Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Aztán amikor meg akarják simogatni, akkor mar bele az ember kezébe

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Na most aztán tényleg elvesztettem a fonalat, nem nagyon értem, mi történik Júdás körül, és pontosan mi a végső célja a keverésének és kavarásának. Mert mióta nem egészen egy hete átvette a soros uniós elnökségi stafétabotot, pont úgy viselkedik, ahogy itthon is szokott: leszarja azt, hogy rajta kívül léteznek mások is, meg hogy vannak olyan apróságok, mint az írott és íratlan szabályok, meg van olyan is, hogy jog, meg protokoll, meg szövetségi rendszer, szóval vannak keretek, amelyekbe a klubtagság okán bele kellene illeszkedni. Most kellene csak igazán, hiszen most ő a megbízott játékvezető. Ehhez képest nekiállt a szokásos különutas szarkeverésének.

Először Kijevbe sunnyogott el, és megpróbálta kétoldalú államközi találkozónak eladni a Zelenszkijjel való találkozót, majd a köztől ellopott rádiójában már békeközvetítőnek nevezte magát, aki szerényen arról kérődzött a mikrofonba, hogy ő tulajdonképpen önkéntes alapon akar közvetíteni a háborús felek között, hogy béke legyen. Nem képvisel semmit, nincs mandátuma és felhatalmazása Putyinnal se tárgyalni, csak ugye sokan halnak meg, és jó lenne, ha vége lenne a gyilkolászásnak. Egyetértünk. Tényleg jó lenne, csak az a kérdés, hogy milyen áron? Mert mostanra már a Holdról is, meg a Tejútrendszer bármely pontjáról is jól látható az a kollaboráció és szabotázs, amit ez a véreskezű orosz diktátor utasítására végrehajt. Konkrétan az egész Európai Unió és Ukrajna is bután néz maga elé, hogy akkor most mi a túró van. Elmondom én drága testvéreim: az van, amit láttok. Az van, amit eddig is tudtunk. Hogy nem lett volna szabad ennek az elvetemült, romlott alaknak semmiféle hatáskört adni, sem szimbolikus hatáskört, sem pedig valódi hatással és következménnyel járót, mert annak ez lesz a vége, amit ez egy csonka hét alatt összehozott. Tadamm. Még ki sem hűlt a belga elnökség után a szék, de ez már a Kremlben van és jelent, árulkodik, és végrehajtja a parancsot. Mindezt úgy, hogy ő természetesen nem járhat el közvetítőként, nincs mandátuma semmire. Mondjuk a moszkvai sajtótájékoztatóból nekem teljesen más jött le, de biztos én vagyok a hülye. Nem lehet elégszer megismételni, figyelj:

„Értem, hogy most nemcsak partnerünkként jött ide, hanem mint az EU elnökségének képviselője”

– ezt bírta mondani Vlagyimir Moszkvában, az Orbánnal közös pénteki sajtótájékoztatóján. Nemhogy ezt mondta, ezzel kezdte. Miután a július elsején az EU soros elnökségét átvevő magyar kormány feje pontosan tudta, hogy nem tárgyalhat külpolitikai kérdésekben az EU nevében. Ennek ellenére „békemisszió” munkacímen és a szövetségesei elől eltitkolva a szándékait, utazott Moszkvába. Gyakorlatilag négy nap leforgása alatt két olyan országban haknizott, amelyik rohadt érzékeny most geopolitikai és mindenféle értelemben. Annak tudatában, hogy miközben az Unió szankcionálta az agresszor oroszokat, és minden támogatást megad az ukránoknak, hogy védekezni tudjanak a mészárosaik ellen.

Erre az EU soros elnöke, a szemmel láthatóan kézivezérlésre állított trottyos békegalamb odamegy, és megalázkodva hallgatja Vlagyimir fejvakargatásra okot adó dumáit. Úgy csattogtatta a bokáját a moszkovita delegáció előtt, mint egy utolsó csicska valami dél-amerikai börtönben. Putyin meg nyilván nem fogta vissza magát ebben a szerinte nem egyszerű helyzetben, miért is tette volna? „Tudomásom van arról, hogy nemrég, 2-án Kijevben járt, és most eljött ide, hogy megbeszéljük ennek a helyzetnek minden árnyalatát” – mondta a tolmács szerint a KGB volt ügynöke. Tényleg? Tudomása van? Mondjuk ha sehonnan máshonnan nem is, Szijjártótól kurva élet, hogy mindent megtudtak azzal kapcsolatban, hogy mi volt a kijevi vakrandin. És nem, nem kell megijednie a véresszájú és -kezű orosz medvének, Júdás továbbra is hűséges szolgája és végrehajtója lesz, hiszen a szerelem az szerelem, és hát ugye Péter is gyengéd érzelmekkel viseltetik Lavrov iránt, aki akkor barátja, mint ide Moszkva.  

