Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aztán kezeket csókol az idősek klubjában, és megint a közösből vásárol szavazatokat. Magának

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van egy nagyon bölcs mondás, miszerint azért is jó igazat mondani, mert akkor nem kell állandóan fejben tartanod, hogy mit hazudtál korábban. Orbánnak szerintem Havasi nyitott egy mappát a tabletjén, ahova lelkesen bekönyveli a nettó és bruttó hazugságait, amit aztán mindig vissza tud keresni, ha aktuálissá válik valamely téma. Gondolom, ezért sündörög állandóan körülötte mint egy házi kedvenc a gazdija körül. Valakinek csokorba kell kötni a napi hazudozásokat, nem? De.

És akkor jöjjön két téma, amiről szeretnék pár szót ejteni, az elsőből adódik a második, de így szép az egész. Voltak nálunk turisták. Nem, nem azok, akik a mi pénzünkből felújított Orbán-villára voltak kíváncsiak a budai Várban, nem is a Hősök terén szelfizgetők, de még csak azok sem, akiket jól megmérnek és lehúznak a Váci utcában a vendégszerető vendéglősök. Pláne: véletlenül sem azok, akik a balatoni fokhagymás-tejfölös gigadrága lángosra ácsingóznak, hanem egyenesen a luxusban is hanyatló Nyugatról érkeztek, a fertő belsejéből, Brüsszelből. És akik a mi szerény, de büszke 1000 éves keresztény államberendezkedésünkre, illetve a legdemokratikusabb európai vezető kormányzásának elmúlt időszakára és következményeire voltak kíváncsiak. Arra, hogy változott-e a helyzet bizonyos jogállami feltételekkel kapcsolatban. Mert ugye azokkal nem kisebb baj volt, van, és lesz, mint hogy kurvára nem tartják be őket. Sőt, mi több: szarnak rá, és konkrétan lábbal tiporják. És mivel az uniós intézmények mindenféle orbánista vétófenyegetés dacára meg megállapodtak az EU-s pénzek jogállamisági feltételekhez kötéséről – beleértve a helyreállítási pénzeket és egyéb más forrásokat -, ezért bizony idejöttek ezek a gazok, hogy közlebbről is szemügyre vegyék, változott-e bármi is eme fajsúlyos problémával kapcsolatosan, lehetőleg pozitív irányba, természetesen. De sikerült? Hát nagyon nem.

A mi utcai harcosunk megint kifarolt ebből az igazán hazafias és nemzetvédő, egyszersmind libernyákalázó feladatból, és beintett a delegációnak. Helyette a Facebook-sztárt, a hajdobáló szüretelőasszonyságot bízta meg azzal a férfias feladattal, hogy küldje el ezeket a jó büdös picsába, mellékelve egy kis szuvenírt is, hogy nyomatékot adjon az eddig is köztudott felcsúti álláspontnak, miszerint itt minden a legnagyobb rendben van. Lényegében megüzente, hogy ugassanak bele ődiktátorsága dolgába. Röviden a diagnózis:

A delegáció vezetője, Gwendoline Delbos-Corfield szerint az elmúlt napokban reggel nyolctól este kilencig dolgoztak a bizottság tagjai, és azt találták, hogy Magyarországon vannak aggasztó jelek a jogállamiságot illetően. Bizonyos interjúk alapján úgy látják, hogy az elmúlt években romlott is a helyzet.

