Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ha már csak egy hajszál választ el minket a világégéstől

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,424,457 forint, még hiányzik 575,543 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Két nap kényszerelfoglaltság után újra megtaláltam a klaviatúrát, és ahogy az lenni szokott, most sem maradtam le gyakorlatilag semmiről. Olyan ez az ország, mint egy rossz sorozat, ha kihagysz pár részt, akkor is probléma nélkül nézhető, nem kell semmilyen különleges képzelőerő ahhoz, hogy össze lehessen kötni az esetleg kimaradt részek közötti eseményeket. Annál is inkább, mert végső soron minden rész ugyanarról szól, legfeljebb a helyszínek változnak. Ma reggelre kiderült, hogy nem a sárga villamos gázolta el Alexandra nagyasszonyt, hanem a narancssárga hadigépezet vezérkari főnöke döntött úgy, hogy a jobb számokat virító Vitézy Dávidot hagyja pályán a főpolgármesteri székért folyó versenyben. Sok sikert! Bár ez az aljas, hazug, szégyenletes alakítás is megérne egy szeánszot, de nekem most nincs időm gólőrömre (meghagyom a dicsőséget a kollégáknak), így pont leszarom, hogy mindaz, amit eddig is tudtunk – noha mi voltunk a fakockák – mára teljes valójában megmutatkozott. Nem vigasz, hogy megint nem tévedtünk: Vitézy a NER embere. Ennyi. Ezt a meccset a fővárosiaknak kell lejátszaniuk. Minket meg nem véletlenül kímélt meg az állampárt attól, hogy élő vitában lássuk szénné égni a kesztyűbáb milliárdosnét. És nem mintha ennek a veszélye egy pillanatra is fennállt volna, két nappal a választás előtt az biztos, hogy Szentkirályinak elméleti esélye sincs a főváros vezetésére. Szerény véleményem szerint egy ilyen főpolgármester helyett azzal is jobban jártak volna a budapestiek, ha felgyújtják a várost, mint annak idején Néró.

Apropó Néró! Van nekünk is egy saját Nérónk, aki ugyan nem borítja lángokba Rómát, se Budapestet, ellenben a magyarok elméjével játszik elvetemült piromán módjára, szellemileg gyújtogat és teszteli, hogy meddig bírják még azt a lángszóróval terjesztett propagandát, amit mindenáron az agyukba annak égetni. Van ahol ez a küldetés sikerrel jár, jobb helyeken inkább oltani szokták a tüzet, nem pedig benzines kannából locsolni még rá, hogy minél magasabbra csapjanak az indulat lángjai. Nekünk az előbbi jutott: a felcsúti gyűlöletmágus, a démonaival és az ellenzékkel folyamatosan küzdő szociopatának kinéző egyén, aki abból él rohadt jól, hogy forr a levegő körülötte és hipnózisban tudja tartani a híveit.

Ahogy nézem, semmi jóra nem számíthatunk a felmérések alapján, nagyon úgy néz ki, hogy semmi nem bizonytalanította el a lánglelkű fideszes rajongókat, vagy ha igen, elmúlt nekik. Sem K. Anyádat Endre pedofilbűnsegéd ügye, sem a végrehajtói maffia ügye, sem Rogán állítólagos matatása az ügyészségi dokumentumokban, se a rongyrázása, se a többszörösen lebukott Szijjártó, amint széles sávon átengedte a külügyi szervereket a moszkvai titkosszolgálatoknak. Az egzisztenciális nyomorúságot, inflációt, egyebeket hagyjuk is. Semmi, bazdmg. Elég volt néhány milliárdból megnyomni az aljas és hazug halálkampányt, ezer decibellel uszítani, rágalmazni és megfélemlíteni mindenkit, hogy márpedig itt atomháború és világháború lesz, ha nem a kedves vezető marad hatalomban. Abban a kormányzati hatalomban, amiről most vasárnap rohadtul nem szavazunk, de úgy tesz a korrupció pártja, mert Magyar Péter színrelépése megváltoztatta az eddigi status quo-t. Munkaköri kötelességem tudatában végigszenvedtem a reggeli igehirdetést, amelyben – különösen a vasárnapi választási napra, meg úgy megszokásból is – bruttó és nettó hazugságok halmait rakta egymás mellé, fölé és alá a krákogó géniusz, aki feketére mázolta a jövőt arra az esetre, ha nem ő nyeri hugyosra magát vasárnap.

