Május 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha baj, akkor talán be kellene fejeznie a magyar kormánynak. Nem?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsütéses szép reggelt kívánok mindenkinek! Az új hét új lehetőség. Még kedden is. A forint erősen küzdött tegnap is, hogy elérje a 420 forintot. Reggel kilenc órakor meglett a küzdelem eredménye. Valamivel dél előtt lement 416,5-re néhány percre, majd vissza 418-ra, az Index egyből meg is ünnepelte, Először beszakadt, majd nagyot erősödött a forint című költeményével. Háttényleg, mekkorát combosodott! Most 414-415 között kapirgál az euro, majd meglátjuk, merre indul.

Csodálatos karácsonyi ajándékkal készül a nyugdíjasoknak a kormány. Állítólag addigra elárulják, mennyivel emelik a nyugdíjakat januárban. Majd fel lehet akasztani dísznek a karácsonyfára, mindjárt az idei különbözet mellé, amiről eddig még csak szó sem esett. Mert hogy 2022-ben nem 13,4% lesz az éves infláció, az egészen valószínűnek tűnik. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy az élelmiszerek, gyógyszerek és rezsiköltségek áremelkedése többszörösen meghaladja az átlagos inflációt, már amennyiben valaki nem adathordozót eszik, mert annak például alig ment fel az ára. A nyugdíjasok mellett persze nem ártana a bérből és fizetésből élők pénzét is emelgetni. Ezidáig Orbán, valamint a miniszterek, államtitkárok, képviselők és Matolcsy György fizetése emberesen emelkedett – jó, megszavazták maguknak az emelést -, már csak a többieknek kellene kezdeni valamit a bérével, hogy legalább kajára teljen. Amennyire tudom, a multik emelgetnek is szépen, de ettől még egy tűzoltó, nővér, könyvtáros, pedagógus egyáltalán nem keres többet, de még csak eleget sem.

A dollárbaloldal mellé kitalálta a propaganda a dollármédiát is. Kiemelten azért sír a szájuk, mert a Telex kapott külföldi támogatást, és az milyen csúnya dolog már! Szerintem meg ameddig ilyen anyagokat készítenek – és van hozzá szereplő, jelen esetben a magyar miniszterek elnöke, és az ő testőrei -, addig jó helyre megy minden fillér.

A szentek kivonulása. Az az átszellemült – hogy ne mondjak álszentet – pofa, az az egyértelmű tény, hogy még a testőrnek is kínos az egész, tényleg minden pénzt megér. Ha van összefüggés a templom és az agyleállás között, akkor nem kellene oda járkálni, legfeljebb csak szabadság alatt, saját zsebre. Az emberek túlnyomó többsége egyébként képes válaszolni egyszerűbb kérdésekre templomból kijövet, de moziból, operából, a hentestől jövet is. Egy közpénzből fizetett politikusnak pedig kötelező is ez a mutatvány. Egy kissé elcsodálkoztam, mi a fene történt, hogy ilyen közel jutott az újságíró a vezérhez, aztán megvilágosodtam. Hát hiszen megfelelő a hónap. Lássuk be, májusban, augusztusban, októberben nem lehet sem boldog adventet, sem boldog karácsonyt, de még csak boldog húsvétot sem kívánni. Most pedig lehet, megvan a menekülő mondat, közelebb lehet nyomulni.

Tudom, hogy beszéltünk már a korrupcióval gyanúsított brüsszeli képviselőkről, de nem lehet elégszer. Pláne, ha annyira hülyének nézi a propagandagyár a saját olvasóit, hogy még a magyar nyelvet is hajlandó megerőszakolni a szent cél érdekében. Reggelre, kávé helyett engedtessék meg nekem, hogy idézzek egy picinyke bekezdés az Origóról:

A hétvége folyamán aztán vizsgálati fogságba helyezték Eva Kailit. Azóta a korrupt baloldali politikus teljes vagyonát befagyasztották a görög hatóságok. Kaili korrupciós botránya felkavarja az állóvizet az álszent brüsszeli intézményben, az Európai Parlamentben. Az korrupció elleni harc élharcosaként fellépő Eva Kaili házában ugyanis jelentős korrupciós pénzt találtak a hatóságok, azóta pedig be is fagyasztották a vagyonát, és nyomozásba kezdtek. Kaili a korrupciós pénzt azért kaphatta, hogy Katar érdekeinek megfelelő gazdasági és politikai törvényeket fogadtasson el az Európai Parlamentben.