Azt kell mondjam, hogy a Kúrián és az Alkotmánybíróságon nehezebb dolgunk volt. Voltak, akik nem voltak hajlandóak válaszolni a kérdéseinkre, és egyértelmű ellenségességet is tapasztaltunk. A Kúrián pedig kétszer is azzal vádoltak minket, hogy megsértettük az igazságszolgáltatást. (via Euronews)

Kedves LIBE-bizottság! Nem kellett volna ennyit melózni a valóság felfedezésére indított expedíciójuk során és nyomán. Bőven elég lett volna bekapcsolni valamelyik közszolgálati adót, és ott minden egy helyen megtalálható lett volna. Vagy keresni Budapesten olyan frekvenciát, amin esetleg ellenzéki hangot is hallani, de mondok mást is: simán mehettek volna egy kört a felcsúti csodavasúttal, meg készíthettek volna néhány fotót a Kárpátok Nérójának háza előtt is úgy, hogy benne legyen a stadionja is. Vagy ellátogathattak volna Iványi szegényházához is, hogy felmérjék a jelen helyzetet Magyarországon, miszerint ki és miért cserébe kap alamizsnát a közösből. Hát ennyi… És innen át is térnék a számomra vesszőparipát jelentő lélegeztetőgép sztorira, ami megint csak pont annyira ultrademokratikus és magyar, mint a mi vezetőnk. Aki soha nem vetemedne semmire, és aki üzleti ügyekkel nem foglakozik, mert arra ott vannak a strómanok. Milyen igaza van, nem?

Nem is keresgéltem tovább az internet bizonyítékokban bővelkedő bugyraiban, mert a kismillió gondos tényfeltárás után nem szükséges újabb bizonyítékok után kutakodni. A lényeg triviális, de valós: megint lenyúltak minket, nem kicsit, hanem nagyon.

Az első perctől kezdve mindenki tudta, hogy a 16.000 lélegezető gép beszerzése mocskos üzlet. Még 1.600-ra sem volt szükség. Az erre elköltött 300 milliárdról sejtettük, hogy magánzsebekbe kerül. Most ez ki is derült!

A Fourcardinal Tanácsadó Kft-nél a megbízásnak köszönhetően 15,4 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntöttek a tulajdonosok. A kifizetett osztalék döntő része, 13,8 milliárd forint egyetlen magánszemélyhez került. A 2014-ben alapított Fourcardinal első ügyvezetője Szegi Ildikó volt, az ő lánya Nagy Beatrix. Szegi Ildikót Rahói Zsuzsanna „egyik bejáratott civil kapcsolataként” említik. Rahóiról  pedig tudvalevő, hogy Orbán Viktor főtanácsadója. A céget most felszámolják, ami azt jelenti, hogy soha többé nem láthatjuk a pénzünket.

Kilenc másik cég hasonló nyereségeket könyvelhetett el, amelyekből már ki is vitték a pénzt. Most nyilván következik azoknak is a felszámolása, esetleg a régi fideszes gyakorlatot követve egy “új Kaya Ibrahim, vagy Josip Tot” megjelenésével az eltüntetésük. Mi meg futhatunk a pénzünk után.

Hát ennél szebben én sem tudtam volna megfogalmazni, ezért inkább idetettem Juszt László összefoglalóját, és röviden kommentálnám is. Tehát ezek az egetverő szemétkedések is jól bizonyítják, mire és hogyan használja ez az áldott jó ember a közös pénzeinket, hogy milyen profi módon nyúlja le azokat a közösből. Mert megteheti, és mert ez jár neki. Aztán kezeket csókol az idősek klubjában, és megint csak a közösből szavazatokat vásárol. Magának. Hirtelen lesz nyugdíjprémium, és nagyon úgy néz ki, a Jolly Jokert is kijátssza: ha úgy állnak a számok, akkor februárban 13. havi nyugdíjat is kapnak őfelségétől az ország idősei. Micsoda gesztus, micsoda emberi arc. Micsoda önzetlen és nagyszerű ember ez. Maga a jóság és a feddhetetlen erkölcs.

Mindent be fog vetni, és még annál is többet is. Nem azért, hogy nyerjen, hanem hogy MEGÚSSZA! Ezért nem drága semmi neki, ezért még az anyját is eladná, csak ne kelljen elszámolnia azzal az erkölcsi és anyagi pusztítással, amit 12 év alatt véghez vitt az országban.

A bűnösök bűnhődjenek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.