Nem tudom, de ha a rettegés foka már tényleg ott tart, hogy ha nem ő, akkor mind meghalunk, mi lesz itt? Például ha nem tör ki semmiféle háború (már ki van törve amúgy a szomszédban), és mondjuk az ellenzék több mandátumot hoz el az EP-listáról mind ezek, akkor mi lesz? Hadat üzen majd saját maguknak? Vagy mit fog csinálni? Mert ilyenkor a valódi diktátorok – mint mondjuk az orosz agresszor is – nem csupán fenyegetőznek, hanem támadnak és lőnek. Ő mit fog tenni? Mondjuk nincs kétségem afelől, akárhogyan is alakul ez a választás, ők lesznek a győztesek. Akkor is, ha nem. Mert ez mindig nyer, akkor is, amikor veszít. Azt azért nem nehéz előre megjósolni, hogy a vidék, különösen a falvak továbbra is sütőtökszínben fognak világítani bele a nagy magyar pusztába, legfeljebb a megyei jogú városokban lehet megszorongatni ezeket a nemzetrontókat (ott nem, ahol az ellenzék elszabotálta egymást és a közös jelöltet), bár ahogy elnézem a mozgósítást és a jajveszékelést, a bizonytalanokat sikerült visszarángatni a biztos támogatók közé. Fogalmam nincs, hogy minek kell ebben az országban történnie ahhoz, hogy megrendüljön a bizalom ezekben? Fogalmam nincs, hogy mi az, ami kiveri a biztosítékot egy hívőnél, ami kérdéseket ébreszt, gyanút és bizalmatlanságot kelt egy hithű vallásos fanatikusban, hogy itt valami azért csak nincs rendjén.

Fogalmam nincs, hogy mondjuk amikor állítólag itt dekkol a határon a világháború és éppen snapszerozik az atomháborúval, csak arra várva, hogy végre kitörhessenek, akkor miért az a fő prioritás, hogy egy valag milliárdért repteret vegyen magának a kedves vezető? Bocsánat, nekünk. Reggel gratulált is a közrádióból lett saját rádiója mikrofonállványának, amiért növelte a közpénzmédia portfolióját, és gazdagabb lett egy reptér részvénnyel, meg úgy mindenki az országban reptértulajdonos lett, köszönjük szépen. Szóval, ha ekkora a baj és ekkora a veszély, akkor miért pont repteret kellett venni, és miért nem inkább óvóhelyeket kezdett el építtetni, miért nem a haderőt fejleszti, ha már csak egy hajszál választ el minket a világégéstől?

Meg azt sem értem, hogy mire fel hisztizik, hogy 40 milliárd dollár évi befizetést kell teljesítenie az államnak a NATO felé, hogy a szövetség el tudják látni azt a feladatot, amire hívatott, és amiért mi is a tagjai között vagyunk. Ha már saját magunk nem tudjuk megvédeni magunkat, akkor fizetni kell érte. Ez így működik, a pofát be kell fogni, és nem rinyálni, hogy ennyibe kerül. Egy őrző-védő cég is pénzt kér, hogy védjen vagy felügyeljen egy objektumot, amit a tulajdonos védeni akar a behatolókkal szemben. Szóval az egész csávó és a dumája úton-útfélen ellentmondásokba és logikai zsákutcákba lavírozza magát, de azt hiszem, pont ez a lényeg. A jelentős mértékben alacsony iskolai végzettségűekből álló Fidesz-szavazóbázis számára (biztos vannak kivételek, ők ne vegyék magukra) a racionális érvek, a tények, a logika vagy akár a saját érdekük szerintem teljesen hiányzik a megoldóképletekből. 

De még nincs vége, mert holnap az egymillió fideszes találkozás napja lesz, amikor őfelsége hittérítői tömött sorokban személyesen keresik fel a híveket, hogy elmagyarázzák nekik, miért kell a fejükön átesve a birodalmi állampártra szavazniuk vasárnap. Meg kell védeni a főtolvajt, meg kell védeni a királyságot, mert különben mindennek annyi. Mindenesetre a ma reggeli eligazítás alapján egy biztos. Igaz a mondás: aki hazudik, az lop is. Erre minden irányból rászolgált Júdás, és amikor azt mondja csuklás és szemrebbenés nélkül, hogy Horthy Miklós úr békepárti volt, csak sajnos rákényszeríttették a háborút, arra elfogynak a szavak. Az a kevés, ami esetleg marad, azzal ki lehet egészíteni a fenti tézist, miszerint aki hazudik, az lop és csal is. Ha jól emlékszem, Horthy úr hadat üzent még Amerikának is, és az orosz frontra küldött több ezer honvédet, akik sosem tértek haza, majd vagonokba pakoltatott több ezer zsidót, és egyenesen a halálba küldte szerencsétleneket. Ennek alapján dicstelen utódjának, Júdás úrnak elment az esze, Júdás úr a legaljasabb, leggonoszabb és legembertelenebb miniszterelnöke ennek az országnak, mióta Szent István a kezébe vette a jogart. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.