Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Annak ellenére, hogy nyertek, mégsem nyertek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Túl vagyunk a február óta tartó agyszipolyozáson, megfélemlítésen, fenyegetésen és karakter-tömeggyilkosságok tömkelegén. Túl vagyunk azon az ipari mennyiségű hazudozáson, sunnyogáson és bizonyítható, tudatos félrevezetésen, amit elsősorban a Fidesz-KDNP felkent egyélőistene adott el minden olyan felületen, ami a köz tulajdonában áll, a köz finanszírozza, a köz tájékoztatása céljából hivatott működni, és amit ezzel szemben ő konzekvensen a saját propagandájának terjesztésre, az ellenzék és a másképp gondolkodók lejáratásra, valamint a saját hatalma megtartására használ. 

Túl vagyunk megint rengeteg milliárd adófizetői pénz öncélú elköltésén, azon, hogy fizetett propagandisták rágalmaztak és uszítottak mindenki ellen, aki nem fideszes létére csak háborúpárti lehet. Túl vagyunk a Fidesz CÖF névre hallgató, közpénzből kitartott gyalogsági ezredének demonstrációján. A hülyének is megéri menetelni, ha számolatlanul locsolják rá a közpénzt. Bizonyos értelemben túl vagyunk a baloldal haláltusáján, bármennyire is azon dolgozott a Demokratikus Koalíció, hogy ugyanazokkal a módszerekkel, amelyeket egyébként ellenük szokott bevetni a Fidesz, megpróbálják elbizonytalanítani azokat, akik már annyiszor csalódtak, hogy nem kértek belőlük. Akik különösen a legutóbbi parlamenti választási vereség óta elfordultak a 14 éve folyamatosan kudarcot valló politikusokból, akik csak a kőbányai ATV épületéig jutottak el, ha mondanivalójuk volt a választóiknak. Azokból a politikusokból, akik nem vették a fáradságot, megspórolták az időt, az energiát ahelyett, hogy állhatatosan, kitartóan, komoly stratégia és ütemezés szerint végigjárták volna a vidéket. Akik nem tudtak egy hozzávetőleg hiteles jövőképet megrajzolni, és azzal maguk mögé állítani az embereket. Akik folyamatosan a nép ellenében politizáltak, miközben a saját érdekeik mentén osztogatták egymásnak a sok esetben el sem nyert helyeket és pozíciókat. Akik most sértődötten és arrogánsan populistázzák, második orbánozzák és köpködik Magyar Pétert, aki 3 hónap alatt olyat tett, amit eddig még senki. Az az ellenzék, konkrétan Gyurcsány Ferenc pártja, amelyik bőven megtapasztalta, milyen az, amikor valakit egy összevágott beszéddel meg lehet buktatni, ugyanezt játszotta el Magyar ellen; megvágott videókkal, amelyek célja az ellenfél hiteltelenítése. Tudják ők, hogy ezt eltolták. Mint ahogy a NER is, mert azok a bizonyos téglák, amelyekről Magyar az ígérte, hogy egyesével fogják lebontani, kezdenek kiesni a bevehetetlennek hitt vár falából.

Nyilván aki azt gondolta, hogy most a Fidesz megroppan és összeomlik, mint egy kártyavár, az valószínűleg csalódott, de semmi ok az aggodalomra. Mint írtam már: amennyi ideig tartott ezt a bűnszervezetet felépíteni, legalább ugyanannyi idő kell a lebontására is. Annak ellenére, hogy Orbánék nyertek, mégsem nyertek. A valaha volt legrosszabb EP-eredményt produkálták, úgy tűnik, hogy a háborús pánik- és félelemkeltés sokkal kevésbé volt mozgósító erejű, mint 2022-ben. Ha a Tisza Párt tudott volna megyei, vidéki szinten jelölteket állítani, akkor egészen biztosan másképpen alakult volna az eredmény, de ilyen rövid idő alatt ez is tiszteletre méltó teljesítmény.

Sokan szektázzák a Tisza támogatóit, ami szerintem így ebben a formában nem igaz. Ezek az emberek egy reményt adó társaságot látnak, akikkel közösséget tudnak vállalni, a már kipróbált és többszörösen leszerepelt ellenzéki pártokkal szemben. Ezek az emberek nem egyszerűen csak bíztak, de dolgoztak és megmozdultak azok helyett, akiknek hasonlóképpen volt rá esélyük megmozdulni, és ajánlatot tettek azokkal ellentétben, akiknek a választóikat kellett volna képviselniük, de valahogy nem sikerült. 

