Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És akkor jön a csoda, mert a lepusztult faluban a lepusztult választópolgár hálától párás szemekkel tapsikol örömében

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Nincs mese, hamarosan itt a karácsony. Ezt onnan lehet biztosan tudni, hogy a miniszterek elnöke ilyenkor áldott állapotba kerül, erről pediglen beszámol a komplett média. Aki mindezek ellenére kimaradt volna az élményből, annak elmesélem. Mendegél az utcán a nép egyszerű fia egy szál zakóban a három fokban, meglát egy virágboltot, hát bependerül. Illendően kezet csókol a virágboltosnak – mindenki úgy szokta, ez amolyan magyar hagyomány. Hentesnek és virágboltosnak kezet csókolunk -, majdpedig kiválasztja az adventi koszorút. Választás közben elmeséli, hogy ő csak az irodájába vehet, az otthoniba nem szólhat bele. Ha már ott van, rákérdez a rezsire, majd megnyugvással hallja, hogy azt a boltos elfelejti gyorsan (itt szólok, hogy a szolgáltató ezt azzal szokta díjazni, hogy elfelejt szolgáltatni). Az egyközülünk örömmel nyugtázza a dolgot, felballag a zsákmánnyal a Karmelitába és meggyújtja. Ettől a pillanattól kezdve egyrészt megindul a verseny a fideszes politikusok között, hogy kinek lobog szebben a gyertyája, másrészt ilyenkor nem szabad olyan földhözragadt dolgokkal zaklatni őket, mint az alattvalók nyomora, vagy a legújabb neres geciségek, mert az megszentségteleníti ezt a csodálatos, újabban csak a szekta számára fenntartott ünnepet. Egyébiránt pedig sül-e otthon a bejgli, és áldott ünnepet!

Akinek nem sül otthon a bejgli – mert esetleg otthona sincs -, az ilyenkor nem az adventi koszorúk között válogat, hanem autók kerekeit szurkálja ki. Nem ám gonoszságból, hanem célzottan azért, hogy börtönbe kerülhessen. Más ötletem nincs, minthogy a fedél a feje fölé, a priccs és az étel motiválta az illetőt, az utcán megfagyás helyett választotta a börtönt. Ha jól gondolom a teljesen rendőrnyelven megfogalmazott híradást, nem lesz annyira egyszerű böribe kerülni, már amennyiben helyesen értelmezem ezt a mondatrészt: őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Ha még az indítványozáshoz is külön előterjesztés kell, mikorra lesz ebből letartóztatás? Ha Czeglédy Csabának hívnák a gyanúsítottat, flottabbul menne a dolog.

Feleségként és háromgyermekes anyaként elborzaszt, ami a szomszédságunkban történik

Ezt történetesen Novák Katalin mondta ukrajnai látogatása során. Én hülye már azt hittem, államfőként szánta rá magát a látogatásra, miután Kanadától Jeruzsálemig körbehaknizta a fél világot. Erre kiderül, hogy ő feleségként és háromgyerekes anyaként van elborzadva a háborútól. Biztosan ezért nem Szijjártó ment. Nagyon őszintén érdekelne, hogy ki a retkes francot érdekel Novák Katalin családi állapota, vagy szaporodóképessége? Annak mi a bánathoz van bármi köze? Már amennyiben az országot szándékozott képviselni, nem a családját. Ha a családját, akkor itt kérek elnézést, azonban szeretném látni az útiköltség befizetéséről a bizonylatot.

Ámde végre a vidék beérte Budapestet. Mondhatni: együtt dobban az ország szíve. Sem itt, sem ott nem nagyon lehet tankolni. Biztosan a brüsszeli szankciós politikától van, de én egyetlen más környező országról sem hallottam, hogy ilyen probléma lenne. Bizonyára van valami speciális szankció, ami csak itt, nálunk hat. Persze még nem tökéletes az összhang, mert Budapest nagy város, sok benzinkúttal. Ha kitartó az ember, tud valahol tankolni. Horpácson egyetlen kút van (ha van), ott nem nagyon lehet hová futkosni, ha az egy kút üres. De oda se, legalább készülődhetnek az ünnepre, választhatnak adventi koszorút, és 15 millió magyarnak érezhetik magukat. Ha szerencséjük van, még bolt is működik a faluban. Az első félévben 2000 kisbolt zárt be, azóta bizonyára már több. Még szerencse, hogy jó kormányunk megvédi a magyar családokat és a magyar munkahelyeket, a magyar emberekről már nem is beszélve. Amelyik településen nincsen munkahely, nincs orvos, posta, gyógyszertár és már tankolni sem lehet, ott már meg van védve mindenki, az biztos. A többi még vár a sorára, de ők is meg lesznek védve hamarosan. Majd egy szép pillanatban meglátogatja őket Novák Katalin, esetleg az lesz az ünnepi program, hogy lakossági fórumot tart valamelyik fideszes fejes és elmeséli ámuló közönségének, hogy mennyire nagyon rossz a helyzet Európában, Brüsszel gyakorlatilag kinyírta a Nyugatot, nadebezzeg nálunk minden a legnagyobb rendben van. És akkor jön a csoda, mert a lepusztult faluban a lepusztult választópolgár hálától párás szemekkel tapsikol örömében.

Nem pont erről, csak úgy általában jutott eszembe a cikk, mely azt taglalja, hogy évtizedenként 3 ponttal nő az emberiség IQ-ja. Én ezt csak úgy tudom elképzelni, hogy az egész emberiség átlagáról beszélünk, de ugye a bolygó lakossága folyamatosan növekszik. Kinek több jut, kinek kevesebb. Ha nem így van, akkor szomorúan állapítom meg, hogy kicsiny hazánk ebből a növekedésből is kimaradt. Helyette akkumulátorgyárakat építünk, az jobban hoz a konyhára. Addig is, ameddig ez kiderül, kezdődik az ezévi vallásverseny. Orbán Viktor rajtjelére – mert természetesen neki kellett hazacipelnie az első adventi koszorút – a többiek is sorra posztolják ezt a közérdekű hírt. Én még csak Szijjártó Péter és persze Varga Judit közösségi oldalán láttam, biztosan valami rangsor szerint megy a dolog. És Szijjártó is megy, ma hajnalban éppen Londonba suhan vele a nemkormányzati hadirepülő. Aki véletlenül nem repül sehová, az beszállhat az egyházi adománygyűjtésbe, abból látszik, milyen jól megy ennek az országnak, és milyen önzetlen, nagyszerű, melegszívű politikusok igazgatják a szekér rúdját. Egyszerűen csodálatos.

Úgyhogy legyen szép napja mindenkinek! Jó ébredezést! Mi hamarosan jövünk az első beszólással, mert van, ami nem változik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.