elégséges a rendelkezésre álló lóállomány, majd teszünk róla. Szükség esetén mindenkit lóvá teszünk, ebben már van némi gyakorlatunk.” – nyilatkozta lóhalálában Tóbiás, a tejminiszter. „Az anyagi fedezetet a kumiszadó bevezetése fogja biztosítani, akárcsak régen. A 13. századbeli oklevelek szerint a jobbágy az udvarokba, a kolostorokba és az apátságokba a kalácsadón kívül kumiszadót is köteles volt fizetni, sőt kumisztárnokok is voltak, akik ezt az adót beszedték. Ha a módosítás sikeresen elnyeri a társadalom közönyét, márpedig el fogja, akkor a kormány újraépíti a tervgazdálkodás idején oly népszerű tejivók rendszerét. A tök feleslegesen vegetáló ellenzéki pártok irodái a legalkalmasabb helyszínek a Nemzeti Tejivók számára, ez eléggé nyilvánvaló.” 

Tóbiás úr érintőlegesen említést tett a szintén folyamatban levő iskolagyümölcs-programról is, amikor meglebegtette azt a javaslatát, hogy a meglévő valamennyi iskolát esetleg szervezzék át gyümölcsöző faiskolákká.

Újfent előre léptünk egyet a Tejúton, a tejjel-mézzel folyó Klánaán megteremtésének útján.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.