Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kölcsön akarnak kérni a Vatikántól, vagy mi?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Kezdjük talán a semennyire nem jelentős, lényegében tökéletesen érdektelen bulvárságokkal. Varga Judit elvált/válófélben lévő férje összejött a nemtudomkivel. És? Akkor mi van? Nálunk meg furán viselkedett a hűtőszekrény, de aztán kiderült, hogy sok port és kutyaszőrt nyelt be alul, ahol veszi a levegőt, kitakarítottam, most jobb, mint új korában. Aztán. Orbán Viktor leváltott egy helyettes államtitkárt, senki nem tudja, hogy miért. Mert érdekel valakit, hogy miért? Az érdekelt valakit, egyáltalán minek nevezte ki a többség számára (az illető családját leszámítva) tökéletesen ismeretlen illetőt? Tudja egyáltalán valaki, hogy mit csinál az a végtelen számú államtitkár és helyettes államtitkár, akiket fizetünk? Nem hát! Van bárkinek akár rálátása, akár beleszólása abba, hogy kit nevez ki, kit vált le a csúti? Nincs. Haladjunk tovább!

Az már nagyságrendekkel érdekesebb, pláne fontosabb, hogy a nyugdíjas rendőrről kezd lehullani a delegalábbőérthozzá-maszk. Nem ért hozzá. Nem csak az oktatáshoz és az egészségügyhöz nem ért – ahogy egyébként az Orbán által ismeretlen okból kinevezett elődei sem értettek -, de az eredeti feladatához sem ért. Éppen olyan agresszív, küldetéstudatos, fogalomzavaros, hatalommániás kisember, mint az alárendeltjeinek egy nem elhanyagolható része. Lehet persze indokokat keresni, miért és hogyan fordulhat elő Európa közepén, hogy rendőrök bátran (tehát csoportosan) cibálnak, rángatnak, földre tepernek parlamenti képviselőket. A dolog helyből ott kezdődik, hogy hogyan mernek egyetlen ujjal is hozzájuk nyúlni, hiszen amennyiben nem köztörvényes bűncselekményt követ el egy mentelmi joggal rendelkező személy, a rendőrség nem alkalmazhat vele szemben kényszerintézkedést. Magyarul: nem érhet hozzá egyetlen ujjal sem senki, pláne földre teperni, ráncigálni, hurcolászni, megbilincselni nem lehet, nem is szabad. Máshol, nem nálunk, mert itt szabad. Sőt, aztán szabad felháborodni, ha a keménykedő rendőr fotója és neve nyilvánosságra kerül, hiszen annak a rendőrnek vannak jogai. Hovatovább csak  azoknak vannak jogai, akik a hatalmat szolgálják, akik nem, azoknak nincsenek. Bátran le lehet fújni könnygázzal bárkit, aki élni kíván a véleménnyilvánítási jogával. Merthogy ebben az országban ilyen joga csak annak van, aki a rezsimet élteti, senki másnak nincsen. Nagyon remélem, hogy az inzultált képviselők feljelentést tesznek a rendőrökkel és a rendőrminiszterrel szemben, és elviszik az ügyet nemzetközi bíróságra, mert ez napról napra csak rosszabb lesz. A hatalomban lévők rettegése mindig agresszióhoz vezet. Ahogy mélyül a rettegés, úgy fog elfajulni a helyzet. Helyére kell tenni a dolgokat is, a személyeket is. A felelősségrevonást senki nem úszhatja meg, mert különben ugyanilyen diktatúra fog kiépülni ismét, újra és újra és újra, hiába sikerül megszabadulni egytől, jön a következő. Csírájában kell kiirtani, vagy fel kell adni, mert nekünk ez így tökéletesen megfelel. Addig is olvasgassunk szépen pártmédiát, abból megtudhatjuk, hogy miként tombolt, őrjöngött és pusztított tegnapelőtt a magából kikelt agresszív baloldal. Igen, még mindig a pedagógustüntetésről van szó.

Ha nem arról, akkor a pápalátogatásról. Az a másik ügy, ami jelenleg izgalmi állapotban tartja a lakájékat, de nagyon. Az ember szinte el is hiszi, hogy csupa mélyen hívő kisangyalka között él, csak valamiért eddig ez a tulajdonságuk nem tudott rendesen kibontakozni. Szinte csöpög belőlük a keresztényi szeretet, a megértés, az elfogadás. Csak azt érteném meg, hogy ez a sok jóság hol van akkor, amikor szemrebbenés nélkül hazudnak valakiről lejáratási céllal, amikor visítanak félelmükben, ha meglátnak egy más bőrszínű embert, netán egy meleget. Hol ez a feneketlen humánum olyankor, amikor fröcsögve gyűlölködnek, aláznak, mocskolódnak megrendelésre? Vagy ez csak időlegesen bukik ki belőlük? És ki tudja más is váltani, vagy csak a pápa látogatása pöcköli meg azt az idáig ismeretlen kapcsolót bennük? Azt sem értem, ha most a komplett napfényes oldal térden állva várja Őszentségét, nem olyan rég még miért harsogták kórusban, hogy szenilis vén migráns, a kereszténység ellensége? Azóta mi változott? Mert hogy a pápa személye nem, ahogy az sem, miként vélekedik a dolgokról. Akkor mi van? Kölcsön akarnak kérni a Vatikántól, vagy mi?

A Kocsis Máté (Fidesz) frakcióvezető és Halász János (Fidesz) frakcióvezető-helyettes által jegyzett, kedden benyújtott módosítás alapján a jövőben nem lenne büntethető rágalmazás és becsületsértés miatt, aki a közügyek szabad megvitatásakor, sajtótermékben vagy médiaszolgáltatás útján követi el, feltéve, hogy cselekménye nem irányul a sértett emberi méltóságának nyilvánvaló és súlyosan becsmérlő tagadására. (Propeller)

Ez így rendben is van, csak a cím ment félre szerintem. Ami a következő:

A büntetőtörvénykönyv módosítására készül a Fidesz: Így számolnának le az ellenük irányuló rágalmazása és becsületsértéssel

Én pedig úgy látom, hogy éppen ők akarják megúszni a rágalmazásokat, becsületsértéseket. Nem, mintha eddig nem csinálták volna minden gátlás nélkül, de mégis jönnek a választások sorra, csak nem kellene befizetni büntibe azt a pénzt, amit fel is lehet élni. Ráadásul döngetni is lehet majd a nemzeti mellkast, hogy lám csak, milyen nagyon kiállnak ők a szólásnak az ő szabadságáért, és tényleg csak érettünk, sőt, az ellenzékért tesznek mindent. Meg kell a szívnek hasadni!

De még hasadás előtt jó ébredezést, vidám napot kívánok mindenkinek! Kitartás, majdnem elértük a hét felét, innen már csak jobb jöhet. És persze a pápa.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.