Magyar felbukkanása borította a papírformát és átrendezte az erőviszonyokat. Már nem a DK az erősebb kutya, a szocik a szemétben, és úgy tűnik, a Momentum tényleg inkább csak egy momentum volt, hiába robbantak be korábban oly nagy lendülettel a politikába. Nem mellesleg – bár az eredmény rendkívül szoros lett – az LMP és a Fidesz trükközése sem jött be Vitézy indításával; arra gondolok, hogy a terv ugyan mesteri volt, ám a kivitelezés megbukott. Ungár Péter, akinek az anyja az a Schmidt Mária, aki kebelbarátja és szállásadója Júdásnak, aki  milliárdos bizniszeket bonyolít a NER-ben a NER-rel, aki tulajdonképpen tehát családilag finanszírozta a szintén a Fideszből érkező jelöltet, és ez túl átlátszó volt. Annak ellenére is, hogy próbálták a kampányt szakpolitikai szintre emelni. Ami egyébként rendben volt, az viszont eléggé hihetetlennek tűnt, hogy ha Vitézy nyer, akkor nem egy végrehajtó került volna a főváros élére, akit természetesen Júdás rángat pórázon. Szóval jó volt a terv, de nem sikerült végrehajtani.

Felszállt a köd a csatamezőn, a látvány siralmas. Az ellenzék abban a formában, ahogy eddig létezett, megsemmisült. Magyar Péter átvette a kihívó, a potenciális rendszerváltó szerepét, és két év múlva ő lehet Júdás új ellenfele. Innentől nem az van, hogy a DK osztja a lapokat, hanem fordítva. Szerintem Gyurcsánynak ez lehetne az a pont a politikai pályafutása során, a sokadik olyan pont, amikor nagyvonalúan és elegánsan leléphetne a politikai színtérről és visszavonulhatna. És nem azért, mert Magyar ezt üzeni, hanem azért, mert látványosan elvesztette a választók maradék bizalmát is. Az új seriff a kezébe vette a dolgokat, és rendet fog tenni az ellenzéki térfélen. Ha valaki még szerepet akar vállalni, akkor kénytelen lesz ennek az új alakulatnak a létezését tudomásul venni, és rohadt sokat dolgozni, ha nem tetszik. Vagy guríthat egymás után hatosokat, és végigcsinálhatja azt, amit Magyar három hónap alatt. Akár sokkal jobban. 

Közben az tűnik valószínűnek, hogy Magyar Péter kerül innentől kezdve a célkeresztbe, a következő két év az ő lejáratásáról, karakterének legyilkolásáról, a céljai megvalósításának obstruálásáról fog szólni. Egyelőre még nem találták jó ötletnek, hogy csak rá koncentráljanak, hiszen akkor elismerték volna, hogy tényező. Most már azonban a gyurcsányozást ki lehet venni lassan a szótárból, mert semmi nem indokolja, okafogyottá vált. Rogánéknak új, erős ellenségképet kell gyártaniuk Magyar személyében, őt kell démonizálniuk, hogy a szavazókat elbizonytalanítsák vele kapcsolatban. Én meg arra gondoltam, hogy ha ez a pár hónap ennyire durva volt a kampányt illetően, akkor el tudjuk képzelni, mi lesz itt két év múlva az országgyűlési választásokon? Nekem nehéz belegondolnom, mindenesetre egy biztos, leírom újra: annak ellenére, hogy a Fidesz nyert, mégsem nyert; hiába a brutális, utolsó száz méteres mozgósítás, amit lenyomtak, közel sem hozta meg azt az átütő sikert, amit 2022-ben meghozott. Szerintem a háború egyre kevésbé lesz megfelelő a sikeres és eredményes riogatáshoz, a hazudozás és megfélemlítés szintén. Ha ez nem így lenne, Márki-Zay aligha nyert volna Hódmezővásárhelyen, és Budapest is újra a Fidesz kezében lenne.

De ami a lényeg: hamarosan megszorítások és további szankciók várnak ránk, ami nem sok jót ígér a jövőre nézve az országnak és gyanútlan lakóinak. Annak az országnak, amelyik hozzászokott az osztogatáshoz és a kádári reflexekhez, amelyiknek  jó ez így, úgysem lesz jobb, amelyet a markukban tartanak polgármesterek és helyi kiskirályok. Van és lesz még itt bőven mit tenni, de ha Tisza elvégzi ezt a keserves munkát, akkor 2026-ban esélye lehet leváltani ezt a korrupt bandát.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.