Talán még egy fideszes sem annyira hülye, hogy két mondaton belül kétszer kelljen a szájába rágni valamit. Egyrészt. Másrészt ott befagyasztották a vagyont, letartóztatták a bűnöst. Nálunk meg templomba járnak nagy vidáman. Harmadrészt, én azt rosszul tudom, hogy Orbán Viktor éppen Katarba megy meccset nézni? Miért nem bojkottálja azt a csúnya, korrupt országot? Mert ám nem csak az követ el korrupciós bűncselekményt, aki kapja a pénzt. Az is bűnöző, aki adja. Negyedrészt, a fenti idézethez hasonló szörnyszülöttek úgy csinálódnak, hogy innen-onnan összeollózzák a propagandisták a kapott anyagokat. Ha ezt ráadásul félanalfabéták csinálják, az ügyeletes szerkesztő pedig nem érti, hogy mit olvas – vagy nem olvas, mert minek az -, akkor szoktak ilyen érdekes anyagok születni. És akkor, ha már korrupcióról csacsogunk:

És akkor tegyük ide, de ne zárójelben: sajnos semmi érdekeset nem találtak a hatóságok Farkas Flórián körül, így szép csendesen megszüntették a nyomozást. Annyira nem, hogy Farkas Flóriánt egyszer sem hallgatták ki. Hét év alatt egyszer sem. Még mondja valaki, hogy a törvény nem az embereket védi! Debizonyhogy.

Brüsszelben is őrölnek a malomkerekek. Mindjárt felkel a Nap (már ahol felkel), a propagandamédia gyártósorán bizonyosan egész éjszaka szorgos munka folyt. Reggelre meg fog születni a győzelmi jelentés – most 7 óra előtt írom ezeket a sorokat, még nem tudott teljes egészében kibontakozni a dalárda, tanulják a szöveget -, a magyar kormány leverte Brüsszelt, mint vak a poharat. Ez annyit jelent, hogy sikerült megállapodni a szankciós csomagról, Szijjártó büszkén jelentette, hogy a nukleáris energiát sújtó büntetőintézkedéseket sikerült elkerülni. Ez igazán szép teljesítmény. Még akkor is, ha eredetileg sem volt benne a tervben ilyesmi, szó sem esett róla. Megállapodtak a globális minimumadóról is, állítólag itt is magyar győzelem született. Ugyanis a 15 százalékos minimumadóba beleszámít a 9 százalékos társasági adó. Ha jól számolom, 6 százalék még mindig hiányzik, de majd kitalálnak valamit. Éjjel Semjén benyújt egy törvényjavaslatot, hogy a 9 ezentúl 15-nek számítson, ez lesz a magyar számrendszer. Vagy nem tudom. Az Ukrajnának nyújtandó hitelt nem csak elfogadnia sikerült a harcos magyar kormánynak, de még az összegen is emeltek közös erővel. Közben Ukrajnak köszönettel visszautasította a magyar kormány által számukra félretett pénzt.

Mindezekért cserébe az unió csökkenti a három kohéziós alapból visszatartandó pénz összegét 10 százalékkal, de ettől még nem jut hozzá az ország a pénzhez. Semelyikhez sem. Ahhoz teljesíteni kell a feltételeket, végre kell hajtani a reformokat. Ebből számomra az következik, hogy a pedagógusok nyugodtan várhatják Brüsszeltől a bérük emelését, az a magyar kormány feladata marad, ahogy eddig is az volt. A különféle szerződések és megállapodások még csak elméletben születtek meg, akkor lesznek véglegesek, ha írásba foglalják és aláírják őket. Ha én jól értem, Orbán semmi mást nem tehetett, mint felemelte a kicsi kacsóját, mert nem jött össze semmi, amit ő kitalált. Remélem, remekül fog szórakozni Katarban meccsnézés közben, itthon pedig az udvari költők ügyesen kitalálják, hogyan kell eladni a kudarcot diadalként, Ez eddig is ment nekik, most sem lesz gond.

Szijjártó a nagy nemzeti csata után sajtótájékoztatót tartott Brüsszelben – természetesen csak a kormánypárti média számára -, és annyira cuki volt, hogy azt feltétlenül idéznem kell ide, a végére:

nagyon nagy baj, hogy a kudarcot vallott szankciók uralják a közbeszédet

Ha baj, akkor talán be kellene fejeznie a magyar kormánynak. Nem? Biztosan sok történés és csoda vár még ránk a nap során, úgyhogy én most veszem a búcsúmat, de hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.