Szóval Júdás úgy gondolta, hogy akkor majd ő lesz a postás a hanyatló Nyugat és a virágzó Kelet között, de én úgy tudom, a rossz hírek hozóját általában lelövik az ilyen sötét alakok köreiben. Semmi rosszat nem kívánok senkinek, de eljátszhatná a magyar Osztyapenkót nyugodtan, felőlem még a reptér felé vezető út elejére meg is örökíthetnék, ahogy fehér alsóneművel a kezében békét akar hozni a vén kontinensre. Tehát képes volt azt mondani – és milyen büszkén nyalogatta a száját és rángatózott -, hogy „lassan elfogynak azok az országok, amelyek mind a két, háborúban álló féllel tudnak beszélni. Lassan Magyarország az egyetlen olyan ország Európában, aki mindenkivel tud beszélni.” Júdás! Zsarolókkal és terroristákkal nem tárgyalunk! Ez alapszabály! Kurvára ideje lenne eszerint létezni és cselekedni. A másik. Ha valakinek azt mondják, hogy kussoljon és ne üsse bele az orrát a nagyok dolgába, akkor ne játssza a hőst, jelen esetben a hasznos idiótát, mert azzal nemhogy nem segít, hanem ront a helyzeten. Gondolom, nem kevés titkosszolgálati és stratégiai döntés van a háttérben, ami szerint történik az események követése és végrehajtása, nem kéne belepierrerichardkodni a dolgokba.

Legfőképpen azért, mert bár állítólag kérdéseket feltenni és tényeket feltárni ment Moszkvába, pontosan lehetett tudni, hogy melyek Vlagyimir úgynevezett feltételei a béketárgyalásokkal kapcsolatban. Azt mondta pénteken a hasznos szolgájának, hogy ők nyitottak a tárgyalásokra, „de a másik fél részéről azt halljuk, hogy nincs akarat semmilyen módon megoldani a konfliktust”. Ukrajna szponzorai folytatják az ország kihasználását, „és áldozatot csinálnak belőle”, ezért „még nem készek arra, hogy lemondjanak az álláspontjukról” – szerinte a harcok leállítását nem akarják az ukránok, mert akkor vissza kell vonni a hadiállapotot. Ha ez megtörténik, akkor választásokat kell Ukrajnában tartani, amit még (pont a háború miatt) nem sikerült. „A most hatalmon lévő ukrán vezetőknek az esélyei arra, hogy nyerjenek választásokon, közel vannak a nullához” – mondta. Az orosz álláspont szerinte az, hogy van javaslatuk a harcok leállítására és béketárgyalások megkezdésére. De Putyin szerint nem elég a harcok rövid felfüggesztése, a fegyverszünetet arra használná Kijev, hogy átcsoportosítsa erejét. „Oroszország a konfliktus végleges és teljes lezárásáért harcol”, aminek feltételeiről már beszélt: Donyeck, Herszon, Luhanszk és Zaporizzsja régióiból Ukrajnának ki kell vonnia csapatait. És ez nem minden. 

Ezeket szerintem senki, azaz senki nem fogadná el tárgyalási alapként, mint ahogy nonszensz ez az egész moszkovita feltételszabás is. Ha ez az alapja a békének, akkor itt soha nem lesz béke, csak szólok. Mindenesetre ezzel az esztrádműsorral sikerült kivernie a biztosítékot az összes európai vezetőnél, akik sorra ítélték el az akcióját. Mindenki kijelentette, hogy nem tárgyalhat sem a NATO, sem az Unió nevében Putyinnal. Oké. Csakhogy ő tárgyalt, gyerekek. És most már bármit tesztek, ezzel fog villogni és keménykedni, hogy ő bezzeg tesz is a dolgokért, nem úgy, mint a sok brüsszeli bürokrata.

Ki volt ez találva, elvtársak, és megint alábecsültétek ennek az alaknak a gátlástalanságát és aljasságát. Pedig köztudott, hogy ilyenkor van elemében: amikor keverheti a szart, és visszaélhet a neki megelőlegezett bizalommal. Olyan ez, mint egy veszett kutya, amelyik sajnáltatja magát, aztán amikor meg akarják simogatni, akkor mar bele az ember kezébe. Egy végtelenül kártékony, veszélyes és kiszámíthatatlan elem európai szinten, azt is mondhatnám, hogy kiemelt biztonsági kockázat, amit ennek megfelelően kellene kezelni. Megvonni tőle mindent, felügyelet alatt tartani, nem bevonni semmibe, és lehetőleg megbuktatni minél előbb, mert a végén addig keveri a kártyát, ameddig tényleg ki nem tör egy atomháború. Én szóltam. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszer bukni fog!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.