Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valaha ebben az országban volt kék és piros Munkás, és csak a cigi volt mezítlábas

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: foci

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Szomorú vagyok. A híradásra szóló megbízatásom helyett állandóan magyarázkodnom kell. Ráadásul olyasmikről és olyasmiket, amiről többnyire nekem sincs halvány sejtelmem sem. Vagyis a „vak vezet világtalant” rám is passzol nem csak a mimagyarok kormányára.

Például? Például sokszor kérdezte, kifélék-mifélék azok a focisták? Annyit emlegetik őket. És én is úgy firkálok róluk kendnek mintha… Pedig nem. Mint sportról, olvashat a neten. Én csak azt és arról, ami nincs itt, de volt és nem úgy van, ha van is. Tudja; Takaró-s és Mariska nénis múlt, és a szellemi honvédelmes jelen koktél. Hogy az mi? Az a felcsúti csoda, a nullszériás biokombiautomata, a pitbullal keresztezett fagyi, amely ha nem nyalod, harap.

Régen össznépi játék volt a foci. Mondom: játék. Most leginkább az udvari népség szórakoztatását szolgálja, na meg persze a vagyonosodását. De ezt ne kelljen már mindig mondanom. Olyan itt nincs, ami nem az ő mohó étvágyukat szolgálja. Punktum!

A bajnokság igazi kíntorna. Külföldi tenyészetből vásárolt törzsállománnyal színesíti a fűtött gyepen bénázókat a kolostorlakó és háza népe. A pénz nem számít, mert a miénket költi. Pandémia idején 421,1 milliót költött csak a tenyészállománya PCR tesztjére. Mert ugye a drágábbjai migránsok és érzékenyebbek a Covidra, mert nem Tízparancsolattal vannak kezelve, mint a bennszülött alattvalók. És néha még ez is kevés a migránsok itt tartásához. 

Azt ugye megérti kend, hogy 19.500 forintos tesztet nem vehet mindenkinek a kormány. Nem azért fizetik az alattvalók a TB -t. Számolja ki, hogy a miniszterelnök-jelöltségből nem, de a Covidból kigyógyult MZP tesztje gyerekestől, nagyszülőstől, gyóntató papostól és a ministránsok garmadájával mibe került volna az államnak, haszna meg semmi a várúrnak. Pedig akkor még az inkvizítor előterjesztésében be se vezették a statáriális adóztatást.

Emlékszik. Egyszer már bejött a Fejér megyei másodosztályban kifundált Simicskás taktika: ami le van betonozva, azt is hazaviszik, a szurkolók felplankolják a bundázást, és ettől jól megbuknak. Jön Gyurcsány, a Bokros csomaggal megint feltölti a kasszát, amibe értelemszerűen belebukik, mint a múltkor, és megint lesz lopnivaló. NB I.-es, sőt EB döntős!

Ehelyett a béna ellenzék lárifári nagy összefogással megalkotja a Holdról is látszó buktáját áprilisban. Kefe. Július közepén már nem csak Csaba királyfi látja a Mars túloldaláról, hanem a Semjén puskája elől a tízedik galaxisra menekült István királyunk kedvéért keresztény hitre tért csodaszarvas is, hogy a várba szorult világpolitikai tényező (ahogy a Karcsi bá’ mondja) „csukott szemmel derékba kapta a hosszú cicit és bereccsentve szereli a lánctalpat és az atomtöltetű rakétákat a közpénzt szállító békemenet önjáró lövegeire”

A rongylábas békeharcos és hittérítő a kiéheztetett rendőröknek és katonáknak jutalomfalatokat dob a néptől rabolt hadizsákmányából, hogy gondolkodás nélkül készek legyenek Dózsa grillezésére, és máris kezdjenek el gyakorolni a sokkolóval. 

Itt tartunk. A foci? Múlt és jelen. Csak úgy, két ecsetvonás; 

  • az MTK – Fradi meccs a „nemzeti összetartozás” seregszemléje volt a Népstadionban. A tata leszek-legényként, támogatói szerepkörben kétszer két átszállással, kétszer 4 órát utazott oda vissza az összecsapásra, ingyen. Plusz kaja. Mert a zsidó Manyi bácsi (aki vagon meghibásodás miatt lemaradt a menetrendszerinti gázkamráról, viszont ugyanebből az okból tüdőbajos lett, és a tiszta levegő miatt a falu kanásza) MTK, és Tóni bácsi, Tsz éjjeliőr (volt csendőr) Fradi állták a cehhet. Lényegtelen, mennyi lett az eredmény, ki győzött. Ők hazáig nagy békességben és egyetértésben zöld üveges Kinizsikkel mértéktartóan hűtve a szurkolói hevületet, és a Tóni bácsi a Manyi bácsi bajára tekintettel ablakon kifújva a füstöt, mezítlábas piros Munkás cigi mellett elemeztek. A tata pedig „járatos lett Pesten”, mert a Nyugatiból is odatalált a stadionba. Gyalog is. A tata a valóság támogatása miatt volt jelen. Szemtanúi minőségben, ha netán valamelyikük nem azt látta, amit együtt néztek, és neki az volt a feladata, hogy a nézni/látni/tudni fogalmak összhangját a döntéshozók számára megkönnyítse. Mert ő nem szurkoló volt, hanem labdarúgást szerető néző. Ez világos.
  • A minap a ferencvárosi négerek az orosz edző irányításával rúgtak egy ötöst a kazahoknak. Hogy ebben mi a pláne? Kend szerint? Most temettük Törőcsiket. Tudja; „Táncolj Törő…” Képzelje, a K.listás kopaszok nem huhogják a saját négereiket, de felállva, horogkereszttel tetovált karjukkal csápolva kórusban nem skandálják, hogy táncolj Adama Traore, Aissa Laidouni vagy Fortune Bassey. Nem értem.

 „Értékteremtő hálózat a sport” mondják/írják a kutyaütő udvari krónikások. Kend meg majd eldönti a saját eszével, hogy ki, mit értett és ért most az érték alatt. Ahogy a kend esze járását ismerem, kicsi a valószínűsége, hogy szüksége lenne a tata támogatására. Zöld üveges kőbányai Kinizsi egyébként sincs, mezítlábas munkás annál több. 

A tata ki is tárgyalta a még véletlenül életbe hagyott vasmunkás testvéreivel; ezeknek a munkásoknak attól, hogy lefokozták őket a hűbérurak prolinak, fogalmuk sincs arról, hogy valaha ebben az országban volt kék és piros Munkás, és csak a cigi volt mezítlábas. Ezek a mostaniak színtelenek, némák és legfeljebb magukban füstölögnek csikkszedés után.

Legjobban mégis a tudatlanságot savallják. Zsiga bácsi néha kifakad; „Pancserek! A sarokba húzódva bedobjátok a durcit! Ébresztő! Nem csak a foci csapatjáték.” Ezt lehet, hogy arra mondta, hogy a választásra jogosultaknak nem egészen tíz százaléka csinált a minap a falunknak új polgármestert a várúr kutyafalkájából. Állítólag a napi edzésben lévő, papi drillel formába hozott csapat, az egyháznak átpasszolt szegényházi öregek taroltak. Ki tudja? Urna és urna között ma már itt és most nem könnyű különbséget tenni a választási bizottságnak!

Bütyökfalva, 2022-07-19                             

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.